Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Το «Όμορφο Όνειρο» της Νατάσσας Μποφίλιου, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μετά την απόλυτα πετυχημένη παρουσίασή του τον χειμώνα στο «Διογένης Studio», μετακόμισε πλέον για τέσσερις παραστάσεις (απομένουν άλλες δύο 30-31/3) στο «Γκάζι live» και φιλοδοξεί να ταξιδέψει το κοινό της αγαπημένης τριάδας του ελληνικού τραγουδιού σ’ έναν κόσμο  μαγικό και ονειρεμένο. Και το καταφέρνει, έχοντας ως όχημά του την απίστευτη φωνή της Μποφίλιου, που παίρνει τους θεατές από το χέρι και τους οδηγεί σε ανεξερεύνητα μουσικά μονοπάτια.


Οι τρεις καλλιτέχνες τάραξαν  τα λιμνάζοντα νερά της Αθήνας το φετινό χειμώνα με τη δημιουργία του «Belle reve», ενός ρεσιτάλ για φωνή και ορχήστρα όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι ενορχηστρώσεις, αν και προσωπικά προτιμώ την εξωστρεφή Νατάσσα της περσινής σεζόν.


Σ’ ένα αχανές μαγαζί, το οποίο ήταν γεμάτο το περασμένο Σάββατο, η Μποφίλιου αποδεικνύει και πάλι γιατί –δικαίως– θεωρείται η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της: με τις φωνητικές της δυνατότητες να είναι αδιαμφισβήτητες, τις ερμηνείες της να είναι αψεγάδιαστες, το πάθος της να ξεχειλίζει και  την σκηνική της παρουσία να μαγεύει το κοινό, το οποίο δεν μπορεί να ξεκολλήσει το βλέμμα του από πάνω της, κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να την χειροκροτούν στο τέλος όρθιοι! Και είναι αλήθεια πως, αν κάποιος δεν την έχει από κοντά, δεν μπορεί να την εκτιμήσει, όπως της πρέπει.


Όσον αφορά στο πρόγραμμα, είναι εμπλουτισμένο με τραγούδια – σταθμούς των τριών από τη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική τους διαδρομή, μία «βουτιά» στο παρελθόν που δίνεται με μια πιο σύγχρονη ματιά (αυτό αποδεικνύεται και στις ενορχηστρώσεις της «Αλεξάνδρας» και των «Μερών του φωτός», αλλά και στην «πειραγμένη» Βαβέλ). Δεν λείπουν, όμως, και κάποιες απρόβλεπτες ερμηνείες σε τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου (βλ. το «Back to black» της Amy Winehouse, το «Diamonds» της Rihanna κ.ά.), με την Μποφίλιου να τολμάει φέτος να τραγουδάει σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αραβικά) και να παίρνει «άριστα».


Το σκηνικό της παράστασης, χωρισμένο σε επίπεδα, αν και λιτό, ήταν άκρως επιβλητικό: στο πίσω μέρος της σκηνής δεσπόζει ένας φοίνικας και μπροστά του βρίσκεται ένα μαύρο πιάνο, στο οποίο κάθεται ο Θέμης Καραμουρατίδης, ενώ γύρω του –δεξιά και αριστερά– είναι οι 15 μουσικοί σε μία διάταξη σαν σε συμφωνική ορχήστρα.


Η ίδια η καλλιτέχνης είναι λιγότερη «υπερβολική («το πρόβλημά μου η υπερβολή μου», όπως έχει τραγουδήσει και παραδεχτεί η ίδια) από κάθε άλλη φορά και μπορεί με τέτοια ευκολία ν’ ανεβοκατεβαίνει από τις ψηλές στις χαμηλές νότες και να «παίζει» με τη φωνή της, που σίγουρα πολλοί συνάδελφοί της θα ζήλευαν. Η Μποφίλιου λύνεται επί σκηνής, ξεδιπλώνει το αστείρευτο ταλέντο της και το προσφέρει απλόχερα στους θεατές, που με τη σειρά τους έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στο έπακρον κάθε νότα, κάθε συναίσθημα και στο τέλος της βραδιάς να φύγουν γαλήνιοι. Αυτό που σ’ εντυπωσιάζει στην Μποφίλιου είναι πώς αυτό το απλό και γλυκό κορίτσι, που συναντάς στα καμαρίνια, μεταμορφώνεται στην απόλυτη σταρ πάνω στη σκηνή! Είναι γεννημένη για τη σκηνή η Μποφίλιου και το κοινό της το αναγνωρίζει! Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης «δένει» απόλυτα μαζί της πάνω στην σκηνή, προσθέτοντας τη δική του πινελιά στην παράσταση.


Στα “κλου” της βραδιάς ήταν η πρόταση γάμου, που έγινε λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, όταν ένας νεαρός ανέβηκε στην σκηνή και η Μποφίλιου, που ήταν μέσα στο “κόλπο”, κάλεσε την αγαπημένη του με το πρόσχημα ότι κέρδισε το φόρεμά της! Η πρόταση έγινε με κάθε επισημότητα (μονόπετρο, γονάτισμα κ.τ.λ.), με το ευτυχισμένο ζευγάρι να δέχεται τις ευχές της τραγουδίστριας, αλλά και των θεατών που χειροκροτούσαν.


Παρακολουθώ ανελλιπώς τις δουλειές της τα τελευταία χρόνια και το φετινό πρόγραμμα θα τολμούσα να πω ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχει παρουσιάσει η γνωστή τριάδα μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω αν θ’ αποτελέσει ένα σημείο-σταθμό για την καριέρα τους, αναμφισβήτητα, όμως, ανεβάζει τον πήχη ψηλά και γεννά πολλές προσδοκίες για το επόμενο βήμα της αγαπημένης μουσικής τριάδας.


Το «Όμορφο όνειρο» είναι μία παλέτα ήχων και συναισθημάτων, που προσκαλεί τους θεατές να κλείσουν τα μάτια τους και το ζήσουν. Καλή απόλαυση!


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here