Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012
www.musiccorner.gr

Τι γίνεται επιτέλους με τα πρέπει και τα θέλω μας;

Απορώ συνεχώς τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση, ποιο είναι τελικά το σωστό, τι «πρέπει» να κάνουμε, αυτό που πρέπει ή αυτό που θέλουμε;

Είχα και παλιότερα κάποιες παρόμοιες απορίες, σε τούτη τη στήλη ακριβώς και έβαλα απουσία σε αυτούς που κάνουν ό,τι τους αρέσει, χωρίς να σκέφτονται τους υπόλοιπους. Ταυτόχρονα όμως έβαλα απουσία και σε εκείνους που σκέφτονται μονάχα τους άλλους και δεν κάνουν ποτέ ό,τι γουστάρουν.

Το ζήτημα αυτό γυρίζει στο κεφάλι μου εδώ και χρόνια, σαν την κολόνια της Αλεξίου που κρατά χρόνια κι αυτή.

Τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας τελικά;

Η καρδιά ή η λογική;

Τα θέλω ή τα πρέπει;

Η σοκολατίνα ή η δίαιτα;

Το γυμναστήριο ή το ξεφύλλισμα περιοδικών στην παραλία;

Εντάξει, δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο μακριά το θέμα – ούτε να γίνει το άρθρο μια προσωπική εξομολόγηση, ας μείνουμε στο γενικότερο ερώτημα.

Ίσως εν τέλει πρέπει να κάνουμε αυτά που θέλουμε και μόνο. Η λογική δε χρειάζεται να πάρει απουσία όμως, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα καταλήξουμε να έχουμε υψηλή χοληστερίνη και εγκαύματα τρίτου βαθμού! Μπορεί να υπάρχει κάπου παράμερα και απλώς να μας βάζει όρια. Να μας περιορίζει δηλαδή, αλλά λίγο, χωρίς να καταπατά τα θέλω μας.

Σε μια χώρα που όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά και που δεν μπορούμε να ελέγξουμε σχεδόν τίποτα από αυτά που μας συμβαίνουν, μπορούμε τουλάχιστον να βάλουμε μπροστά τις πιο κρυφές επιθυμίες μας. Καριέρα δε νομίζω να καταφέρει να κάνει κανείς, επενδύσεις στο εξωτερικό επίσης. Ας επενδύσουμε στην κάθε μέρα λοιπόν κι ας κακομάθουμε τον εαυτό μας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πια ανενόχλητοι είναι ένα πάρτυ…!

Κι όλα θα πάνε καλά!

Το λέει και το τραγούδι!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here