Η Zeeta είναι μία εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια, με μεγάλες φωνητικές δυνατότητες. Τραγούδησε πρώτη φορά σε «κοινό» σε μια σχολική παράσταση όταν ήταν 11 ετών το “My Heart Will Go On” και εκεί «αποφάσισε» ότι το τραγούδι θα είναι η ζωή της.

14 ετών, ξεκίνησε τις εμφανίσεις με την μπάντα της, στη Βόρεια Ελλάδα, τραγουδώντας Jazz, Rock και Blues.

Τελειώνοντας το Λύκειο, άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά σε όλο τον κόσμο και έχει ήδη εμπειρία 6 χρόνων, τραγουδώντας Nina Simone, Billy Holiday, Aretha Franklin, Whitney Huston, Anita Baker, Shirley Bassey, αλλά και Tina Turner, Beatles, Rolling Stones, Scorpions, καθώς και τραγούδια σύγχρονων ερμηνευτριών όπως Adele, Amy Winhouse, Daffy, Pink κ.α.

Παράλληλα, έκανε μαθήματα φωνητικής για όπερα και φέτος πήρε το δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα.

zeeta_2015_10

Στην καλλιτεχνική της πορεία, προστίθεται τώρα η συνεργασία της με τον Ανδρέα Τσιλιφώνη, σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών που είναι γνωστός και σαν συνθέτης και στιχουργός μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του κλασικού πλέον «Άσε Με Να Κάνω Λάθος». Τραγούδια του Ανδρέα Τσιλιφώνη, έχει τραγουδήσει στο παρελθόν, εκτός απ’ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και η Τάνια Τσανακλίδου.

Τον τελευταίο χρόνο η Zeeta και ο Ανδρέας Τσιλιφώνης, πέρασαν εκατοντάδες ώρες στο στούντιο, ηχογραφώντας, με τη βοήθεια μερικών από τους καλυτέρους έλληνες μουσικούς, ελληνόφωνα και αγγλόφωνα τραγούδια που ταιριάζουν και αναδεικνύουν την πλούσια φωνή της Zeeta.

Tο πρώτο single AWAKE THE NIGHTS είναι στον αέρα, ενώ στις επόμενες 9 εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν άλλα 3 singles. Τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «ZEETA – ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ».

Όσοι θέλουν να «δουν» την ΖΕΕΤΑ μπορούν να επισκεφθούν το www.zeeta.gr, να ακούσουν ένα τραγούδι της και να «αποκαλύψουν» την εικόνα της.

«AWAKE THE NIGHTS» credits
VOCALS: ZEETA
LYRICS: ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΦΩΝΗΣ / ΣΜΑΡΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
MUSIC: ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΦΩΝΗΣ

ARRANGEMENT / PROGRAMMING: Λεωνίδας Τζίτζος
KEYBOARDS: Λεωνίδας Τζίτζος
DRUMS / PERCUSSIONS: Λεωνίδας Τζίτζος
BASS: Λεωνίδας Τζίτζος
ACOUSTIC GUITARS: Ανδρέας Τσιλιφώνης
SAXOPHONES: Θύμιος Παπαδόπουλος

RECORDING: Δημήτρης Χωριανόπουλος, ΜΙΝUS 2 STUDIOS
MASTERING: Nigel Palmer, LOWLAND MASTERS, UK
REMIX: Δημητρης Χωριανοπουλος

ART DIRECTION / MAKE UP: Αχιλλέας Χαρίτος
PHOTOGRAPHER: Πάνος Βασιλόπουλος, www.panosvisualmedia.com
HAIR STYLIST: Γιώργος Αθανασίου
STYLIST: Χρήστος Γιαννακόπουλος
GRAPHICS: Στάθης Ναυπλιώτης, ATHENS CENTRAL

SOCIAL MEDIA: Εύα Λυμπέρη
PR MANAGER: Κυριακή Αιλιανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here