13/9/2013
www.musiccorner.gr

Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Θέατρο Πέτρας το περασμένο Σάββατο (7 Σεπτεμβρίου) ήταν ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τόσο τον τύπο όσο και τα social media τις προηγούμενες ημέρες. Αφορμή στάθηκε η άρνηση του καλλιτέχνη να επιτρέψει παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης στη συναυλία του καθώς και η διαμαρτυρία των δεύτερων με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και έκανε τον γύρο του διαδικτυακού -και όχι μόνο- κόσμου με ταχύτητα φωτός προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Έξι ημέρες μετά ο Σωκράτης Μάλαμας δίνει την απάντησή του:

malamas_live_2013_01_11-600x400

“Στην Ελλάδα του Μνημονίου σύσσωμος ο ελληνικός λαός αδικείται. Θέση μου είναι πως πάντα πρέπει να δίνεται βήμα στους αδικημένους να εκφράσουν τα αιτήματα τους. Αυτό όμως, προΰποθέτει συνεννόηση και συνεργασία. Αλίμονο αν τη βία που ασκεί το κράτος εναντίον των πολιτών, την στρέψουμε ο ένας εναντίον του άλλου.

Η σκηνή δεν είναι δική μου. Ανήκει στους 7.000 που πλήρωσαν εισιτήριο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ν’ ακούσουν τα τραγούδια μου. Εγώ δεν νομιμοποιούμαι, την σκηνή που αυτοί μου παραχώρησαν, να την εκχωρήσω σε άλλους, χωρίς τουλάχιστον προηγουμένως να έχω συνεννοηθεί μαζί τους.

Οι ευχές μου μαζί σας πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά.”

Σωκράτης Μάλαμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here