12/6/2014
Γράφει η Τάνια Σκραπαλιώρη
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr

ΣΗΜ MUSICCORNER: Ζητούμε συγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσης του παρόντος άρθρου, που οφείλεται σε κάποια εσωτερικά θέματα…

Το Σάββατο 31 Μαΐου ήταν μία από τις τελευταίες βραδιές της πρώτης σεζόν για το νέο, άκρως γουστόζικο, πολυμορφικό και πολιτιστικό χώρο του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας που πήρε τ’ όνομά του από τη συντροφιά των πρώτων μουσικών εκδοτών της Νέας Υόρκης, το Tin Pan Alley. Η κατακλείδα αυτή της άκρως επιτυχημένης χρονιάς για το εγχείρημα του Tin Pan Alley ανήκε στους country-folk rockers της Ελλάδας, Dustbowl και στην παρουσίαση του νέου τους single “Suicide Avenue / Winter’s Almost Gone”.

dustbowl_live_2014_05_01

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η ακρίβεια στην ώρα έναρξης του  live. Όντας φανατικός συναυλιάκιας, και από εκείνους μάλιστα που δε διασκεδάζουν καθόλου με το στριμωξίδι στο μπαρ και την κατανάλωση αλκοόλ περιμένοντας μία ώρα και πλέον για την εμφάνιση του εκάστοτε καλλιτέχνη, διαπίστωσα με ευχαρίστηση ότι το ακαδημαϊκό τέταρτο που έχω καθιερώσει προκειμένου να μετριαστεί ο χρόνος συναυλιακής αναμονής ήταν σε αυτήν την περίπτωση περιττό, θέτοντας σε κίνδυνο μάλιστα την επαφή μου με την έναρξη του live.

dustbowl_live_2014_05_11

Τους Dustbowl  τους  είχαμε ξαναδεί πριν δυο τρεις μήνες στο Μέγαρο Μουσικής, στο tribute show για τον Johnny Cash και είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό από την ωριμότητα της σκηνικής τους παρουσίας και της προσέγγισης τους σε αυτόν τον αμερικανικό μουσικό ογκόλιθο, αρετές που αν και διαφαινόντουσαν στη δισκογραφία τους και ιδίως στο δεύτερο κατά σειρά και εξαιρετικό albumτους “Goin Down” δεν είχαν καταστεί γνωστές στο ευρύ φιλόμουσο «εναλλακτικό» κοινό.

dustbowl_live_2014_05_02

Στο Tin Pan Alley επανέλαβαν τη συνταγή του Μεγάρου, κερδίζοντας εκ νέου εντυπώσεις και όντας πιο άμεσοι και χαλαροί, γεγονός που αποδίδεται τόσο στη διαφορετική φύση του venue όσο και στην επικοινωνία της δικής τους προσωπικής δημιουργίας. Έχοντας εντάξει σταθερά πλέον στη σύνθεσή τους guests του tribute show του Μαρτίου, Ειρήνη Δημοπούλου (στα φωνητικά) και Μάκη Δρεμέτσικα (στις κιθάρες και στα φωνητικά) παρουσίασαν το νέο τους single“Suicide Avenue / Winter’s Almost Gone” και έπαιξαν σχεδόν το σύνολο του “Goin Down”, κοινωνόντας σε όσους βρέθηκαν εκεί τη μοναδική αίσθηση της Americana και σκορπώντας σχεδόν καρβουνόσκονη από κάποιο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό των δυτικών Πολιτειών, όπου αράζουν τρένα φαντάσματα.

dustbowl_live_2014_05_03

Οι Dustbowl είναι μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για την –πλούσια κατά τα άλλα- ελληνική μουσική σκηνή να βλέπεις τόσο συνεπείς rockers σε ένα δύσκολο για την εγχώρια πραγματικότητα είδος, όπως αυτό της old folk και της country. Ετούτοι εδώ όμως γίνονται όλο και καλύτεροι. Αν δεν τους ξέρετε ανακαλύψτε τους!

————————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here