17/7/2014
www.musiccorner.gr

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος μαζί με τη μοναδική ερμηνεύτρια του βυζαντινού και του αρχέγονου παραδοσιακού μέλους Νεκταρία Καραντζή, θα εμφανιστούν σε μία σειρά ξεχωριστών συναυλιών, με θέμα το νέο συνθετικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου εμπνευσμένο από τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία τους που συνδυάζει τη μουσική της Δύσης με τους ήχους της Ανατολής, μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του καταξιωμένου βιρτουόζου πιανίστα και την ιδιαίτερη κατανυκτική φωνή της κορυφαίας ελληνίδας υμνωδού, οι δύο καλλιτέχνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του πρώτου τους από κοινού άλμπουμ από την κορυφαία γερμανική εταιρεία ECM, στο ενεργητικό της οποίας ανήκει ήδη από το 2000 ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

tsabropoulos_karantzi_2014_07_01

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, με διεθνή καταξίωση, πολύπλευρη μουσική δράση και σημαντικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους του εξωτερικού. Η Νεκταρία Καραντζή είναι μοναδική γυναίκα υμνωδός, διεθνώς αναγνωρισμένη ως η ιδανική ερμηνεύτρια του θρησκευτικού και του αρχέγονου παραδοσιακού μέλους –ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες όπου κυκλοφορεί η δισκογραφία της–  και με πολυετή θητεία πλάι στον Δάσκαλο της αυθεντικής παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη.

Οι κοινές εμφανίσεις τους ξεκίνησαν το 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποσπώντας θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Η φετινή καλοκαιρινή τους περιοδεία επικεντρώνεται σε χώρους ιστορικών Καθεδρικών Ναών μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Πρόγραμμα ευρωπαϊκής περιοδείας
Βασίλη Τσαμπρόπουλου & Νεκταρίας Καραντζή

Γαλλία 22.7 (“Saint Louis des Invalides” Cathedral)
Λετονία 25.7 (Ρίγα, “Nativity of Christ” Cathedral)
Ρουμανία 1.8 (Τιμισοάρα, “Metropolitan Cathedral of the Three Holy Hierarchs”)
Ιταλία 22.8 (Vincenza, Cattedrale di Santa Maria Annunziata)
Ισπανία  24.8 (Granada, “Virgin of the Assumption” Cathedral)
Λουξεμβούργο 26.8 (“Notre-Dame” Cathedral)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here