7/11/2013
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, κάτι περίεργο συνέβη στο Kookoo, στο Γκάζι. Κατά τη γνώμη μου, εν μέρει ανεξήγητο…

Η μουσική σκηνή του Κεραμεικού υποδέχθηκε τους ΕΚΜΕΚ, τη μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με το latin ήχο της, την τρομπέτα και την κιθάρα που δε σε αφήνουν σε ησυχία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ΕΚΜΕΚ είναι από τις τολμηρές μπάντες, με διασκευές απροσδόκητες και ήχο που δε φοβάται να φτάσει στα άκρα ή και να πάει κόντρα στον εαυτό του.

ekmek_live_2013_11_16

Το περίεργο που συνέβη λοιπόν εκείνο το βράδυ ήταν πως το Kookoo, μέχρι και τις 23:00 που τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή, παρέμεινε «φτωχό» από κόσμο. Το καρφί πάει μάλλον για το εισιτήριο της βραδιάς, αφού αυτό ήταν στα 12 ευρώ, με ποτό. Το μαχαίρι είναι δίκοπο, καθώς τα έξοδα τρέχουν τόσο από τη μεριά των μουσικών σκηνών σήμερα, όσο και από τη μεριά του κοινού. Η ζυγαριά δεν ξέρω πού γέρνει, αλλά ξέρω σίγουρα πως ένα από τα θύματα αυτού του μαχαιριού έπεσαν και οι EKMEK.

Η «λογική» σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως υπαγορεύει να μη βγει το σχήμα στη σκηνή. Οι EKMEK όμως έχουν δηλώσει εδώ και χρόνια την αντιπάθειά τους απέναντι στη λογική με το κομμάτι τους «Η μπαλάντα της λογικής», κι έτσι ανέβηκαν στη σκηνή με αυτό! Ήταν σα να το αφιέρωναν στην ειρωνεία εκείνης της βραδιάς. Σημειωτέον πως το προηγούμενο βράδυ το Kookoo ήταν γεμάτο λόγω Halloween (με ελεύθερη είσοδο και τους Trashformers στα decks, δεν είχε κανείς να χάσει τίποτα).

Οι ΕΚΜΕΚ πραγματοποίησαν κανονικά το πρόγραμμά τους, με κομμάτια από το δίσκο τους «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» και τα κατά καιρούς singles τους, όπως «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και «Άγγελος Ξένος», το οποίο κυκλοφόρησε φέτος.

ekmek_live_2013_11_25

Επίσης, οι ΕΚΜΕΚ εξέπληξαν όσους παρευρεθήκαμε με τις διασκευές τους. Όπως είπα, είναι εξαιρετικά τολμηρό συγκρότημα. Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε το Poison του Alice Cooper σε latin έκδοση; Ή το Should I stay or should I go; Ή ακόμα και το Music της Madonna; Σας διαβεβαιώ πως θα σας άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και πραγματικά… χάσατε! Ειδικά το τελευταίο ήταν αποκλειστικό, καθώς τα παιδιά δεν είχαν σκοπό να το παίξουν και δεν το έχουν ξαναπαίξει μέχρι τώρα.

Οι ίδιοι είδαν το live αυτό ως μια «ανοιχτή πρόβα». Εμείς πάλι τους χαρήκαμε και με το παραπάνω. Η κιθάρα του Άλκη Κανίδη πήρε φωτιά στους latin ρυθμούς των κομματιών τους και η τρομπέτα του Γιώργου Αβραμίδη ήταν πάντα ο ήχος που συντρόφευε και έδινε αυτό το «κάτι» στον ήχο της μπάντας που την κάνει εξαιρετική.

ekmek_live_2013_11_03

Στη βραδιά συμμετείχε με το δικό του τρόπο και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, με δικά του κομμάτια από προσωπικές δουλειές του. Με την κιθάρα του και τα περισσότερο «μελαγχολικά» και low tempo κομμάτια του, εντελώς έξω από τα νερά των ΕΚΜΕΚ θα λέγαμε, έδωσε στο συγκρότημα μια ανάσα για να πιει το ποτό του.

Οι ΕΚΜΕΚ είναι πραγματικά η μπάντα με την οποία μπορείς να λιώσεις τις σόλες των παπουτσιών σου. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα κατέβουν Αθήνα να είναι πιο ευνοϊκές οι συγκυρίες για την εμφάνισή τους, ίσως με ένα φθηνότερο εισιτήριο ή… προλαβαίνοντας το Halloween!

Οι ΕΚΜΕΚ δε μας απογοήτευσαν ούτε λεπτό με την εμφάνισή τους. Σειρά μας τώρα!

Οι ΕΚΜΕΚ είναι οι:
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα)
Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν, πλήκτρα, φωνητικά)
Στέργιος Γιάννος (μπάσο)
Αργύρης “spirulin” Κρομμύδας (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά)
Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα)
Αλκης Κανίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα)

——————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here