10/12/2012
www.musiccorner.gr

Τέσσερις Έλληνες ερμηνευτές πραγματοποιούν μια αναδρομή στα σπουδαιότερα τραγούδια των πατέρων τους και της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Ένα σημαντικό πολιτιστικό και μουσικό εγχείρημα διεθνούς εμβέλειας ξεκινά στα μέσα του μήνα: η παγκόσμια περιοδεία «A Trιbute to the Legends» των Χάρη Βαρθακούρη, Στέλιου Διονυσίου, Δημήτρη Κόκοτα και Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται πραγματικότητα με πρώτο σταθμό το Dusseldorf της Γερμανίας.

Το καλλιτεχνικό συγκρότημα “έκπληξη”, το οποίο δημιουργήθηκε από τους απογόνους τεσσάρων μεγάλων ερμηνευτών, που έγραψαν ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας στα μουσικά δρώμενα της πατρίδας μας, αποτελεί μία αναδρομή στα πιο σημαντικά τραγούδια του Γιάννη Πάριου, του Στράτου Διονυσίου, του Σταμάτη Κόκοτα και του Γρηγόρη Μπιθικώτση, που συγκίνησαν και προσδιόρισαν την πολιτιστική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας, μέσα από τις φωνές των παιδιών τους.

Πιο συγκεκριμένα, η μουσική παράσταση ονομάζεται “Τα τραγούδια του πατέρα μου” και ο στόχος της είναι η προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από το άκουσμα των κλασσικών πλέον τραγουδιών, που άγγιξαν τόσο τη χώρα μας, όσο και όλο και τον Απόδημο Ελληνισμό. Τραγούδια που έχουν μείνει στην καρδιά των Ελλήνων όπως «Κάντε υπομονή», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Γιε μου» και «Πιο καλή η μοναξιά» αποτελούν τις ναυαρχίδες αυτής της πολιτιστικής εκστρατείας, που στόχο έχει την ανάδειξη της κληρονομιάς της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ψυχική ανάταση των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων.

Η παγκόσμια περιοδεία περιλαμβάνει συναυλίες του γκρουπ σε: Γερμανία (8 συναυλίες), Ολλανδία, Αγγλία (Λονδίνο), Σουηδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία, Γαλλία (Παρίσι), Κύπρο (4 συναυλίες), Βραζιλία, Αργεντινή, Παναμά, Καναδά (2 συναυλίες), ΗΠΑ (6 συναυλίες), Αυστραλία (6 συναυλίες), Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία (Μόσχα & Πετρούπολη), Νότιο Αφρική (2 συναυλίες), Σιβηρία, ενώ το πρόγραμμα αναδιαμόρφωνεται συνεχώς.

Το καλοκαίρι του 2013, η περιοδεία θα επιστρέψει στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθούν συναυλίες ανά την Ελλάδα. Ο στόχος του γκρουπ είναι η πραγματοποίηση των συναυλιών σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό αφιλοκερδώς, όπου τα έσοδα των συναυλιών στην Ελλάδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, και πιo συγκεκριμένα στο Σύλλογο Φίλων Παιδιού με Καρκίνο, ‘ΕΛΠΙΔΑ’.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες θα δώσουν μια πρόγευση της επερχόμενης περιοδείας με τη συμμετοχή τους στη συναυλία «Ζωής και Ελπίδας για τα παιδιά» που πραγματοποεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την Αποστολή, ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 11 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για τα ανασφάλιστα και παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες που στηρίζει πανελλαδικά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here