31/3/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μια άκρως τολμηρή συνύπαρξη, ένα πετυχημένο πείραμα, είχαμε τη χαρα να ζήσουμε στο Mike’s Irish Bar. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Γιώργος Χατζηπαύλου και το ντεμπούτο της Νικόλ Σαραβάκου, σε μια σκηνή. Είναι από εκείνες τις εμφανίσεις που πηγαίνοντας δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις (κι ας μην στερούμαστε φαντασίας!).

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_06

Τα κωμικά στοιχεία της βραδιάς φάνηκαν από τα πρώτα της λεπτά, όταν ο κόσμος χειροκροτούσε για encore (το τελευταίο μέρος της συναυλίας που συμβαίνει μετά την παρότρυνση του κόσμου), λίγες στιγμές και λέξεις μετά το ξεκίνημα της βραδιάς. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ο Γιώργος Χατζηπαύλου λοιπόν επέστρεψαν στη σκηνή, “Εδώ τα φώτα όλα σβήσανε τα μάτια όλα κλείσανε, μείναμε εσύ κι εγώ..” (“Εδώ”) και έτσι ξεκίνησαμε, ανάποδα αλλά με απογειωμένη διάθεση!

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_29

Οι δυο καλλιτέχνες δεν έπαψαν να μας κρατούν σε εγρήγορση για το τι θα ακολουθήσει, ενώ ταυτόχρονα έκαναν την βραδιά μας απολαυστική με τις ερμηνείες τους. Μουσική και κωμωδία εναλλάσσονταν μπροστά μας με τόσο δεμένο και φυσικό τρόπο που έμοιαζε πια αυτονόητο το να συνυπάρχουν σε μια βραδιά.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη, μας παρουσίασαν τη Νικόλ Σαραβάκου, η οποία εμφανιζόταν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό. Ένα αληθινά όμορφο πλάσμα ανέβηκε στη σκηνή, με το άγχος να είναι εμφανές τις πρώτες στιγμές, στίχο με το στίχο όμως το άγχος αυτό χανόταν ώσπου ένα τραγούδι αργότερα, η Νικόλ έμοιαζε να ήταν έτοιμη από πάντα γι’ αυτή τη στιγμή.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_22_saravakou

Από το κοινό δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα της Βίκυ Γεροθόδωρου, η οποία σαν φύλακας άγγελος, δεν πήρε όλο το βράδυ τα μάτια της από την αγαπημένη της κι απ’ ότι μας έκανε με την ερμηνεία της να νιώσουμε, πολύ σύντομα και δική μας. “Άσε με απλά να νιώσω, τα πάντα να σου δώσω / άσε με να ζω για σένα, εμείς θα μείνουμε ένα” («Άσε με»), τραγούδησαν μαζί στην πιο όμορφη στιγμή της κοινής τους εμφάνισης, αφού ο dark Δημήτρης Κοργιαλάς από τη μια πλευρά και η φωτεινή Νικόλ Σαραβάκου από την άλλη, δημιουργούσαν μια υπέροχα ισορροπημένη ερμηνεία του αγαπημένου μας τραγουδιού.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_17_saravakou

Πότε όλοι μαζί στην σκηνή, πότε ο καθένας μόνος του, το ενδιαφέρον μας έμεινε ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Όταν ο Γιώργος Χατζηπαύλου έπαιρνε το μικρόφωνο, ακούγαμε τις μεγαλύτερες αλήθειες με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Αλήθειες που δύσκολα παραδεχόμαστε ο καθένας χωριστά, δοσμένες όμως τόσο έξυπνα μέσα από τα κείμενα του, που το γέλιο όλων μας ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση τους. Η προσπάθεια να μεταφέρω κείμενο από το stand up ή έστω κάποιας ατάκας, θα ήταν απλά μια καταγραφή λέξεων χωρίς νόημα. Δεν είναι οι λέξεις που έκαναν τις στιγμές μοναδικές, είναι η συνολική ερμηνεία αυτή που σε βάζει πονηρά σε διαδικασίες να σκεφτείς και να κάνεις κριτική όσων συμβαίνουν γύρω σου (αλλά και αυτοκριτική!), την ίδια στιγμή που νιώθεις να μην αντέχεις άλλο από τα γέλια!

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_16

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς, εκτός από τα δικά του τραγούδια, ερμήνευσε μοναδικά, αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Η ουρά του αλόγου» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και το “Wild Thing” των The Troggs, βάζοντας το δικό του ύφος και κάνοντας τα να ακούγονται υπέροχα διαφορετικά, αλλά και αποδεικνύοντας τις καλλιτεχνικές του δυνατότητες για ακόμα μία φορά, αφού μπορούσε με την ίδια άνεση να ερμηνεύει το “Lovesong” των The Cure και το «Ο βασιλιάς της σκόνης» από τα Ξύλινα Σπαθιά.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_26

Οι τρεις τους θα βρίσκονται στο Mike’s Irish Bar για δύο ακόμα εμφανίσεις, Παρασκευή 04/04 και Σάββατο 05/04, προτείνουμε λοιπόν να τους απολαύσετε!

Πριν ξεκινήσουν, είχαμε την χαρά να μιλήσουμε για λίγα λεπτά μαζί τους:

Music Corner: Ποιανού ήταν η ιδέα για την σημερινή συνύπαρξη;
Δημήτρης Κοργιαλάς:
Ήταν κοινή σκέψη και ιδέα. Γενικά, δεν είχα πάει ποτέ να δω stand up comedy, να δω τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, είχα δει τα προγράμματα στην τηλεόραση αλλά ποτέ δεν με ενθουσίαζε τόσο πολύ. Μέχρι που πήγα και είδα τον Γιώργο και κατάλαβα πως όταν ένας άνθρωπος έχει ταλέντο, μπορεί να καταφέρει όλο αυτό το πράγμα που προκαλεί γέλιο να το κάνει τόσο σοβαρά που να σε κεντρίζει και να σε πονάει συγχρόνως. Ο Γιώργος το καταφέρνει αυτό. Ήταν φοβερό, άκουγα να λέει πράγματα με τα οποία πραγματικά πέθαινα στα γέλια και συγχρόνως ένιωθα και ένα καρφί που με τρύπαγε.

Music Corner: Γενικά σχεδιάζεις τα επόμενα σου βήματα ή λειτουργείς περισσότερο με το ένστικτο;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Δεν σχεδιάζω, κοιτάω να περνάω καλά κάθε στιγμή. Με τα τραγούδια έχω χωθεί λιγάκι σε στούντιο και κάνω κάποιες σκέψεις, σκέφτομαι λίγο μπροστά αλλά και πάλι με δυσκολία. Πνίγομαι πάρα πολύ εύκολα, μετά από κάποια ηλικία, πραγματικά πνιγόμουν σκεπτόμενος «πρέπει να κάνω εκείνο», «πρέπει να το στήσω έτσι». Ευτυχώς μου έρχονται όλα βολικά αυτό τον καιρό.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_03

Music Corner: Η συνεργασία αυτή με τον Δημήτρη Κοργιαλά πώς προέκυψε;
Γιώργος Χατζηπαύλου: Μου το πρότεινε ο Αλέξανδρος Ζώης, ο άνθρωπος που συνεργάζεται με τον Δημήτρη και μαζί μου. Συζητήσαμε με τον Κοργιαλά και είπαμε «ναι, πολύ ωραία ιδέα».

Music Corner: Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζεσαι την σκηνή με κάποιον τραγουδιστή.
Γιώργος Χατζηπαύλου:
Με την Ευσταθία ήταν μία παράσταση επειδή είχαμε κάνει ένα τραγούδι μαζί, το έχω ξανακάνει στον Σταυρό του Νότου με την Μαρκέλλου, αλλά εδώ είναι εντελώς διαφορετικό.

Music Corner: Με τι άλλο ασχολείσαι αυτό τον καιρό;
Γιώργος Χατζηπαύλου:
Τώρα είμαι σε περιοδεία στην επαρχία, ετοιμάζω την παράσταση για την επόμενη σεζόν, κάνω κάποιες προσθαφαιρέσεις στα κείμενα μου, και κάνω ραδιόφωνο στον Βήμα fm.

korgialas_xatzipavlou_live_2014_03_02

Music Corner: Το πιο μεγάλο σου όνειρο, για την μουσική διαδρομή που τώρα ξεκινάς, ποιο είναι;
Νικόλ Σαραβάκου:
Το πιο μεγάλο μου όνειρο είναι να κάνω καριέρα στην Αμερική, να τραγουδήσω καλά αγγλικά και ελληνικά τραγούδια και να εμφανίζομαι σε μέρη όπως το Carnegie Hall, το Lincoln Center και το Madison Square Garden, αλλά και να παίξω στα αγαπημένα μου musical του Broadway.

Music Corner: Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που σου έχουν δώσει ως τώρα;
Νικόλ Σαραβάκου:
Να είμαι ο εαυτός μου!

Music Corner: Υπάρχουν πρόσωπα που αποτελούν πρότυπα σου, εντός ή εκτός του καλλιτεχνικού χώρου, είτε για την επαγγελματική τους πορεία ή για την στάση ζωής τους γενικότερα;
Νικόλ Σαραβάκου:
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ως πρότυπο στο μυαλό μου αλλά έχω την εικόνα του ιδανικού καλλιτέχνη που συνδυάζει επαγγελματική πορεία και σπουδαίο ρεπερτόριο με ήθος και σωστή προσωπικότητα.

Music Corner: Η στιγμή που θα σε ακούσουμε να ερμηνεύεις δικά σου τραγούδια είναι κοντά;
Νικόλ Σαραβάκου:
Αυτό θα γίνει μετά την ενηλικίωση μου τον Σεπτέμβριο. Και οι ζωντανές μου εμφανίσεις τότε θα γίνονταν αλλά αυτή ήταν μια ξαφνική πρόταση από τον Δημήτρη Κοργιαλά κι επειδή ένιωθα πως ο καιρός έτσι κι αλλιώς πλησίαζε, την δέχτηκα με χαρά. Πιστεύω πως πρέπει να ζούμε όλες τις ηλικίες και τα στάδια της ζωής μας χωρίς να χάνουμε κάτι από αυτά, έτσι επέλεξα να εργαστώ έχοντας περάσει φυσιολογικά την παιδική και εφηβική μου ηλικία και όχι εργαζόμενη πρόωρα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here