6/7/2011
www.musiccorner.gr

Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι το φετινό. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Με την καλοκαιρινή πανσέληνο στο αποκορύφωμά της, 14 – 17 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι μαζί ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε ξέφρενα. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, στον Νομό Κοζάνης. Στις Γιορτές της Γης, το εναλλακτικό φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού κατορθώνοντας να “τραβήξει” τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν το διαφορετικό.

Άποψη από τη Βλάστη Κοζάνης...

Με συναυλίες, ελεύθερο κάμπινγκ αλλά και πολλές ακόμα παράλληλες δραστηριότητες που περιγράφονται στην συνέχεια.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

21.30   Μακεδονική Φανφάρα. Η βαλκανική μπάντα χάλκινων πνευστών από την Θεσσαλονίκη με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό – βαλκανικό ηχόχρωμα.

23.30   Χειμερινοί Κολυμβητές. Το ανατρεπτικό συγκρότημα που πετυχαίνει κάθε εμφάνισή του να είναι μοναδική χάρις στις παρεμβάσεις και τα σχόλια του Αργύρη Μπακιρτζή.

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

21.30   Romengo Gypsy Band from Hungary. Μια αληθινή κατάθεση ζωτικότητας και δυναμισμού από ένα από τα αυθεντικότερα και εκφραστικότερα συγκροτήματα της ανατολικοευρωπαϊκής τσιγγάνικης μουσικής.

23.30   Kottarashky Live Band Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria. Όταν η παραδοσιακή περίτεχνη μουσική της βαλκανικής υπαίθρου συνομιλεί με την λιτή και σκληρή καινούργια μουσική των αστικών κέντρων δημιουργεί νέα γοητευτικά ηχητικά τοπία.

 

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

21.30   Χαΐνηδες. Με το γνωστό χαρακτηριστικό τους τρόπο, που επιτρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο η μυσταγωγία και η γλύκα του παραμυθιού όσο και η δυναμική του διονυσιακού γλεντιού, θα παρουσιάσουν υλικό από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, αλλά και τραγούδια-σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία τους.

23.30   KAL Urban Gypsy Beats from Belgrad. Η μουσική τους χαρακτηρίστηκε ως «τσιγγάνικη σόουλ» και «βαλκανικό μπλουζ», οι ίδιοι προτιμούν το αινιγματικό «rock’n’roma».

 

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

21.30   Opa Cupa Brass Band from Italy. Μια πρόσκληση για χορό, από τους τσιγγάνους της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

23.30   Vodka Rag. Η μουσική κολεκτίβα από τη Μυτιλήνη που συνδυάζει την μουσική Ska με τις μελωδίες των Βαλκανίων και τα θλιβερά βαλς πλανόδιων μουσικών χρωματισμένα με παραμορφωμένες κιθάρες.

 

και ακόμη…

  • Ο Βασίλης Βασιλάτος & τo “Percussion Part” των “Ιστοριών για Κρουστά” σε καθημερινά σεμινάρια κρουστών (11.30 στο κάμπινγκ), happenings και επιδείξεις.
  • Απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στο κάμπινγκ.
  • Συζητήσεις και σεμινάρια, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παιδότοπος, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

19:00 Παλιάτσοι και κλόουν στην πλατεία, (παιχνίδι και γνωριμία με τα παιδιά) στην Κεντρική Πλατεία της Βλάστης.

20:30  Η Μεγάλη Βόλτα στο Δάσος – Ο Τάκης ο πειραματάκης και η Κική η σκεπτική σε περιπέτειες! Ένα οικολογικό παραμύθι γεμάτο πειράματα που συνδυάζει την επιστήμη με την αφήγηση. Στο Παρθεναγωγείο.

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

11:00 Φτιάχνουμε τον παιδότοπο μας… Κατασκευές με υλικά του δάσους και πυλό, στο κάμπινγκ.

13.00 Μουσικό παιχνίδι στο κάμπινγκ.

13.00 Εργαστήρι ζογκλερικών και ισορροπιών, για μικρούς και μεγάλους, από την ομάδα X-SALTIBAGOS, στο κάμπινγκ.

17:00   Εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας με χαρτί και ύφασμα, από την ομάδα 3 λαλούν και 2 χοροπηδούν στο Παρθεναγωγείο.

18:30 Περιβαλλοντικό παιχνίδι από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στον Παιδότοπο.

20:00 Εκπαιδευτική δραστηριότητα από την Ομάδα Προσβασιμότητας Α.Π.Θ. στον Παιδότοπο.

20.30 Don’t worry be happy, παράσταση τσίρκου με την ενεργή συμμετοχή του κοινού (διάρκεια 40’), από την ομάδα X-SALTIBAGOS, στον χώρο του φεστιβάλ.

21.00 Το μαντρί κι εγώ, κουκλοθεατρική παράσταση, από την ομάδα 3 λαλούν και 2 χοροπηδούν, στον χώρο του φεστιβάλ.

 

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

11.00 Αναζητώντας τα ίχνη… (περίπατος στο δάσος, ξεκινώντας από το κάμπινγκ), με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ.

13.00 Εργαστήρι κατασκευής αχυρόκουκλας από την ομάδα 3 λαλούν και 2 χοροπηδούν, το Σάββατο 16/7, στις 1 το μεσημέρι, στο κάμπινγκ.

18:00 Περιβαλλοντικό παιχνίδι από την οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, στον Παιδότοπο.

20:30   Μια φορά και ένα καιρό ένα κομμάτι έλειπε, παράσταση κουκλοθεάτρου από την ομάδα X-SALTIBAGOS στο Παρθεναγωγείο.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

11.00   Κατασκευή χάρτινων ανεμόμυλων και οικολογικά παιχίδια … στο κάμπινγκ

19:00 Αφήγηση παραμυθιών, από την Αναστασία Μπούρμπου, μέλος της ομάδας X-SALTIBAGOS στο Παρθεναγωγείο.

20:00 Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση από την ομάδα «3 λαλούν και 2 χοροπηδούν», στο Παρθεναγωγείο.

 

Και όλα αυτά, φέτος, με ακόμα πιο φτηνό εισιτήριο (10 ευρώ το ημερήσιο, 18 ευρώ το διήμερο και 30 για όλο το τετραήμερο), που περιλαμβάνει και το κάμπινγκ. Επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών – απάντηση στην οικονομική κρίση.

Οι Γιορτές της Γης διοργανώνονται από τον Δήμο Εορδαίας / Τοπική Κοινότητα Βλάστης με την συνδρομή της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here