Απρίλιος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Legend

Οι Waterpipes, μετά την πρώτη ομώνυμη δισκογραφική τους δουλειά, επιστρέφουν με τον ολοκαίνουριο δίσκο τους Downright Melodies που κυκλοφορεί και πάλι από τη Legend.

Οι Dennis Paraschis και Marcel Eringa αφηγούνται 11 νέες μικρές ιστορίες και με όπλο την αμεσότητα της μουσικής και των στίχων τους, καλούν τον ακροατή να γίνει μέρος της κάθε μίας από αυτές. Χωρίς να χάνουν το ακουστικό στοιχείο που ήταν παρόν και κυρίαρχο στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, εμπλουτίζουν την παραγωγή των κομματιών τους και εξερευνούν τα μουσικά τους σύνορα με όργανα όπως το charango και το ukulele.

Το Downright Melodies είναι ένα εξωστρεφές, μελωδικό και έντονα ρυθμικό album που αντικατοπτρίζει την επόμενη μέρα των Waterpipes και τη διάθεσή τους να μιλήσουν πιο ελεύθερα και δημιουργικά μέσα από τη μουσική τους.

Στο 1+1=2, το εναρκτήριο κομμάτι του album,  η φυσαρμόνικα, το ακορντεόν και οι ακουστικές κιθάρες δένουν υπέροχα και προετοιμάζουν για τη συνέχεια που ακολουθεί. Στο Throw the dice οι Waterpipes μας παρουσιάζουν την… άλλη τους πλευρά, με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρικής κιθάρας και τα ξέφρενα φωνητικά στο τέλος ενώ στο μελωδικό folk κομμάτι Lost in time, το ταξίδι ξεκινά με άρπισμα της ακουστικής κιθάρας, συνεχίζεται με το μπάσο που σε προκαλεί να συντονιστείς στο ρυθμό του και τελειώνει υπό τους ήχους του παραδοσιακού charango. Στο Left to be οι soul επιρροές κάνουν, όπως και στον πρώτο δίσκο με το flying, την εμφάνισή τους και τα δεύτερα φωνητικά της καταπληκτικής Τζένης Καπάδαη, απογειώνουν το αποτέλεσμα. Στο Between the lines ξεχωρίζει η ευρηματική  χρησιμοποίηση του kazoo, στο Who’s gonna tell οι στίχοι μαρτυρούν την αγωνία για έναν κόσμο που μπορεί αλλά του είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει ενώ στο Break away η ενέργεια που αναδύεται, το swinging μπάσο στο ρεφραίν και το αναπάντεχο πάντρεμα rock και reggae,δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Τα γρήγορα  riff του Murphy’s law και η funky ηλεκτρική κιθάρα αναδεικνύουν έξοχα τις rock καταβολές του συγκροτήματος και το ατμοσφαιρικό Rainbow αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να κλείσει ο δίσκος.

Συνοψίζοντας, οι Waterpipes μέσα από το δεύτερο album τους, που συνοδεύεται από εικαστικό υλικό άρρηκτα συνδεδεμένο με τη folk τους κουλτούρα, καλούν τους ακροατές να αφεθούν στις μελωδίες τους και να γίνουν κοινωνοί των ιστοριών τους, άλλοτε πιο έντονων και ζωηρών και άλλοτε πιο ήρεμων και νοσταλγικών…

Marcel Eringa: vocs, guitars, harmonica, piano
Dennis Paraschis: guitars, vocs , ukulele , charango
Antonis Dounias: drums
Alexis Kontozamanis: bass

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here