4/4/2012
Γράφει η Σοφία Τσεκούρα
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Φτάσαμε κατά τις 21:00, από τους πρώτους. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα στη σκηνή του Gagarin και ο χώρος μου μετέδωσε, από την πρώτη στιγμή, την επιβληκότητά του.

Επρόκειτο να δούμε ζωντανά τους Atari Teenage Riot, που χάριν του νέου τους album “Is This Hyperreal”, περιοδεύουν από Ευρώπη ως Ισπανία και έτσι έκαναν μια στάση στην Ελλάδα, που όπως μας πληροφόρησαν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι Atari είναι ο Alec Empire, παραγωγός της Bjork και dj των Nine Each Nails, η Nic Endo και ο νέος MC στην παρέα, CX kiDTRONik.

Όπως μας “πρόδωσε” και η οθόνη στη σκηνή, πρώτες εμφανίστηκαν οι Bella Fuzz, ένα δυναμικό ντουέτο που αποτελείται από τη Χρύσα, τη τραγουδίστρια της μπάντας, η οποία συνδράμει και με την κιθάρα της, και την Αγγελική στην κιθάρα. Το live μύριζε …επανάσταση από την αρχή! Έπαιζαν δικά τους κομμάτια, τα οποία συνόδευαν κλιπάκια βίντεο στο background της σκηνής. Έκλεισαν την εμφάνισή τους με το κομμάτι “Get them out of your system” και το κοινό τις αποχαιρέτησε με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Λίγο αργότερα συζητήσαμε μαζί τους για τα πρώτα μουσικά τους βήματα και τις επιρροές τους.

Music Corner: Πως ξεκινήσατε να παίζετε μουσική;
Bella Fuzz:  Όλα άρχισαν στην Ολλανδία όπου και γνωριστήκαμε. Παίζαμε στο ίδιο metal  συγκρότημα, τους n3rse, αλλά διάφορα συνέβησαν και αποφασίσαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να συνεχίσουμε κάτι οι δύο μας, μιας και είχαμε βαρεθεί να ψάχνουμε διαρκώς για drummer, για κιθαρίστα, να πρέπει να κανονίζουμε πρόβες με 5 άτομα κλπ. Και έτσι τώρα πια πορευόμαστε οι δύο μας. Και στα live έχουμε κάποιους πρόσθετους μουσικούς.

Music Corner: Δε θα ρωτήσω ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές. Ωστόσο, υπήρξε κάποιος που ακούγοντάς τον σας έκανε να θέλετε να δουλέψετε πιο πολύ;
Bella Fuzz: Η απάντηση είναι μία. Mike Patton και όλα του τα project!

Music Corner: Μια τρίβια ερώτηση. Τι υπάρχει στη συναυλιακή σας λέμβο;
Bella Fuzz: Τίποτα τρομερό. Το μόνο που μας βοηθά είναι να μαζευόμαστε πιο νωρίς οι 2 μας, να κάνουμε πλάκα, να χαλαρώνουμε… Μετά βγαίνουμε και παίζουμε.

Bella Fuzz

Music Corner: Από ό,τι πληροφορήθηκα το video clip του κομματιού σας, “Disco PATI”,  το έχετε επιμεληθεί πλήρως εσείς…!
Bella Fuzz: Ναι, σωστά τα λες. Στήσαμε μια κάμερα στην Αθήνα, συμμετείχαν φίλοι μας, δε βάλαμε καθόλου λεφτά και το concept ήταν ο αυτοσχεδιασμός.

Music Corner: Δημιουργικότατο! Και απο ότι βλεπω και τα CD σας, εσείς τα φτιάχνετε.
Bella Fuzz: Προσπαθούμε να λέμε κάθε φορά ότι τα μπλουζάκια, τα CD, τις καρφίτσες, τα φτιάχνουμε στο χέρι και προσπαθούμε να είναι όσο “DIY” (Do It Yourself) γίνεται…

Music Corner: Τέλος, πως είναι να κάνετε opening act στους Atari?
Bella Fuzz: Είναι πάρα πολύ τιμητικό γιατί είναι από τις μπάντες που ακούγαμε πιο μικρές. Και τώρα μας αρέσουν πάρα πολύ και το ακόμη πιο τιμητικό είναι ότι μας διάλεξαν με τον The Boy από διαγωνισμό που έγινε και όταν το μάθαμε δεν το πιστεύαμε!

Music Corner:  Πολύ ωραία… Εμείς με τη σειρά μας να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε καλή συνέχεια!
Bella Fuzz: Εμείς ευχαριστούμε πολύ!

——————–

Λίγα λεπτά μετά τις 22:00, τη σκυτάλη παρέλαβε με τη σειρά του ο The Boy ή αλλιώς Αλέξανδρος Βούλγαρης και είπε γνωστά του κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο «Ηλιοθεραπεία», αλλά και από το πιο παλιό «Κουστουμάκι».

Highlight της εμφανισής του, ήταν το τρίπτυχο «Λίγοι και Φτωχοί-Εδώ Κανείς-Γιατί δε χορεύετε ρε;», που μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθούσε αργότερα. Μας καληνύχτισε με το επίσης αγαπημένο «Φίμωσέ με» από τον τελευταίο του δίσκο.

The Boy

Από τις 22:30 και μετά ολοένα και περισσότερος κόσμος άρχισε να προσέρχεται για να δει τους Atari Teenage Riot, παρά την τιμή του εισιτηρίου, μέχρι που το μαγαζί γέμισε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αυτό πάντως, που επακολούθησε μια ώρα αργότερα από την εμφάνιση του The Boy στην σκηνή του Gagarin, δεν το περίμενα…

Με την εμφάνισή τους οι ATR, ένα κύμα ανδρεναλίνης εκτινάθηκε στο χώρο! Μας  χαιρέτησαν, δε χάσανε χρόνο και χωρίς πολλά πολλά μας παρέσυραν στους electro-ψηφιακούς hardcore ρυθμούς τους!

Αυτό που πραγματικά μου προξένησε το ενδιαφέρον ήταν οι διάφορες χαβαλεδίστικες τεχνικές με τα φώτα και η θεατράλε εμφάνιση της Nic Endo καθώς και τα manga στοιχεία στην εμφάνισή της. Παρουσίασαν πολλά κομμάτια από το νέο τους δίσκο “Is This Hyperreal” όπως, Activate, Blood In My Eyes, Shadow Identity, Digital Decay, και κατά τη διάρκεια του live όπου μου έκανε εντύπωση η εναλλαγή των μελών σπό το set στη σκηνή και αντίστοιχα.

Ένα τέταρτο πριν τις 12, ο Alec Empire αφιέρωσε ReArrange YourSynapses στους Anonymous. Εδώ να αναφέρουμε πως οι Atari έδωσαν το ok για τη χρήση του κομματιού Black Flags σε διαφήμιση και ποσό από τα λεφτά που πήραν, πήγαν κατευθείαν στην καμπάνια των Anonymous FreeAnons, που δημιουργήθηκε για όσους σχετίζονται με την ομάδα των hackers και έχουν συλληφθεί ή αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τον νόμo.

Σε αυτό το κομμάτι ζητούσαν από το κοινό να κραυγάσει, αλλά κατά πως φαίνεται ίσως και να τους απογοητεύσαμε σε εκείνο το σημείο.

Ο Alec κλείνει το κομμάτι με μια του φράση: “A revolution is activated”!

Τέλος, μας καληνύχτισαν με το ομώνυμο κομμάτι του album τους “Is This Hyperreal”.

Σίγουρα δε μπορώ να αμφισβητήσω τη δυναμικότητα όλων των μελών των ATR και την επίδραση που είχαν στο κοινό και ειδικά στους φανατικούς αυτών, οι οποίοι σίγουρα δεν έλειπαν από την πρώτη γραμμή στη σκηνή. Το live κατάφερε να με ενθουσιάσει και να μου αποδείξει πως πάνω σε μια σκηνή άνετα 3 άτομα μπορούν να έχουν ίσους ρόλους και να αποδίδουν εξίσου καλά. Και αυτό είναι σημαντικό…

Θα ήθελα να κλείσω με 2 λόγια των Atari Teenage Riot που ταίριαζαν απόλυτα στο ύφος του live…

I’ve got a message for all governments: You are a f#@#n murderers” …!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here