5/6/2013
www.musiccorner.gr

Το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, συνεχίζει να βαδίζει σε δρόμο διαφορετικό από αυτόν που υπηρετούν τα αμιγώς εμπορικά φεστιβάλ με τη θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους. Για μια ακόμη φορά, έρχεται για να προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό, ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, ζωντάνια και νεανικό ενθουσιασμό, συνδυασμένα με την ποιότητα που προσφέρουν άνθρωποι από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα και αισθητικές αντιλήψεις, οι οποίοι έχουν αποδείξει με τη στάση τους στα μουσικά και γενικότερα πράγματα, την απόσταση τους από το πολιτισμό του εφήμερου και τη κυρίαρχη «κουλτούρα».

anaireseis_2013_05

Το φετινό μουσικό του πρόγραμμα, με πολλές και διαφορετικές προτάσεις όπως πάντα έχει ως έξης:

Την Παρασκευή 7 Ιούνη, την μία από τις 2 σκηνές του φεστιβάλ θα καταλάβει το ιστορικό Βρετανικό συγκρότημα των Gang Of Four, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Κοφτερές κιθάρες, φανκ ρυθμοί, ροκ με όλη τη σημασία της λέξης και πολιτικοποιημένος στίχος, έρχονται για να ταρακουνήσουν για τα καλά τη Γεωπονική και το ροκ κοινό της Αθήνας. Το live θα ανοίξουν οι πολλά υποσχόμενοι Victory Collapse, ενώ τους Gang of Four θα ακολουθήσουν τα Μωρά στη Φωτιά του Στέλιου Σαλβαδόρ, απογειώνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα. Ταυτόχρονα στην άλλη σκηνή του φεστιβάλ θα στήνεται το πιο μεγάλο πάρτι από τους Burger Project, τους Imam Baildi και τους Wedding Singers. Οι φαντομάδες της εγχώριας μουσικής σκηνής Burger Project, με το νέο τους ep «φτηνά χαρέμια» στις αποσκευές τους, συναντούν το απολαυστικό χαρμάνι των Imam Baildi και ετοιμάζονται να «μεθύσουν» διαδοχικά τους παρευρισκόμενους. Το πάρτι θα κλείσουν με τέρμα τα γκάζια οι Wedding Singers και οι ευφάνταστες διασκευές τους. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30.

burger_project_2013_01_01

Το Σαββάτο 8 Ιούνη, είναι η σειρά του Λόλεκ να ανέβει στη σκηνή των Αναιρέσεων παρουσιάζοντας κομμάτια από τη νέα του δουλειά, αφιερωμένη στο Μάρκο Βαμβακάρη και τραγούδια του από τους δίσκους ‘Alone’ και ‘Αχινός’, μέχρι να δώσει τη σκυτάλη στη Μαριέττα Φαφούτη και την μπάντα της, η οποία θα φέρει τη Kookoobadi αύρα της στο φεστιβάλ δίνοντας το σύνθημα για το πάρτι της βραδιάς, ώστε να παραδώσει με τον καλύτερο τρόπο το κοινό των Αναιρέσεων στον Κ.ΒΗΤΑ και στον ηλεκτρονικό λυρισμό του. Τη βραδιά θα «κλείσουν» οι Pad Trio, το νέο sound system της Αθήνας με ένα πρόγραμμα βασισμένο στα groove, το freestyle, τα break beats και το hip hop. Την παράλληλη σκηνή των Αναιρέσεων θα ανοίξουν οι Υπεραστικοί, το πολιτικοποιημένο σχήμα που γίνεται ολοένα και περισσότερο γνωστό στη νεολαία και τον κόσμο του αγώνα, διαμορφώνοντας το κλίμα για την εμφάνιση της Μάρθας Φριντζήλα με τους The Kubara Project, σε ένα πρόγραμμα όπου θα ακουστούν τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών των δύο τελευταίων αιώνων, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και του κόσμου. Βέβαια, Σαββάτο βράδυ χωρίς ρεμπέτικο και λαϊκό γλέντι δεν μπορεί να υπάρξει στις Αναιρέσεις. Ποια πιο κατάλληλη για αυτό από τη μεγάλη Μαριώ, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της θα ταξιδέψει τις Αναιρέσεις σε ρεμπέτικους δρόμους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες….

mariettafafouti_2013_04_001

Η Κυριακή 9 Ιούνη επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για το κοινό του φεστιβάλ. Ο Φοίβος Δεληβοριάς πρώτος και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μετά από αυτόν, θα μοιραστούν τη σκηνή των Αναιρέσεων σε μια «συνάντηση» που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολουθήσουν. Παράλληλα στην άλλη σκηνή των Αναιρέσεων θα ανεβαίνουν οι Elektrobalkana για ένα τζαμάρισμα μουσικών με πολλές επιρροές και τάσεις από την Ανατολή ως τη Δύση, μέχρι να δώσουν τη σκυτάλη αρχικά στους JazzMatazz και μετέπειτα στους Swing Shoes και τη Sugahspank! για ένα ξέφρενο gypsy-swing πάρτι, άξιο φινάλε του φετινού φεστιβάλ.

delivorias_2013_04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here