Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.musiccorner.gr
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Και να που ήρθε ο νέος χρόνος κουβαλώντας στο σακούλι του πολλά και διάφορα, που ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά προσπαθούμε με μανία να μάθουμε πριν την ώρα τους, ξεφυλλίζοντας περιοδικά με ζώδια και καλώντας στο σπίτι φίλες που ισχυρίζονται πως διαθέτουν γνώσεις χαρτομαντείας.

Άλλοι πάλι προσπαθούν να προβλέψουν τα της νέας χρονιάς με τη μύτη τους χωμένη σε εφημερίδες, με οικονομικές αναλύσεις ανά χείρας, και το κεντρικό δελτίο των ειδήσεων να παίζει στη διαπασών.

Έκαστος στο είδος του…

Ή μήπως όχι;

Μήπως τελικά το μέλλον δεν είναι τίποτα άλλο παρά το παρελθόν μας, που επαναλαμβάνεται και που γυρνά ξανά και ξανά για να μας στοιχειώσει, όπως εκείνα τα δύο κιλά που όλο χάνω και όλο επιστρέφουν;

Μήπως η λίστα που κάνουμε – νοερά ή και γραπτά πολλές φορές – στο τέλος του χρόνου, με εκείνα που θέλουμε να επιτύχουμε, δεν είναι παρά μια κόπια αυτής που κάναμε μόλις ένα χρόνο πριν;

Σαν επανάληψη καθημερινή σειράς που δεν λέει να τελειώσει, κάθε Πρωτοχρονιά νιώθω πως τρώω την ίδια βασιλόπιτα, βλέπω τα ίδια πυροτεχνήματα και κάνω τα ίδια σχέδια για το νέο έτος.

Εν τέλει νομίζω πως τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά.

Οι άνθρωποι μένουν ίδιοι κατά βάθος, ακόμα κι αν αλλάζουν ρούχα, χρώμα μαλλιών και ηλικία.

Η κυβέρνηση μένει αμετακίνητη στο πολιτικό της πρόγραμμα, ακόμα κι αν αλλάζει υπουργούς, συνθήματα και απόχρωση στο ψηφοδέλτιο.

Οι εποχές επιστρέφουν πάντα κάνοντας τον ίδιο κύκλο, με την ίδια σειρά και συχνότητα.

Και τα λίγα πράγματα που όντως αλλάζουν, συνήθως είναι αυτά που γουστάρουμε, και το κάνουν παρά τη θέληση μας, αφήνοντας πίσω τους ένα κενό άκρως ενοχλητικό.

Κάποιοι είπαν πως τα μάτια δεν αλλάζουν χρώμα, μόνο τρόπο να κοιτάνε.

Ελπίζω να συνεχίσω να κοιτάω με τον ίδιο τρόπο, αλλά με μάτια άλλου χρώματος.

Έτσι, γιατί καμιά φορά όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τα σημαντικά, επιλέγεις να αλλάξεις κάποια από τα ασήμαντα…

Γαλαζοπράσινο είναι εντάξει; Να τ’ αφήσω;

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here