28/8/2014
www.musiccorner.gr

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια στη Μύκονο, από μία ομάδα εμπνευσμένων ανθρώπων δημιουργήθηκε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΔΗΛΟΥ – ΡΗΝΕΙΑΣ, που σκοπούς έχει:

α) Την ηθική και υλική συμπαράσταση των προσπαθειών που αποβλέπουν στην προστασία, τη συντήρηση και αναστύλωση, τη μελέτη και προβολή των μνημείων της Δήλου και της Ρήνειας που αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και προστατεύονται από την UNESCO.
β) Την ηθική και υλική ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των Αρχαιολογικών Μουσείων Δήλου (στη Δήλο) και Ρήνειας (στη Μύκονο), στα οποία φυλάσσονται και εκτίθενται τα ευρήματα από τη Δήλο και τη Ρήνεια.
γ) Τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος σε όσο το δυνατόν πλατύτερη έκταση.

Για την ενίσχυση αυτών των στόχων η ΕΝΩΣΗ κάθε πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνει στο ιερό νησί της Δήλου μια μουσική βραδιά με τίτλο Μουσικός Εσπερινός, πάντα με τη συμμετοχή και την αρωγή του Δήμου Μυκόνου.

Μέχρι σήμερα, εκτός από τους τοπικούς καλλιτέχνες και την τοπική Χορωδία του μαέστρου, Δημήτρη Φίννη, έχουν συμμετάσχει σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Σγούρος, ο Μίμης Πλέσσας με την Κλαούντια Ντελμέρ, ο Νίκος Κυπουργός με την ορχήστρα των Κυκλάδων, ο Νότης Μαυρουδής, ο Βασίλης Λέκκας, η Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαρατζή, κ.α.

Δεδομένου ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου ήταν πολύ νωρίς εφέτος, κατ’ εξαίρεση η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, όπου στον ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ συμμετέχει η Μαρίζα Κωχ με πρόγραμμα «Φάτα Μοργκάνα» – «Αντικατοπτρισμοί», μαζί με τους ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΛΒΑΝΟ (ηλεκτρικό πιάνο), ΝΑΣΟ ΓΚΡΟΖΑ (ηλεκτρικό πιάνο), ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗ (κιθάρα), ΘΩΜΑ ΔΡΟΣΟ (παραδοσιακή φλογέρα), ΗΛΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ (τραγούδι – ούτι), και ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ (τραγούδι – κρουστά).

Με τη βαθειά πίστη ότι στις δύσκολες και σκληρές συγκυρίες που περνάει σήμερα η ανθρωπότητα, το μόνο φωτεινό παράθυρο ελπίδας είναι ο Πολιτισμός. Εμείς το ανοίγουμε και σας καλούμε να ζήσετε λίγες ώρες τη μαγεία της μουσικής κάτω από τη Δηλιανή Πανσέληνο.

mariza_kox_afisa_2014_09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here