Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.phonographic-society.com/artists#!__stella-karabakaki

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
www.musiccorner.gr

Eπιτέλους, μετά από ατελείωτο τουρτούρισμα –μιας και μάλλον κανένας δε θεωρεί σημαντικό το να πληρώσει τα κοινόχρηστα για να έχει καλοριφέρ η πολυκατοικία- είναι σα να μπαίνει άνοιξη, και μάλιστα στα ξαφνικά, αφού πριν δέκα μέρες φοράγαμε πουλόβερ και τώρα όλοι τρέχουν αμέριμνοι με τα πουκαμισάκια τα κοντομάνικα.

Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι δεν μας πήρανε μονάχα τη μπουκιά από το στόμα αλλά μας πήρανε και τον ήλιο και την ωραία ζεστούλα μας, που ευτυχώς είναι ακόμη τζάμπα – η καλοκαιρινή ζεστούλα, γιατί για το πετρέλαιο θέρμανσης ούτε λόγος – και φέτος προτείνω να κάνουμε βόλτα παντού, πριν μας το κόψουν και αυτό το προνόμιο.

Δεν είμαι βέβαια υπέρ του να είναι ολιγαρκής κανείς, παρατηρώ όμως ότι οι άνθρωποι που όντως είναι έτσι – επειδή έτσι γεννήθηκαν, όχι επειδή τους απέλυσαν κακήν κακώς και τους απειλούν και με έξωση – περνάνε πολύ καλύτερα από εμάς τους υπόλοιπους που όλο κάτι μας λείπει, όλο κάτι θέλουμε και η γκρίνια πέφτει σύννεφο.

Δεν είμαι ούτε υπέρ της γκρίνιας.

Όποιος έχει κάτι για να διαμαρτυρηθεί να πάει στο Σύνταγμα, δε χρειάζεται να πάει στην καφετέρια που είναι κάτω από το σπίτι του, να ζαλίσει όλους τους υπόλοιπους και ύστερα να πέσει για ύπνο.

Αφού λοιπόν μπορούμε πια να σταματήσουμε να βάζουμε απουσίες στον ήλιο, ίσως είναι καιρός να προσπαθήσουμε να βάλουμε καμιά απουσία στη γκρίνια και στο δεν-μπορώ-να-αλλάξω-τον-κόσμο-οπότε-κάθομαι-σπίτι-μου.

Δεν έχει πια βροχή, ούτε παγωνιά, και λογικά οι ελεύθεροι σκοπευτές που ήταν στο Σύνταγμα την Κυριακή πρέπει να έχουν γυρίσει στα χωριά τους.

Όποιος λοιπόν έχει παράπονα ας βρει έναν καλύτερο τρόπο για να τα εκφράσει. Ο κολλητός που μας ακούει δεν θα προσφέρει τίποτα στην υπόθεση.

Στόχος είναι να ακούσει τα παράπονα μας όλος ο κόσμος.

Και τότε θα είναι σαν να μπαίνει άνοιξη και θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά για τον εαυτό μας πως στους ανέμους είμαστε ανοιχτοί και σε ό, τι ζούμε είμαστε πιστοί…!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here