14/4/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ένα live που θα έχει …λίγο απ’ όλα!

Από hip hop και post punk, μέχρι ταλαντούχες φράουλες που θα μας συστηθούν και θα μας ταξιδέψουν με μοναδικούς alternative rock ρυθμούς!

Sad Disco (ex –Noisily)
Bloc what? Τα ζάρια ξαναπέφτουν, post punk πιο χορευτικό από ποτέ. Οι Sad Disco με ήχο που δεν φλυαρεί στο ελάχιστο, σε όποιο μουσικό διαγωνισμό συμμετέχουν διακρίνονται, δρουν σαν ωρολογιακός μηχανισμός κι εσείς έχετε ακριβώς 10 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα ακούσετε την πρώτη μπότα μέχρι την ώρα που ασυναίσθητα θα χορεύετε.

ΜΕΛΗ
dim bin – vocals, guitars
theod kopoul – drums
thanos midi k – bass, b.vocals

Οι Strawberry Street είναι ένα alternative/art rock συγκρότημα με βάση την Αθήνα.

Δημιουργήθηκαν το 2006, από τον Θάνο Λυμπερόπουλο (πλήκτρα, κρουστά, φωνές) και το Γιώργο Γραμμόζη (φωνές, κιθάρα) , θέλοντας να βάλουν σε μια τάξη τις ετερόκλητες και αντικρουόμενες επιρροές τους πάνω στο φάσμα του rock. Από τη μία η punk θεατρικότητα των Dead Kennedy’s και ο pop θόρυβος των Nirvana, και από την άλλη η progressive αισθητική των Pink Floyd και οι retro αρμονίες των Beach Boys. Να πούμε την αλήθεια δεν τα κατάφεραν, αλλά όπως φαίνεται το να μην κολλάς ετικέτα δεν είναι απαραίτητα άσχημο.

(Αν και το να λες «δεν κολλάμε ετικέτα» είναι πλέον πιο κλισέ και από τα εξώφυλλα των Iron Maiden-sorry Eddie, τι να γίνει). Έτσι πήραν το όνομα τους από ένα ανέκδοτο τραγούδι του Jeff Buckley και δημιούργησαν ένα συναρπαστικό μίγμα, όπου κάθε τραγούδι έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς και μοιάζει μοναδικό. Μαζί με τις άλλες δύο φράουλες θα γνωρίσουμε τον διακτινιζόμενο θεατρίνο Αλέξανδρο Κούρο στα ντράμς, τον πολυταξιδεμένο εκ Νοτίου Αφρικής Louis Mulashani Harrison στο μπάσο, τον πολυτεχνίτη μηχανικό ήχου και λοιπόν θορυβωδών αντικειμένων Γιάννη Δήμα στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Βεργίνη στην κιθάρα (γι’ αυτόν δεν γράφουμε σχόλια, γιατί πρέπει κάποιος να έχει κι ένα πέπλο μυστηρίου).

Τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου οι Strawberry Street ετοιμάζουν αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, οπότε έχετε το νου σας μήπως τριγύρω υπάρχει κάποιος δρόμος με φράουλες…

Οι Freedom Of Speech είναι ίσως η πρώτη hip hop/trip hop μπάντα στην Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο δικό της ηχόχρωμα, που προκύπτει απ’ το συνδυασμό programming και μουσικών οργάνων, φυσικών ήχων και samples, μελωδιών και scratches, ραπ και τραγουδιού.

Παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, όπου διακρίθηκαν με το βραβείο για τον καλύτερο στίχο. Το πρώτο τους single «Πόσο μελαγχόλησε αυτός ο τόπος» είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό, ενώ σήμερα έχει στο Youtube, μέσα από διάφορα posts χρηστών, συνολικά πάνω από 100.000 views.

Ο νέος τους δίσκος με τον τίτλο «Σ’ άλλη χώρα» (Panvox/Lyra) δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της μπάντας, με τραγούδια που κινούνται από το hip hop ως την electronica, από το pop rock ως τη jazz, και με στίχους ιδιαίτερης σημειολογίας και αισθητικής. Αξιοσημείωτη στο δίσκο είναι και η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, που παρουσιάζει μια διαφορετική της πλευρά σε trip hop φόρμες.

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Freedom είναι το κύριο πεδίο στο οποία εκτυλίσσεται το «Σ’ άλλη χώρα». Η 6μελής μπάντα στα live της συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ήχους με τα φυσικά όργανα και ερμηνεύει τα τραγούδια της μέσα σε ένα ενιαίο σύνολο ακουσμάτων, με διασκευές από Massive Attack μέχρι Thievery Corporation, από Gorillaz μέχρι Archive και Bjork. Παράλληλα, ο V.J. της μπάντας ολοκληρώνει το trip στη Χώρα των Freedom μέσα από τα visuals που προγραμματίζει επί σκηνής και συνοδεύει κάθε τους εμφάνιση.

17 Απριλίου – 21.30

Οξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4 – Νέος Κόσμος (κοντά στο Μετρό Συγγρού Φιξ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here