23/12/2011
Γράφει η Πέννυ Ζαμπούκα
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, ένα νέο συγκρότημα, οι Parthian Shot, ανέλαβαν ένα μεγαλεπίβολο εγχείρημα: Να γυρίσουν το χρόνο πίσω αρκετές δεκαετίες, και να αναβιώσουν κάποια από τη μαγεία που είχαν τα τραγούδια των Queen! Μάλιστα αποπειράθηκαν να το κάνουν Live. Και όλα αυτά σε ένα ιστορικό χώρο, στο Κύτταρο! Όπως καταλαβαίνετε, είχα μεγάλη δυσπιστία σχετικά με την έκβαση της συγκεκριμένη βραδιάς… Δύσκολο task ανέλαβαν… Θα κατάφερναν να το φέρουν εις πέρας;

Ξεκίνησαν στις δέκα και μισή περίπου και ένιωσα συνεπαρμένη απο τα πρώτα κι όλας τραγούδια! Tie your mother down, another one bites the dust, keep yourself alive: Εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών, σε έντονα hard rock(στα όρια του metal) ύφος, το οποίο τους πηγαίνει ως μπάντα, και φυσικά, αμείωτος ενθουσιασμός απο εμάς απο κάτω.

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ήτα ο frontman του συγκροτήματος, ο Παναγιώτης “ParthosΠαπαγεωργίου, ο οποίος ερμήνευσε με τρομερή ένταση όλα τα κομμάτια χωρίς να προσπαθήσει να μιμηθεί τον …αμίμητο φυσικά Freddie, αλλά έδωσε το δικό του μοναδικό show εκείνο το βράδυ.

Και η βραδιά συνεχίστηκε με πολλά αγαπημένα κομμάτια, stone called crazy, one vision, το λατρεμένο Killer Queen και πολλά άλλα σε ένα πλήρες τρίωρο που δεν κατάλαβα πως πέρασε! Εξαιρετικό ήταν και το εύρημα των εμβόλιμων video απο διάφορες στιγμές των Queen ανάμεσα στα κομμάτια καθώς και η σύζευξη video και Live για τις ανάγκες του Bohemian Rhapsody (πολύ ευρηματικό και τίμιο εκ μέρους των  Parthian Shot, γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδοθούν κάποια μέρη του τραγουδιού ζωντανά). Επίσης ωραίο σημείο της βραδιάς το ορχηστικό Who wants to live for ever, πολύ ατμοσφαιρική στιγμή.

Και φτάσαμε στο Unplugged μέρος της βραδιάς όπου ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, παρέα με το Χρήστο Μιχάλη και μια κιθάρα, μας τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το Love of my life. Υπέροχο κομμάτι, πολύ δυνατή ερμηνεία. Και εν συνεχεία, δυνατοί ροκ ρυθμοί με Fat bottomed girls, και φυσικά Innuendo, γιατί δε πρέπει να ξεχνάμε πως:

You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free be free
Surrender your ego – be free, be free to yourself

Η ωραιότερη στιγμή της  βραδιάς όμως για μένα ήταν το ότι είδα έναν πιτσιρικά, όχι πάνω απο δέκα χρονών, front row, να τραγουδάει “I want it all, and I want it now”! Πιτσιρικάδες σαν κι αυτόν είναι η ελπίδα αυτού του τόπου, έτσι δεν είναι;

——————–

Μετά το Live κατεβήκαμε στα καμαρίνια για να δώσουμε συγχαρητήρια στη μπάντα και να μάθουμε κάποια πράγματα γι’ αυτούς…

Music Corner: Γιατί Queen; Γιατί τώρα;
Parthian Shot: Λόγω της επετείου των 40 χρόνων απο την ίδρυση του συγκροτήματος, και φυσικά των 20 χρόνων που συμπληρώθηκαν φέτος απο το θάνατο του Freddie Mercury.

Music Corner: Είστε τελικά tribute band;
Parthian Shot: (Γελάνε) Όχι, καμία σχέση. Γράφουμε και  δικά μας τραγούδια, απλά επειδή αγαπάμε πολύ τους Queen μας αρέσει πολύ να παίζουμε διασκευές τους!

Music Corner: Αναλάβατε μεγάλο εγχείρημα απόψε. Πως νιώθατε στην αρχή της βραδιάς;
Parthian Shot: Όταν πρωτοανεβήκαμε πάνω στη σκηνή, αισθανθήκαμε λίγο αγχωμένοι. Ας μη ξεχνάμε ότι πρόκεται για μια μπάντα που δεν έχει δει κανείς στην Ελλάδα ποτέ ζωντανά και υπάρχει ένας μύθος γύρω από τα Live τους. Οπότε το άγχος ήταν μεγάλο. Αυτό το σύμπτωμα διήρκεσε μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα όμως, γιατί μετά …απογειωθήκαμε!

Music Corner: …μαζί με τον κόσμο! Πραγματικά, κάνατε “καλή δουλειά” παιδιά! Πόσο καιρό κάνατε πρόβες;
Parthian Shot: Από τον Αύγουστο. Θέλαμε να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έτσι αφήσαμε όλα τα άλλα προσωπικά μας σχέδια και ήμασταν συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στις προετοιμασίες για το Live.

Η Πέννυ Ζαμπούκα με τους Parthian Shot!

Music Corner: Παρατήρησα επίσης ότι δεν είπατε μόνο τα πολύ γνωστά τραγούδια τους, αλλά και κάποια άλλα, σχετικά άγνωστα…
Parthian Shot: Ναι, δεν θέλαμε να πούμε μόνο Greatest Hits, αλλά να ικανοποιήσουμε και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Music Corner: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Parthian Shot: Ετοιμάζουμε το demo μας, με κομμάτια σε Metal/hard rock ύφος με αρκετά progressive στοιχεία. Επίσης έχουμε την ιστοσελίδα του group μας για όσους ενδιαφέρονται να μαθαίνουν τα μουσικά μας νέα: http://www.parthianshotband.gr/

Music Corner: Ευχαριστούμε πολύ για το σημερινό δυνατό Live παιδιά!
Parthian Shot: Εμείς ευχαριστούμε που ήρθατε… Και που το απολαύσατε!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here