Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012
www.musiccorner.gr

Σήμερα λέω να αφήσουμε τις δικαιολογίες στην άκρη και να κάνουμε μια κουβεντούλα για την επικαιρότητα και την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Εντάξει, το παραδέχομαι, για την επικαιρότητα δεν γνωρίζω πάρα πολλά. Και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτά που όντως γνωρίζω δεν συνδέονται καθόλου ούτε με την πολιτική σκηνή, ούτε με την Ελλάδα.

Υπάρχει όμως ένα πράμα το οποίο γνωρίζω γιατί το είδα με τα μάτια μου. Στο κέντρο, έξω από τη Βουλή, αυτοί που διαμαρτύρονται όλες αυτές τις μέρες, δεν είναι παρά ελάχιστοι.

Εντάξει, έχει κρύο το παραδέχομαι. Μέχρι και χιόνι είχε, για να μην μιλήσω και για την “αλήτισσα βροχή” που ρίχνει κάθε τρεις και λίγο…

Εντάξει, κάποιες μέρες δεν είχε και μέσα μαζικής μεταφοράς. Και μέσα σε όλα είχε και παλιόκαιρο και πως να έχει κανείς όρεξη να μιλά για καλοκαίρια, και ειδικά για το περασμένο καλοκαίρι που κατέβαιναν και κάνα δυο άνθρωποι παραπάνω στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν.

Παραδέχομαι ότι οι συνθήκες είναι αντίξοες.

Αλλά, παρόλο που δεν γνωρίζω πολλά για την επικαιρότητα, και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτά που όντως γνωρίζω δεν συνδέονται καθόλου ούτε με την πολιτική σκηνή, ούτε με την Ελλάδα, όπως είπα, είμαι βέβαιη, πως αν όλοι κοιτάνε τη βροχή και το χιόνι από το παράθυρο του σπιτιού τους, σε λίγο δεν θα έχουν σπίτι. Ούτε αυτοκίνητο για να χρησιμοποιούν όταν απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και τότε ο παλιόκαιρος θα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Αν λοιπόν τα βάλουμε σε μια νοητή ζυγαριά, οι δυο ώρες στο Σύνταγμα στο κρύο φαίνονται πολύ καλύτερες από τα δυο χρόνια στο Σύνταγμα στο κρύο.

Εντάξει, δεν λέω πως όποιος πάει και διαδηλώνει έξω από τη Βουλή έχει σώσει την περιουσία του και μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, αλλά τουλάχιστον έχει κάνει μια προσπάθεια.

Αναφέρομαι βέβαια σε όλες τις ημέρες της περασμένης εβδομάδας πλην της Κυριακής. Ναι, την Κυριακή ήταν όλοι τους εκεί, η Σοφία κι ο Σταμάτης, Πάνος, Στάθης και Καιτούλα κι ο χαλίφης της Βαγδάτης.

Αλλά δεν αλλάζουν τα πράματα μονάχα με μια Κυριακή ρε παιδιά. Πρέπει να φάει κανείς πολύ δακρυγόνο για να γίνει μια αλλαγή.

Και μην ακούσω από πουθενά αυτές τις εύκολες δικαιολογίες ότι εμένα-αυτό-δεν-με-εκφράζει.

Κι εμένα μπορεί να μην με εκφράζει να διαδηλώνω στην παγωνιά ενώ μπορώ να χωθώ σε κάποιο πολυκατάστημα και να μπαινοβγάζω τον κώλο μου σε διάφορα φορέματα για να δω με ποιο φαίνεται πιο ωραίος, αλλά αφού αυτό υπάρχει ως κίνηση διαμαρτυρίας, αυτό ακολουθώ.

Άμα εμφανιστούν πολλές επιλογές και κάποια περιλαμβάνει τη διαμαρτυρία από δοκιμαστήρια πολυκαταστημάτων μπορεί και να την προτιμήσω.

Μέχρι τότε θα κάθομαι στο κρύο, έξω από τη Βουλή…

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here