19/9/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Είναι 9 η ώρα το βράδυ, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, και εμείς κατευθυνόμαστε προς την περιοχή του Κεραμικού με την ελπίδα πως η βροχή που προμηνύεται από την ατμόσφαιρα δεν θα έρθει και θα καταφέρουμε τελικά να παρακολουθήσουμε τη Μελίνα Ασλανίδου στην Τεχνόπολη (που ήδη είχε αναβληθεί μια φορά τη προηγούμενη βδομάδα, λόγω βροχής…)

Η Μελίνα ανέβηκε στη σκηνή περίπου στις 21:30 όπως ήταν προγραμματισμένο. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και τότε ο κόσμος ήταν λίγος και ειδικά σε σχέση με την τεράστια προπώληση που έκανε η συναυλία. Πιθανότατα πολλοί φοβήθηκαν τη βροχή και προκαταβολικά θα σας πω ότι όσοι τελικά δεν ήρθαν έχασαν! Η τραγουδίστρια έδωσε μια εξαιρετική συναυλία και ο κόσμος, αν και λίγος, έδωσε τόση ενέργεια και αγάπη που η Τεχνόπολη ήταν σαν γεμάτη!

aslanidou_melina_live_2014_09_003

Στις 21:30 λοιπόν η ορχήστρα ανέβηκε στη σκηνή και ένας ένας οι μουσικοί άρχισαν να παίζουν μία ορχηστρική εισαγωγή η οποία με τη προσθήκη του Ανδρέα Καραντίνη με το μπουζούκι οδήγησε στο τραγούδι “Ας χαμηλώναν τα βουνά”. Με αυτό το κομμάτι εμφανίστηκε η Μελίνα Ασλανίδου στη σκηνή, εν μέσω θερμότατης υποδοχής!

Η τραγουδίστρια χαιρέτησε τον κόσμο και συνέχισε με το νέο της κομμάτι “Καλοκαίρι αγκαλιά μου” στο οποίο, η αντίδραση του κόσμου δεν περιγράφεται με λόγια. Επόμενο τραγούδι το “Δεν έχω διεύθυνση” και ακολούθησαν τα “Κινδυνεύω” και “Τετάρτη Βράδυ”. Αναφέρω συγκεκριμένα τα κομμάτια της “εισαγωγής”, καθώς όλα αποτελούν πρόσφατες δουλειές και είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κόσμος σε αυτά αντέδρασε εξαιρετικά και γνώριζε τους στίχους απ’ έξω! Αυτό είναι εντυπωσιακό καθώς συνήθως το κοινό αντιδρά πιο θετικά σε παλαιότερα κομμάτια των καλλιτεχνών, που στο πέρασμα του χρόνου έχουν ακουστεί περισσότερο και έχει “δεθεί” μαζί τους.

aslanidou_melina_live_2014_09_011

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με επιτυχίες που ο κόσμος αγαπά, τόσο από δικά της τραγούδια, όσο και άλλων καλλιτεχνών. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το “Λάθος” του Αντώνη Βαρδή, τον οποίο η Μελίνα αποχαιρέτησε με πολύ συγκινητικά λόγια λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν έφυγε ποτέ”, το “Όσα δεν σου είπα” της Σάννυ Μπαλτζή, ο “Προσκυνητής” Αλκίνοου Ιωαννίδη, το “Ναι θα πω” της ίδιας και πολλά άλλα…

Κάποια στιγμή η ερμηνεύτρια αποχώρησε από τη σκηνή σε ένα “διάλειμμα” κατά το οποίο ο Ανδρέας Καραντίνης μας μάγεψε με τη δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι, με κομμάτια όπως το “Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας” και τους “Χαρταετούς” σε υπερβολικά γρήγορο tempo.

aslanidou_melina_live_2014_09_025
Ανδρέας Καραντίνης

Στο δεύτερο μέρος το οποίο που ήρθε με την επιστροφή της Ασλανίδου στη σκηνή ακούσαμε μόνο διασκευές και είχε περισσότερο τη μορφή μιας γιορτής και όχι τόσο συναυλίας. Ακούσαμε εκεί αγαπημένα τραγούδια, όλων των ειδών όπως το “Τι σου κανα και πίνεις” της Πόλυ Πάνου, το “Δεν προλαβαίνω” των Locomondo, το “Mambo Brazilerο” της Σπεράντζας Βρανά από την ταινία “Η ωραία των Αθηνών”…

Συνολικά ήταν μια εξαιρετική συναυλία η οποία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μας έδειξε ότι η Μελίνα Ασλανίδου είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής…

aslanidou_melina_live_2014_09_027

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here