6/5/2011
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Στις Τέσσερις Μαΐου τους συναντήσαμε και τους θαυμάσαμε για τα τραγούδια από το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους, στο Socialista, όπου και θα εμφανίζονται κάθε Τετάρτη! Τρία τεσσάρια για πέντε αγόρια με ένα τετραψήφιο αριθμό να τους χαρακτηρίζει! Μήπως τελικά το όνομα τους είναι μια μυστική αριθμολογική συνομωσία; Ένα όνομα που ακόμα και σήμερα το αφήνουν στην σιωπή τους…

Οι 1550 όμως δεν μένουν με τα στόματα κλειστά, καθώς οι κραυγές τους μπαίνουν μέσα στο μυαλό του ακροατή τους ξεσηκώνοντας τον! Γεμάτοι ζωή, ενέργεια, χιούμορ και πολλά τραγούδια στα μπαγκάζια τους, ξεκινούν μια καινούργια σεζόν με πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όταν τα φώτα άναψαν, το πάρτι ξεκίνησε αμέσως. Κόσμος μπροστά, φώτα, κάμερες και τα ηχεία στην διαπασών. Δεν γνωρίζω εάν κάθε Τετάρτη γίνεται αυτός ο χαμός, ξέρω όμως σίγουρα ότι τα live τους είναι από τα καλύτερα στο είδος τους! Κομμάτια από τον δίσκο ακούστηκαν και φυσικά δεν έλειπε το τραγούδι «Της νύχτες ντύνομαι παιδί». Καπνός, φώτα και αρκετός χορός είναι λίγα από αυτά που μπορώ να περιγράψω. Πάντα μια εικόνα μπορεί να πει πιο πολλά από τις λέξεις…

Ενδεικτικά ακούσαμε μεταξύ άλλων τα “House of the rising sun” (Animals), “Rolling in the deep” (Adelle), “Only you”, “Americano”, “Personal Jesus”, “I like the way you move” και πολλά άλλα τις αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Η Ελληνική σκηνή δεν έλειψε όμως ούτε αυτή και περιείχε κομμάτια από Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Τρύπες μέχρι και …Μάκη Χριστοδουλόπουλο (!), όπου πραγματικά εκεί είδα και την συμμετοχή αρκετών …καψούρηδων κάθε κλάσης!

Όσοι είχατε την τύχη να τους γνωρίσετε από το ξεκίνημά τους το 1998, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά καλά σχόλια…

Οι 1550 ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1999 με τίτλο «15 50», που περιλάμβανε έντεκα τραγούδια, μεταξύ των οποίων ένα ορχηστρικό και μία διασκευή από τους Radiohead. Το cd πήρε άριστες κριτικές ακόμη και από τους λεγόμενους «δύσκολους» κριτικούς του χώρου!

Το 2004 ήρθε το «Κάποια Κυριακή» με εξαίρετες κριτικές και αυτό, καθώς και έντεκα τραγούδια (ξανά…). Το 2006 ήταν σειρά του «Όσα μπορείς»  που περιείχε 12 συνολικά κομμάτια, μεταξύ των οποίων και τη διασκευή του γνωστού «Δεν Είσαι Eδώ» που ερμήνευσε πρώτη η Δήμητρα Γαλάνη.

Το 2009 οι 15 50 έδωσαν τη μουσική τους για την ταινία “Η Σκόνη του Χρόνου” του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η οποία προβάλλεται από το Φεβρουάριο του 2009 στις αίθουσες όλου του κόσμου. Πρόκειται για μία διεθνή υπερπαραγωγή, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου, στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Willem Dafoe, Irene Jacob, Bruno Ganz, Michel Picolli. Το CD SINGLE που περιλαμβάνει κομμάτια από το δίσκο κυκλοφορεί με τον τίτλο “Αναπνέω“.

Τέλος , το 2011 κυκλοφορεί ο δίσκος «Άγριες νύχτες» που φτιάχτηκε όπως φαίνεται για να δημιουργήσει …μεγάλες αναταράξεις στην ελληνική ροκ σκηνή!

Η ατάκα που μου έμεινε πιο πολύ από όλες είναι αυτή που είπε ο Αλέξανδρος, «Να ονειρεύεστε ρε!»

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here