16/5/2012
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Από νωρίς είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος στο Gagarin 205 για τη μοναδική συναυλία του Quantic, κατά κόσμον Will Holland, και της Alice Russell. Οι πόρτες άνοιξαν ακριβώς στις 21.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και το κοινό γέμισε ασφυκτικά το Gagarin.

Την έναρξη του προγράμματος ανέλαβε ο DJ Kill Emil, που με τις εμπνεύσεις του στα deck έκανε πολύ σύντομα όλη την αίθουσα να χορεύει στους ρυθμούς που είχε προετοιμάσει και παρουσίασε για περίπου 40 λεπτά, δίνοντας πολύ καλά δείγματα. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, απαραίτητο για να τα «μαζέψει» ο Kill Emil και να ετοιμαστούν οι επόμενοι, οι Soulmates ανέβηκαν στη σκηνή.

Το συγκρότημα με τις soul και funk επιρροές και τρεις τραγουδίστριες «μπροστά», ανέλαβαν να συνεχίσουν τη διασκέδασή μας και να μας βάλουν στη μουσική ουσία της βραδιάς. “Baby Love”, “Dance Me”, “Grits Ain’t Groceries” του Little Milton, “Don’t You Ever”, “Now I’m Living for Me”, “Steam” της Laura Vane, “Travelling Without Moving” του Jamiroquai και για τέλος το “Roof Off” της Laura Vane, που αποτελεί και το πρώτο single που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα το συγκρότημα.

Οι Soulmates με τους ρυθμούς τους, τις μουσικές τους και τις τρεις τραγουδίστριες να αλλάζουν συνέχεια «ρόλους» και θέσεις στη σκηνή, με εξαιρετική κίνηση και την ενέργεια να ξεχειλίζει και να πλημμυρίζει όλο το μαγαζί, μας έκαναν …να «ξεχάσουμε» ποια ακριβώς ήταν η αποστολής μας στο Gagarin! Κάτι που θυμηθήκαμε σύντομα, όταν οι Soulmates άφησαν τη σκηνή ελεύθερη στους μουσικούς του Quantic.

Ο Quantic, η Alice Russell και οι μουσικοί τους ανέβηκαν στη σκηνή υπό το θερμό χειροκρότημα του κοινού και ξεκίνησαν άμεσα το πρόγραμμά τους με το “Una Tarde en Mariquita” και συνέχισαν με το “Light at the Window” και το “Dreamer”. “Magdalena” και το πολυαγαπημένο “Golden Brown” οδήγησαν στο “Road to Islay” και το «Cumbia de Mochili”, καθώς η εγκατάσταση του Quantic τα τελευταία χρόνια στην Κολομβία του έχει προσφέρει σημαντικές επιπλέον επιρροές. “Similau”, “Take Your Time”, “I’d Cry”, “Su Suzy”, “Pushing On” και “Look Around The Corner” ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, ενώ στο encore ακούσαμε τα “Here Again” και “End of the Road”.

Κεφάτοι, χαλαροί, ρυθμικοί, με τα οκτώ κομμάτια να προέρχονται από το νέο άλμπουμ του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου και με τον Freddy Colorado στα κρουστά να παίζει ρόλο “animateur” από σκηνής ξεσηκώνοντας το κοινό, αλλά και να «βολτάρει» ανάμεσα στον κόσμο, ο Quantic με την εξαιρετική Alice Russell και τους δεξιοτέχνες μουσικούς, έδωσαν μια συναυλία που απολαύσαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είχαμε μια ιδιαίτερα ποιοτική και ευχάριστη βραδιά. Ελπίζουμε στην επόμενη συναυλία του Quantic και της Alice να μην υπάρχει υποχρέωση για ρεπορτάζ, ώστε να χαρούμε απρόσκοπτα κάθε ρυθμό, κάθε μελωδία, κάθε νότα τους!

——————

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here