28/11/2012
www.musiccorner.gr

Το καινούργιο ΠΟΛΗ θέατρο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό 30 Νοεμβρίου, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στην πλ.Βικτωρίας – δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό.

Η δημιουργία του, είναι το προσωπικό όραμα του Δάνη Κατρανίδη και έχει έναν σκοπό: να στελεχωθεί από την ανερχόμενη νέα γενιά του θεάτρου η οποία όμως θα συμπορευτεί με την ήδη καταξιωμένη παλαιότερη.

Όπως ακριβώς σε μια Πόλη συνυπάρχουν, δρουν και επικοινωνούν άνθρωποι όλων των ηλικιών και κάθε γενιάς, έτσι και το ΠΟΛΗ θέατρο, με δυο σκηνές (ΠΟΛΗ μεγάλη κ ΠΟΛΗ μικρή) έχει σκοπό να αντικατοπτρίσει αυτή την συνύπαρξη, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση σε καλλιτεχνικό επίπεδο, στο κέντρο ακριβώς της πόλης μας!

Ο Δάνης Κατρανίδης θα ανέβει στη σκηνή του ΠΟΛΗ θέατρο τον Ιανουάριο του 2013, με έργο και διανομή που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για το άνοιγμα του ΠΟΛΗ θέατρο όμως, κάλεσε το Γιώργο Νανούρη σκηνοθέτη της νέας γενιάς, να επιμεληθεί καλλιτεχνικά αλλά και να οργανώσει μια σειρά θεατρικών και μουσικών παραστάσεων νέων καλλιτεχνών και ομάδων.  

Έτσι λοιπόν, 60 καλλιτέχνες σε15 παραστάσεις  που οι περισσότερες ήδη ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν απ΄το κοινό, καινούριες παραγωγές, stand up comedy, νύχτες κωμωδίας, αλλά και μουσικές βραδιές θα ανοίξουν την ΠΟΛΗ!

Κάθε παράσταση θα διαδέχεται την άλλη μιας και θα παίζεται για μία και μοναδική βραδιά!

Ανοίγουμε την ΠΟΛΗ!

1. Παρασκευή 30/11:  Μαύρος Σκύλος cabaret από την ομάδα Demonius σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11 στις 21:00
Διάρκεια: 1ώρα 40’ με διάλειμμα
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Βωβός κινηματογράφος, charleston, fox-trot, swing, tango βάζουν φωτιά στη σκηνή και μεταμορφώνουν την ΠΟΛΗ σε… cabaret! «Όλα λοιπόν αναλώθηκαν; Πολύ καλά. Ας αρχίσουμε τότε να ζούμε!»
Ένα διαφορετικό cabaret που προκάλεσε αίσθηση όπου κι αν παίχτηκε μέχρι σήμερα ! Τέσσερις ηθοποιοί και τρείς μουσικοί σε μια μουσική παράσταση που ο θεατής δεν μένει μόνο στη θέαση… Ξέφρενη διάθεση για τραγούδι, χορό, έρωτα, ποίηση και χιούμορ σε μια εποχή γενικότερης φτώχιας.

Βωβός κινηματογράφος, charleston, fox-trot, swing, tango βάζουν ξανά και με νέο τρόπο, φωτιά στη σκηνή του cabaret! Ο Cole Porter συναντά τον Κώστα Γιαννίδη και τον τον Eduardo Bianco και ο Κurt Weill τον Αττίκ και τη Peggy Lee. Γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια συνυπάρχουν με πρωτότυπα κείμενα σε μια παράσταση με γοητεία, μελωδίες και ατμόσφαιρα μεσοπολέμου!
«Κυρίες και κύριοι! Δεν μπορούμε να ορίσουμε την ευτυχία! Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για αυτό που την καταστρέφει και γι αυτό που την δημιουργεί!»

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Κείμενα-δραματουργική επεξεργασία : Demonius
Επιμέλεια κίνησης : Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσική διδασκαλία : Μαρίνα Σάττι
Σκηνική επιμέλεια : Κατερίνα Σαβράνη
Κοστούμια : Σοφία Αλεξανιάν
Καπέλα : Savrani creations
Διεύθυνση ορχήστρας & πιάνο : Μάνος Αθανασιάδης
Κλαρινέτο-σαξόφωνο : Μαρίνος Γαλατσινός
Βιολί : Αργύρης Παρασκευάς
Παίζουν και τραγουδούν: Μαριάνθη Κυρίου, Μαρία Πανίδου, Χριστέλα Γκιζέλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

————————————————

2. Σάββατο 1/12 : Tea & Tι; η καινούρια δίγλωσση κωμωδία του Γιάννη Σαρακατσάνη. 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 στις 21:00
Διάρκεια: 60’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Ο Paul O Mahony και η Σοφία Πάσχου, συναντούν το σκηνοθέτη των AbOvo και παρουσιάζουν μια δίγλωσση κωμωδία για το μεγάλο έρωτα Αγγλίας και Ελλάδας!

Στο βροχερό Λονδίνο, ένα νεαρό ζευγάρι συζεί αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά προβλήματα της σχέσης του.
Όμως αυτός είναι Άγγλος και αυτή Ελληνίδα! Κι έτσι στις διαφορές τους ανακατεύονται ο Περικλής, ο Τσώρτσιλ, ο Όμηρος κι ο Τζών Λένον. Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να συμφιλιωθούν ή θα πρέπει πρώτα να συμφιλιώσουν τις χώρες τους;
Ο Paul O Mahony και η Σοφία Πάσχου συναντούν το σκηνοθέτη των AbOvo, Γιάννη Σαρακατσάνη και παρουσιάζουν μια διεθνή, δίγλωσση και διαφυλετική κωμωδία για τις διμερείς σχέσεις αντρών και γυναικών και το μεγάλο έρωτα Αγγλίας και Ελλάδας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης. 
Παίζουν: Paul O Mahony, Σοφία Πάσχου

————————————————

3. Κυριακή 2/12 : Το αγόρι που κλώτσαγε γκροτέσκο παραμύθι από την ομάδα Cheek bones.

 ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12 στις 21:00
Διάρκεια: 50’


ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

3 κορίτσια σε ένα γκροτέσκο παραμύθι που πραγματεύεται την ακόρεστη φαντασία ενός μοχθηρού 13χρονου αγοριού!

Ένα δεκατριάχρονο αγόρι κλωτσάει γουρούνια και μηχανορραφεί προσπαθώντας να κάνει το μεγαλύτερο κακό στην ανθρωπότητα. Η θεατρική ομάδα “Cheek-bones” θα μετατρέψει σε δρώμενο επί σκηνής το βιβλίο του Tom Baker “Το αγόρι που κλώτσαγε γουρούνια”. Η νικήτρια ομάδα του Bob Theater φεστιβάλ, θα σκηνοθετήσει και θα δώσει πνοή σε όλους τους χαρακτήρες του βιβλίου ακροβατώντας ανάμεσα σε γκροτέσκα αισθητική και μαύρο χιούμορ.

Τρεις νέες ηθοποιοί μιμούνται με επιτυχία φωνές, ήχους και κινήσεις που είναι χαρακτηριστικές για τα πρόσωπα που αναπαριστούν επί σκηνής. Η συνεχής εναλλαγή των προσώπων και η γρήγορη εξέλιξη της πλοκής δεν θα σας αφήσουν περιθώριο για να συνειδητοποιήσετε πως περνά ο χρόνος. Εν τέλει, στην παράσταση “Το αγόρι που κλώτσαγε” τα καμώματα του μικρού αγοριού αν δεν σας τρομάξουν το σίγουρο είναι πως θα σας κάνουν να γελάσετε.

Ένα γκροτέσκο παραμύθι που πραγματεύεται την ακόρεστη φαντασία ενός μοχθηρού 13χρονου αγοριού.Η απέχθειά του για το ανθρώπινο είδος τον οδηγεί σε μια ξέφρενη εκδίκηση,όπου ακόμα και ο θάνατός του τροφοδοτεί τη ματαιοδοξία του.”

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Σύλληψη-ερμηνεία: Ομάδα Cheek-bones (Εύη Δόβελου, Ελένη Ευταξοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου)
Επιμέλεια κίνησης : Τάσος Καραχάλιος
Σκηνικά : Αλέξανδρος Κουφαδάκης
Κοστούμια: Έλλη Ταβλαρίδου
Μακιγιάζ : Μαρία Ηλιάδου
Φωτισμοί : Βαγγέλης Μούντριχας

————————————————

4. Δευτέρα 3/12 : Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12 στις 21:00
Διάρκεια: 70’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μας έκανε όλους να λέμε ότι είναι άλλη ηθοποιός με το ίδιο όνομα και παρουσιαστικό! Έδωσε το ρεσιτάλ της ζωής της ως Σεβάς Χανούμ κι έλαβε το 2ο βραβείο γυναικείου ρόλου!

Η ιέρεια του underground ρεμπέτικου, ο άγνωστος φλογερός της έρωτας με τον Καζαντζίδη, τα άνθη του κακού, η «αμαζόνα» του πάλκου και της ζωής ζωντανεύουν στη σκηνή

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ που την ενσαρκώνει μοιάζει να έχει φτάσει σε απόλυτη ταύτιση με τη γυναίκα αυτή που πέρασε κάποτε από το μουσικό στερέωμα, συνεργάστηκε με θρύλους του ρεμπέτικου, συνδέθηκε ερωτικά με τον Καζαντζίδη, τραγούδησε στο ίδιο πάλκο με την Μπέλλου και την Πόλυ Πάνου. Η Ελλάδα της πρώτης μεταπολεμικής εποχής, των ρεμπέτηδων και των λαϊκών κέντρων, του μικρόκοσμού τους που αργότερα αποτέλεσε συλλογική μνήμη και εθνική ταυτότητα, της σεξουαλικής καταπίεσης και της μεγάλης περηφάνιας των ανθρώπων που μοχθούσαν για το μεροκάματο.

Τα σκηνοθετικά ευρήματα του Κωνσταντίνου Ρήγου με την κιμωλία και την οριοθέτηση του χώρου όλως περιέργως δίνουν μια μπρεχτικού τύπου θεατρικότητα, ενώ η εκτέλεση από τον δημοσιογράφο-τραγουδιστή Γιάννη Τσεμπερλίδη των τραγουδιών που κάποτε τραγούδησε η Σεβάς με ηλεκτρονική κιθάρα και ροκ ήχο πετυχαίνει μια παράξενη σύνδεση με το σήμερα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Γιώργος Χρονάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσεμπερλίδης
Ερμηνεία: Σεβάς Χανούμ: Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Δημοσιογράφος: Γιάννης Τσεμπερλίδης

————————————————

5. Τρίτη 4/12 : Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΤΡΙΤΗ 4/12 στις 20:00
Διάρκεια: 60’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Τη μέρα των γενεθλίων της Λούλας Αναγνωστάκη, ζωντανεύει ακόμα μια φορά η παράσταση του αγαπημένου έργου της που συγκίνησε κοινό κ κριτικούς!

Δυο αδέρφια, η Ζωή και ο Άρης ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα «παράθυρο». Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Από το παράθυρο θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης. Από το παράθυρο θα εισβάλει ο έξω κόσμος, που τόσον καιρό αποφεύγουν, και θα τους συντρίψει.

Ανθρώπινες ζωές έγκλειστες σε έναν μάταιο κόσμο προσπαθούν να περιθάλψουν ο ένας τον άλλον. Η ΠΟΛΗ αυτή έχει οδηγό επιβίωσης. Όσο την υπακούς τόσο εκείνη θεριεύει. Μόνη σανίδα σωτηρίας τα όνειρα. Προσπαθώντας να κρατήσουν ακέραιη την αθωότητά τους, μέσα στους τέσσερις τοίχους, αποκτηνώνονται. Το οξυγόνο, η μόνη τους τροφή. Αυτοεξόριστοι στην Εδέμ κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουν. Το αδηφάγο τέρας όμως, θα εισβάλλει με τα γαλανόλευκα χρώματα της παρέλασης, επιβεβαιώνοντας πως οι άνθρωποι είμαστε μέρος της ιστορίας και η ιστορία είναι βαμμένη με αίμα. Ελλάδα ώρα μηδέν. Εσύ τι θα κάνεις; Θα σε βρουν όπου και να ‘σαι.

Συντελεστές:
Κείμενο: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Κούτρα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χαρά Κότσαλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου

————————————————

6. Πέμπτη 6/12 : 8Kick βραδιά κωμωδίας κ αυτοσχεδιασμού από μέλη των “κάψε το σενάριο” και Abovo

8kick
Μέλη των Κάψε το Σενάριο και AbOvo μαζί!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΠΕΜΠΤΗ 6/12 στις 21:00
Διάρκεια:  90’ με διάλειμμα
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Εσύ, δίνεις την ιδέα σου και εμείς θα τη μετατρέψουμε σε ξεκαρδιστικές αυτοσχέδιες σκηνές! μια μοναδική παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού!

Μήπως νιώθετε, καμιά φορά, στο θέατρο, ότι οι ηθοποιοί δεν σας δίνουν σημασία;
Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους;
Μήπως θα έπρεπε, επιτέλους, να ανέβει ένα έργο βασισμένο σε ιδέα σας;
Ε, λοιπόν… ήρθε η ώρα, όλα αυτά να συμβούν.
Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας 8-kick, ο θεατής έχει τη δύναμη!
Ακριβώς! Εσύ, ο ανώνυμος θεατής, θα δώσεις σε εμάς, τους επώνυμους κωμικούς την ιδέα σου και εμείς θα τη μετατρέψουμε σε ξεκαρδιστικές αυτοσχέδιες σκηνές. 

Συντελεστές:
Τα μέλη των «Κάψε το Σενάριο» και «AbOvo»:  Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαριάννα Βαρβιάνη, Εύη Δόβελου,
Γιώργος Κρήτος, Μαρία Μπαλούτσου, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής 

————————————————

7. Παρασκευή 7/12 : Eva and the apples μουσικό spa με την Εύα Κοτανίδη και τη μπάντα της…

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12  στις 21:30
Διάρκεια 2 ώρες 30’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Περιπλανώμενο cabaret με τραγούδια από διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Η ηθοποιός Εύα Κοτανίδη και η μπάντα της, Eva & The Apples, αποφάσισαν φέτος να μας υποδεχτούν στο περιπλανώμενο καμπαρέ τους, με τραγούδια που συνέλεξαν προσεχτικά από διάφορες γωνιές του πλανήτη και που αποδίδονται ιδωμένα ξανά μέσα από την αμαρτωλή ματιά του γκρουπ και τη θεατρική ερμηνεία της Εύας.
Προσοχή γιατί αποπλανούν και είναι όλοι τους αποφασισμένοι να σας παρασύρουν στις ρυθμικές τους αμαρτίες.

Συντελεστές:
Στους ρυθμούς και στα όργανα οι νέοι Apples : Μάνος Αναγνωστόπουλος (μπάσο), Κωστής Βαζούρας (σαξόφωνο),
Κώστας Γιαξόγλου (πλήκτρα), Μάριος Ιωάννου (ντραμς), Στέλιος Παρασκευάς (κιθάρα).
Στο ρόλο της Εύας, η ίδια η Εύα.

————————————————

8. Σάββατο 8/12 : Υπερπαραγωγή stand up comedy με τον Δημήτρη Δημόπουλο

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12  στις 21:00
Διάρκεια: 80’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Oυάν-μαν- σταντ-απ κόμεντι σόoυ! Ξέφρενη νύχτα από τον ιδιοφυή – τρελό δημιουργό του Yasou Aida!
Μετά το Αντί Διδακτορικού ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει τον νέο σταντ-απ μονόλογό του με τίτλο Υπερπαραγωγή. Πρόκειται για το μετά-υπαρξιακό δράμα ενός συνανθρώπου μας που αμφισβητεί την εθνική του ταυτότητα, απάγεται από εξωγήινους, παραληρεί στη θέα των γκρίκλις, μα στο τέλος βρίσκει τη λύτρωση στα μυστικά της γλώσσας. Μια «Υπερπαραγωγή» προδιαγραφών εξωτερικού -μα προϋπολογισμού εσωτερικού- όπου ο ήρωας μάχεται με μοναδικά του όπλα το μικρόφωνό του και το γέλιο του κοινού.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το σταντ-απ ως κειμενογράφος και παρουσιαστής από το 1996.


Κείμενο και παρουσίαση
: Δημήτρης Δημόπουλος

————————————————

9. Κυριακή 9/12 : Minor Project οι καινούργιοι αγαπημένοι της Αθήνας τραγουδούν για την ΠΟΛΗ.


ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12  στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα 30’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Η μουσική είναι ένα ποτάμι, που σε πλένει, σε ξυπνά, σε φέρνει στην κάθαρση σου. Αυτό νιώθεις όταν άκους τους Minor Project.  Ανακαλύψτε τους στην ΠΟΛΗ.

Ένα σχέδιο σε κλίμακα μινόρε. Τέσσερις νέοι που βρέθηκαν στην Πάτρα για σπουδές, ενώθηκαν για μουσικές και δημιούργησαν μία εκπληκτική μπάντα. Ένα όνομα που κρύβει δύναμη και παράλληλα αδυναμία και τα μέλη του συνθέτουν και συνεργάζονται γενναιόδωρα, φλερτάροντας με την αισιοδοξία, το ρομαντισμό, τη νεανικότητα, τη φωτεινότητα των συναισθημάτων και των εκμυστηρεύσεων. Δηλαδή, ότι μας λείπει για να μετατρέψουμε την γκρίζα ψυχή και ζωή μας σε μία χρωματιστή και ανοιχτή πηγή δημιουργικότητας και διάδρασης. Κάπου στα μέσα του 2010 και με αφορμή την παρουσίαση δίσκου των B-sides μαζεύτηκαν οι τέσσερις τους για να παρουσιάσουν την ακυκλοφόρητη δουλειά του Στάθη. Λίγους μήνες μετά , ηχογραφούν τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τον κορμό της επερχόμενης πρώτης κυκλοφορίας τους, σε συνεργασία με τον Διονύση Μπάστα στο NoiseBox studio. H μπάντα δίνει την πρώτη της συναυλία ως “Minor Project” πλέον, στο αγαπημένο τους Six D.O.G.S . Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών σε Αθήνα, Πάτρα, Χαλκίδα ,Καστοριά και άλλες πόλεις της επαρχίας.

Συντελεστές
Στάθης Δράκος, Βίκτωρ Φορλίδας, Αλέξανδρος Μπαλτάς, Γιώργος Κολοκυθάς, Μαρία Καρέτσου

————————————————

10. Δευτέρα 10/12 : Unemployed η παράσταση με τους 10 συγγραφείς κ τους 10 ηθοποιούς

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12 στις 21:00
Διάρκεια: 70’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

10 Μητροπολιτικές ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα αντιμέτωποι με την ανεργία

Μέσα από τη ματιά δέκα νέων συγγραφέων και την ερμηνεία δέκα νέων ηθοποιών, η παράσταση «Unemployed», αφηγείται προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν τις συνέπειες της αμφιβολίας της εποχής και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα αντιμέτωποι με την ανεργία. Η παράσταση βασίζεται στα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στις «Μητροπολίτικες Ιστορίες» (τεύχος 11, Φθινόπωρο 2011).

Συντελεστές:

Κείμενα: Έλια Αλεξίου, Άθως Δημουλάς, Ειρήνη Μαργαρίτη, Χάρης Μπόσινας, Χριστιάνα Μύγδαλη, Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Πολυμενέας, Γιώργος Ρομπόλας, Ρενέ Σανς, Κατερίνα Φωτιάδη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σταμάτης Ζακολίκος, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κατερίνα Φωτιάδη

Δημιουργία Video: Κύνθια Λιβανίου

Μοντάζ: Μαριλένα Σοφοκλέους

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Τραγούδι: Δήμητρα Κωτίδου

Ερμηνεύουν:   Σταμάτης Ζακολίκος, Σοφιάννα Θεοφάνους, Μάνος Κανναβός, Δημήτρης Κερεστετζής,

Mιχάλης Κοιλάκος, Μαρία Μαμούρη, Ειρήνη Μαργαρίτη, Απόστολος Φράγκος, Κατερίνα Φωτιάδη.

————————————————

11. Τρίτη 11/12 : Η πτώση του Κρόνου performance από την ομάδα “Oχι παίζουμε” σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη – Ειρήνης Αλεξίου.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΤΡΙΤΗ 11/12  στις 21:00
Διάρκεια: 50’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Μια μουσικοχορευτική performance που στριφογυρίζει σφικτά μεταξύ πραγματικού και φανταστικού.

Ένας μυθοπλάστης μουσικός οργανώνει μια βραδιά live μουσικού αυτοσχεδιασμού για να αφηγηθεί εμμονικά το μύθο ενός ήρωα. Ταυτίζει τον ήρωα του με το μυθικό –γνωστό σε όλους-Κρόνο, ξεκόβει από το βλαβερό παρελθόν που υποσυνείδητα κυβερνάει ακόμη την οικογενειακή και πολιτική του ζωή και «κλείνει το μάτι» στους θεατές, μέσα σ’ ένα μουσικό τοπίο που στριφογυρίζει σφικτά μεταξύ πραγματικού και φανταστικού.

Συντελεστές
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης, Ειρήνη Αλεξίου
Δραματουργικός συνεργάτης: Παναγιώτα Πανταζή
Ενδυματολόγος: Ιωάννα Τσάμη
Video: Παύλος Τσιαντός, Δημήτρης Χριστόπουλος
Σκηνικές κατασκευές: Ρέα Ζέκκου
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Αποστολοπούλου

Performers
Λάμπρος Πηγούνης (μουσική), Pauline Huguet, Αντώνης Στρούζας και φανταστικού.

————————————————

12. Πέμπτη 13/12 : InterPlay  ένα νέο multissesion trio με άξονα τη jazz

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΠΕΜΠΤΗ 13/12  στις 21:00
Διάρκεια: 90’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Ένα καινούριο multisession trio εμφανίζεται στην Πόλη!

Ένα καινούργιο multisession trio με κοινή αφετηρία την αγάπη για τη μουσική∙ και τη δημιουργία. Με άξονα το ευρύ φάσμα της jazz, και σύμπαν το ηχοποιητικό παιχνίδι της φαντασίας, συνίσταται ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης, ενός ήχου οργανωμένου με ανθρώπινο τρόπο φανταστικο

Συντελεστές: Ευριπίδης Διονυσιάδης, Θοδωρής Ξενάκης, Νίκος Ροπαΐτης.

————————————————

13. Παρασκευή 14/12 : Η εποχή της μπεκάτσας σωματικό θέατρο από την ομάδα Χα!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12 στις 21:00
Διάρκεια: 50’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Με όχημα το σωματικό θέατρο και ένα επιτελείο από γκροτέσκ χαρακτήρες ζωντανεύει επί σκηνής ένα βασίλειο μιας άλλης εποχής ή… μήπως αυτής που ζούμε; 

Πόσο απέχει ένα παιδικό παιχνίδι από την σκληρή πραγματικότητα;
Τι χωρίζει τους εξουσιαστές από τους εξουσιαζόμενους;
Με όχημα το σωματικό θέατρο και ένα επιτελείο από γκροτέσκ χαρακτήρες ζωντανεύει επί σκηνής ένα βασίλειο μιας άλλης εποχής ή… μήπως αυτής που ζούμε;
Στην εποχή της Μπεκάτσας, δυο παιδιά ο Λουί και η Μαρί, έρχονται σε επαφή με την εξουσία και σιγά – σιγά διαβρώνονται από αυτήν.
Αρχικά διστακτικοί και αργότερα αυθάδεις, γοητεύονται από τη δύναμη της και την χρησιμοποιούν στα άκρα.
Μπορεί η αθωότητα να επιβιώσει μέσα από αυτή τη σκληρή πραγματικότητα?

H ομάδα Χα! πρωτοεμφανίστηκε στο Scratch του Bob theatre festival και κέρδισε το 1ο βραβείο.

Συντελεστές
Δημιουργία: Ομάδα Χα!
Σκηνοθεσία: Ομάδα Χα!, Σοφία Πάσχου
Μουσική: Θοδωρής Μαραϊδώνης
Κοστούμια: Πετρούλα Κρίγκου
Φωτισμός: Γιώργος Αγιαννίτης

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Μάρω Μάνθου, Σάντυ Σπυρίδη, Υβόννη Τζάθα.

————————————————

14. Σάββατο 15/12 :  Βικτωρία Ταγκούλη η υπέροχη φωνή παρέα με το συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12 στις 21:00
Διάρκεια: 80’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Η Βικτωρία Ταγκούλη, μία από τις πιο σημαντικές φωνές της νέας γενιάς, παρέα με το συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου ανεβαίνoυν στην σκηνή του Πόλη για μια αξέχαστη μουσική βραδιά!

H Βικτωρία Ταγκούλη ετοιμάζει ένα ξεχωριστό live με τον τίτλο Be-Joue . Με νέα τραγούδια από τον τρίτο προσωπικό δίσκο που ετοιμάζει, με νέες διασκευές έκπληξη αλλά και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία.

Με την ιδιαίτερη φωνή της και την ξεχωριστή καλλιτεχνική της πορεία, μαζεύει τα τραγούδια που αγαπάει και τα κάνει παιχνίδια σε ένα πρόγραμμα με συναισθηματικές διακυμάνσεις και κομμάτια από την παγκόσμια μουσική σκηνή. Aretha Franklin, Noir Desir, Δημήτρης Λάγιος, Janis Joplin, Χαΐνηδες, Duke Ellington και πολλοί άλλοι σε ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε!
Μαζί της ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Χρίστος Θεοδώρου στο πιάνο.

Συντελεστές:

Τραγούδι: Βικτωρία Ταγκούλη, Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου, Κιθάρες: Κώστας Νικολόπουλος

————————————————

15. Κυριακή 16/12: Λίγο Φως μια παράσταση που φωτίζεται μόνο με φακούς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12  στις 21:00
Διάρκεια: 70’
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

Μια ξεκαρδιστική και συγχρόνως συγκινητική παράσταση που φωτίζεται μόνο… με φακούς!

Σημερινές ιστορίες της πόλης μας, παρμένες απ’ το διαδίκτυο, βγαίνουν απ’ την οθόνη, ανακατεύονται με μουσικές και ζωντανεύουν με φακούς, άλλοτε δίνοντας και άλλοτε ζητώντας… λίγο φως.
Μπροστά από ένα τοίχο και με μοναδικό εφόδιο ένα φακό στο χέρι, οκτώ νέοι ηθοποιοί, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ μπροστά σε κοινό, μιλούν για τη ζωή στην Αθήνα σήμερα, με κείμενα που έχουν παρθεί αποκλειστικά απ το διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να δώσουμε φωνή και λίγο φως, σε όσα διαβάζουμε καθημερινά στις οθόνες μας.
Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα του θεατρικού σεμιναρίου με θέμα «Θέατρο και Διαδίκτυο» του Γιώργου Νανούρη 

Συντελεστές:
Παίζουν: Βάσω Βουλγαράκη, Ευγενία Δελιαλή, Κόνυ Ζήκου, Εύα Κεραμιώτη, Κώστας Μακριδάκης,

Νίκος Μαραμαθάς, Ελεάνα Μπαϊράμογλου, Κρίστη Ξανθοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

————————————————

ΠΟΛΗ θέατρο
Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)
Τηλ. 211 1828900

Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here