Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
www.musiccorner.gr

Στη φύση υπάρχουν πολλά υβρίδια…

Μπασταρδεμένα φυτά και ζώα, που σύμφωνα με ορισμένους φαίνεται να είναι και πιο ανθεκτικά στις αντιξοότητες – τα σκυλιά σίγουρα, για τα υπόλοιπα δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι υβρίδια…

Αυτοί με τις πολλές υπηκοότητες, τις διαφορετικές επαγγελματικές ενασχολήσεις, τις πολλαπλές σεξουαλικές προτιμήσεις –γιατί ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!- ακόμη κι αυτοί που πέρασαν τη μισή τους ζωή ανήκοντας σε ένα φύλο και την υπόλοιπη ανήκοντας στο άλλο.

Τι γίνεται λοιπόν με τους ανθρώπους υβρίδια;

Τι απαντάει κανείς στην ερώτηση «από πού είσαι;» όταν κατάγεται ταυτόχρονα από τέσσερις διαφορετικές χώρες, αλλού γεννήθηκε, αλλού μεγάλωσε, αλλού θα ήθελε να έχει γεννηθεί και από αλλού ψαρεύει τα πρότυπα ζωής που ακολουθεί;

Τι απαντάει κανείς στην ερώτηση «τι δουλειά κάνεις;» όταν έκανε ανέκαθεν πέντε διαφορετικά πράγματα και τώρα λόγω κρίσης ανέλαβε και έξτρα χαμαλίκι μπας και αρχίσει να βγάζει το μήνα αλώβητος χωρίς να κουβαλάει αδειανό πορτοφόλι κάθε τελευταία εβδομάδα;

Τι απαντάει κανείς στην ερώτηση «έχεις σχέση;» όταν ναι, κάτι έχει, μα δεν ξέρει αν είναι σχέση, δεν ξέρει αν θέλει να είναι σχέση, δεν ξέρει καν γιατί πρέπει να δώσει λογαριασμό σε κάποιον για αυτό.

Οι άνθρωποι που συναντάμε έχουν την τάση να ρωτάνε πολλά. Και να θέλουν να τα μάθουν όλα μέσα στα δυο λεπτά που έχουν να μας διαθέσουν.

Το πρόβλημα όμως με αυτές τις ερωτήσεις δεν είναι ότι δεν μπορούμε να τις απαντήσουμε στους άλλους. Το πρόβλημα ξεκινά όταν θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στον εαυτό μας και αδυνατούμε.

Όταν μας βαράνε στο κεφάλι τα υπαρξιακά ποιος-είμαι-που-πάω-και-γιατί-διάολο-πάω-εκεί και δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση ούτε καν στα στοιχειώδη. Και το μόνο που ξέρουμε είναι πως κάνουμε κύκλους σαν ολόγιομο φεγγάρι σε ξένη σκηνή.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά και για ψυχολόγους μέρες που είναι.

Δεν μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά και με σαφήνεια σε καμία ερώτηση.

Είμαι υβρίδιο…

Αλλού γεννήθηκα, αλλού μεγάλωσα, αλλού θα ήθελα να έχω γεννηθεί κι από αλλού ψαρεύω τα πρότυπα ζωής που ακολουθώ.

Δεν έχω καμιά δουλειά, και έχω δέκα ταυτόχρονα και πάντα πανικοβάλλομαι όταν κάποιος θέλει να του εξιστορήσω μέσα σε δυο λεπτά τι ακριβώς κάνω.

Έχω σχέση και δεν έχω, είμαι μόνη, είμαι μαζί, είμαι ό,τι γουστάρω και δεν μ’ αρέσει να με ρωτάνε πολλά.

Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά, μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά, στ’ ατέλειωτα τραγούδια…!

Γιατί μονάχα αυτά δεν αλλάζουν ποτέ τους ταυτότητα…

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here