29/12/2011
www.musiccorner.gr

VELVET FIRE
(σε …meeting με τον Παύλο Ζέρβα
)

Πριν λίγο καιρό λάβαμε από τη Universal ένα νέο single από ένα άγνωστο group, τους Velvet Fire. Το single είχε τίτλο “απίστευτα πολύ” και φυσικά μου παρακίνησε τη περιέργεια να το ακούσω και να σχηματίσω μια πρώτη άποψη για αυτό το νέο γκρουπάκι. Ε… αυτό ήταν, κόλλησα στο ρυθμό του! Ένα πολύ μελωδικό pop κομμάτι που ο ρυθμός του σου μένει με τη μία. Φυσικά μίλησα αμέσως με την εταιρεία θέλοντας να μάθω περισσότερα για αυτούς τους Velvet Fire και λίγο αργότερα έφτασε και το πρώτο τους video clip ή μάλλον … “video ring” αφού στη τετράλεπτη διάρκεια του clip, η σκηνή μετατρέπεται πραγματικά σε ρινγκ και πέφτει …ξύλο ανελέητο μεταξύ των δύο μελών του group, του George Alex και της May Sokolai!

Ένα group με ιδιαίτερη αισθητική, που μπαίνει δυνατά στο χώρο με ένα ελκυστικό κομμάτι, δεν θα μπορούσε φυσικά …να μας ξεφύγει κι έτσι τους καλέσαμε στο σημερινό Meeting Point, για να μάθουμε περισσότερα για αυτούς…

Music Corner: «Απίστευτα πολύ» , το single που σας εισάγει στον κόσμο της σύγχρονης δισκογραφίας! Ένα δυναμικό pop κομμάτι με ιδιαίτερη ενορχήστρωση και εντυπωσιακά φωνητικά. Ότι θέλατε για το ξεκίνημα;
Velvet Fire: Εννοείται! Τί παραπάνω θέλει ένα πρωτομφανιζόμενο γκρουπ από ένα κομμάτι δυο επιτυχημένων δημιουργών, του Λεωνίδα Χαντζάρα και του Θάνου Παπανικολάου, και μια ενορχήστρωση με στοιχεία από pop-punk, rock και 80’s που μας ταιριάζει απόλυτα;! Άσε που είχαμε και την τιμή να παίξουν στο τραγούδι διεθνούς φήμης μουσικοί όπως στα τύμπανα ο Mark Schulman, ο ντράμερ της Pink, και στις κιθάρες ο Chris Buseck!

Music Corner: Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Velvet Fire; Γνωριζόσασταν από παλιά; Και πως έγινε η επαφή σας με τη Universal Music;
Velvet Fire: Γνωριστήκαμε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια σε μια οντισιόν που έκανε μια μουσική σκηνή. Μας πήραν και τους δύο και στη διάρκεια των εμφανίσεων διαπιστώσαμε ότι τα μουσικά μας ακούσματα, το lifestyle και οι ιδέες μας συνέπιπταν. Το γλυκό είχε δέσει! Δημιουργώντας ένα demo με δικά μας κομμάτια αρχίσαμε την αναζήτηση για δισκογραφική στέγη, κάτι που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο μιας και οι περισσότεροι παραγωγοί στην Ελλάδα είναι αρνητικοί σε μη συνηθισμένα μουσικά project. Σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν ο Λεωνίδας Χαντζάρας και ο Κώστας Καλημέρης, που χωρίς πολλή σκέψη δέχτηκαν να μας αναλάβουν. Όμως η μεγάλη έκπληξη ήταν το συμβόλαιο με την Universal Music, την εταιρία της Lady Gaga, της Rihanna και πιο πρόσφατα της Madonna!!

Music Corner: Στο video clip του τραγουδιού είδαμε να πέφτει ανελέητο ξύλο ανάμεσα σας μέχρι τελικής πτώσης! Μη μου πείτε πως κάπως έτσι «συνεννοείστε» και στην προσωπική σας ζωή…! Πως προέκυψε γενικότερα αυτό το «άγριο» concept για το video clip; (όταν μάλιστα οι στίχοι του τραγουδιού λένε «σ’ αγάπησα απίστευτα πολύ»! Που να μην αγαπιόσασταν κιόλας!!!)
Velvet Fire: Η ιδέα ανήκει στον σκηνοθέτη του videoclip, τον Sherif Francis. Ταιριάζει απόλυτα με τον στίχο του τραγουδιού,γιατί αναφέρεται σε συναισθηματική έκρηξη μετά από έναν χωρισμό. Τέτοιου είδους εκρήξεις συνοδεύονται – κάποιες φορές – από ακραίες συμπεριφορές και στο videoclip απεικονίζονται με κινηματογραφικό τρόπο ορισμένα από αυτά τα …έκτροπα. Παρότι πρόκειται για ένα πιο “βάρβαρο” videoclip για τα ελληνικά δεδομένα, δεν πιστεύουμε ότι δημιουργεί βαρύ κλίμα, λόγω της pop art αισθητικής που δημιούργησε η creative director του video, Tina Sardelas. Η αλήθεια είναι ότι στην προσωπική μας ζωή δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο …ακόμα! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είσαι ικανός να κάνεις αν τσαντιστείς πολύ!

Music Corner: Πολύ ιδιαίτερη είναι και η εμφάνισή σας στο video clip. Ντύνεστε έτσι και στη καθημερινότητά σας;
Velvet Fire: Για το styling είναι υπεύθυνος ο Κωνσταντίνος Κουτσομίχος. Βέβαια δεν μας ντύνει και όταν πάμε να αγοράσουμε τσιγάρα! Γενικά όμως αυτό είναι το ύφος μας.

Music Corner: Θα παίζατε ξύλο και πάνω στη σκηνή σε κάποιο live σας; Και ποια η άποψή σας – εν συντομία – για τη βία γενικότερα;
Velvet Fire: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας. Το ότι υποδυόμαστε ένα ζευγάρι που «πλακώνεται μέχρι τελικής πτώσης» δεν σημαίνει ότι επικροτούμε τέτοιες συμπεριφορές. Αντίθετα είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό. Ειδικά στις σκηνές που είμαστε στο πάτωμα, φανταστήκαμε πώς θα ήταν τα πράγματα αν το στόρι είχε συμβεί στ’ αλήθεια. Το συναίσθημα ήταν αποπνικτικό… Όμως μας έβαλε ακόμα περισσότερο “μέσα στον ρόλο”. Όσο για το ξύλο επί σκηνής… Δεν μας έχει περάσει από το μυαλό!

Music Corner: Αν διαβάσετε κάποια αρνητική κριτική στη πορεία, είστε αποφασισμένοι να φέρετε καμιά κιθάρα στο κεφάλι του κριτικού; Να φορέσουμε κράνη;;;
Velvet Fire – May: Φαντάζεσαι πόσα χρήματα για κιθάρες θα έπρεπε να ξοδέψουμε;;; Έχουμε μόνο δύο, κρίμα δεν είναι να τις διαλύσουμε;! Σαφώς και κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους και από την μεριά μας δεν πάμε από την πεπατημένη, οπότε λογικό είναι να μη μας αποδέχεται το κατεστημένο. Η αντίδραση όμως εμάς μας δυναμώνει!

Music Corner: Τι χαρακτήρες είστε γενικότερα; Ευέξαπτοι;;; Ή τα φαινόμενα απατούν και πίσω από το πολύ ξύλο κρύβονται δύο πολύ ήρεμοι χαρακτήρες; (θα προτιμούσα να απαντήσετε πως βλέπει ο ένας τον άλλον και όχι για τον εαυτό σας!)
Velvet Fire – May: Χμμ, ο George δεν είναι ευέξαπτος, όμως είναι ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος! Αυτό θα μπορούσες να πεις ότι έχει και τα καλά του, αφού συχνά η άποψή του είναι σωστή. Είναι πολύ συνεργάσιμος, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουμε ως “δίδυμο”. Επίσης έχει πολλή όρεξη και δημιουργικότητα και συχνά είναι εκείνος που με παρακινεί να ξεκινήσουμε ένα νέο κομμάτι. Είναι κάποιες φορές διστακτικός, όμως καταφέρνει να δίνει όλο του τον εαυτό σε ο,τιδήποτε κάνουμε. Και λατρεύω κυριολεκτικά το «θράσος» του! Αυτό τον κάνει «καλλιτέχνη».
Velvet Fire – George: Ούτε η May είναι ιδιαίτερα ευέξαπτη, είναι όμως “αντράκι”. Ένα στοιχείο του χαρακτήρα της που γουστάρω είναι ότι δεν σωπαίνει όταν έχει δίκιο και δεν αφήνει κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματα και τα “θέλω” της. Θέλει πάντα να είναι όλα μοιρασμένα σωστά ώστε να μη ριχτεί κανείς και δεν επιδιώκει τη νίκη εις βάρος κάποιου άλλου. Και είναι τελειομανής… Τόσα “κακά” μαζί σε έναν άνθρωπο!!!

Music Corner: Ετοιμάζετε κάποιο ολοκληρωμένο album; Ή θα κινηθείτε με singles και στη συνέχεια; Επίσης στις live εμφανίσεις σας πως σκοπεύετε να κινηθείτε; Σε μουσικές σκηνές ή «support» σε μεγάλες πίστες;
Velvet Fire: Σκοπός μας είναι το άλμπουμ και ήδη δουλεύουμε με τους παραγωγούς μας πάνω σε κομμάτια. Εντωμεταξύ σκεφτόμαστε με την δισκογραφική μας εταιρεία για επερχόμενα singles. Όσον αφορά στις live εμφανίσεις μας, είμαστε ήδη σε συζητήσεις για μια μεγάλη έκπληξη!

Music Corner: Ποια είναι τα ακούσματά σας γενικότερα;
Velvet Fire: Η μουσική που μας εκφράζει περισσότερο είναι ότι έχει να κάνει με alternative rock, rock, pop, punk και electro. Ακούμε από Bowie, Placebo, RHCP και Depeche Mode μέχρι Madonna, Lady Gaga και 30seconds to Mars.

Music Corner: Είχατε κατέβει στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία, τις ημέρες των μεγάλων διαμαρτυριών; Βλέπετε φως στο τούνελ της κρίσης ή είστε γενικότερα απογοητευμένοι;
Velvet Fire – George: Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα είχαμε πολλά τρεχάματα με studio-ηχογραφήσεις κτλ. Αργότερα όταν τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας, οι διαδηλώσεις αυτές πήραν τη μορφή event και δεν έμοιαζαν καθόλου με πραγματική πορεία διαμαρτυρίας. Ο καθένας εκφράζει την διαμαρτυρία και βιώνει την απογοήτευση με τον δικό του τρόπο. Σαφώς και εμείς σε αυτόν τον κόσμο ζούμε και είμαστε απογοητευμένοι που έφτασε η χώρα μας σε αυτό το τέλμα, αλλά είμαστε νέα παιδιά και πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον με ό,τι έχουμε.

Music Corner: Internet… Αποτελεί εικονική πραγματικότητα ή «όχημα» που μπορεί να σε οδηγήσει στην αληθινή πραγματικότητα;;; (όταν για παράδειγμα η πραγματικότητα γύρω μας δεν φαίνεται να εκφράζεται ως έχει από τα παραδοσιακά ΜΜΕ). Εσάς ποια είναι η σχέση σας με το internet;
Velvet Fire: Οι ειδήσεις είναι ενα φιάσκο.Παρουσιάζουν τον κόσμο έτσι όπως τα μεγάλα media θέλουν. Ευτυχώς όμως ο κόσμος έχει μάθει να ψάχνεται θέλοντας να ανακαλύψει την αλήθεια και να σχηματίσει δική του άποψη. Σε αυτόν τον τομέα βοηθάει κάποιες φορές σημαντικά το Internet. Η δουλειά μας συνδέεται άμεσα με το διαδίκτυο και περνάμε αρκετές ώρες μπροστά από το laptop (όσο προλαβαίνουμε!!!).

Music Corner: Θέλετε να ευχηθείτε κάτι για τη νέα χρονιά;
Velvet Fire: Υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο – όπως ακριβώς εύχονται και όλες οι …υποψήφιες που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς!!! Πέρα από την πλάκα, σίγουρα ευχόμαστε αστείρευτα χαμόγελα, έρωτα, να παραμερίσουμε όλα τα προβλήματα που συννεφιάζουν το τοπίο και να ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here