14/1/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο φουαγιέ του θεάτρου Badminton, η συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με παρόντες όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του θεάτρου Badminton, κ. Μιχάλης Αδάμ, «παντοτινός θαυμαστής της Μαρινέλλας» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, λέγοντας ότι είναι χαρά και τιμή του, να την υποδέχεται στο θέατρο Badminton και να συμβάλλει στην πραγματοποίηση μιας από τις μεγάλες της επιθυμίες, ενώ την χαρακτήρισε «φάρο έμπνευσης και δημιουργίας για όλους»! Είπε επίσης ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ελληνικό μιούζικαλ και ότι και η παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» εντάσσεται στη λογική αυτή, όπως και οι προηγούμενες παραγωγές του θεάτρου, «Αναζητώντας τον Αττίκ», «Ποιος τη ζωή μου» και «Θα σε πάρω να φύγουμε» και ότι το θέατρο Badminton θα συνεχίσει αυτή τη δουλειά.

marinella_2014_01_02

Στη συνέχεια η Μαρινέλλα είπε ότι ένα μεγάλο της όνειρο εκπληρώνεται μετά από πολλά πολλά χρόνια. «Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα, όχι να την ενσαρκώσω –προς Θεού- ούτε παίζω τη Σοφία Βέμπο. Απλώς αναφέρομαι σε αυτήν. Και είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα». Σε ερώτηση δημοσιογράφου στο τέλος, περιέγραψε με συγκίνηση, τη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκε με τη Σοφία Βέμπο όταν η δεύτερη είχε πάει να την ακούσει στο Στορκ όπου τραγουδούσε τότε η Μαρινέλλα. Κάθισε δίπλα της με πολύ μεγάλη συστολή  και τα λόγια που της είπε η Βέμπο, τα ένιωσε σαν ευθύνη και τα κράτησε όλη της τη ζωή, σε όλη της την πορεία, στην καρδιά της.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας μεταξύ άλλων είπε, ότι η επιστροφή στο χθες, έχει να κάνει με το σήμερα. «Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα και ολόκληρη η παράσταση είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχεια και πολλά προβλήματα που όμως έχει μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα, μια δύναμη, μια πίστη! Αισθάνθηκα τα τραγούδια της Βέμπο να με κάνουν πιο δυνατό. Η παράσταση με τίποτα δεν είναι μουσειακή ή φολκλορική- είναι μια παράσταση ζωντανή!… Η Μαρινέλλα δεν ενσαρκώνει τη Βέμπο. Είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει πάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, όλο τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα ταξίδι, που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να φτιάξει».

marinella_vempo_2014_01_03

Ο Φωκάς Ευαγγελινός διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία, που ως χορευτής στα πρώτα πρώτα του βήματα είχε πάρει μέρος σε οντισιόν –την πρώτη του- για κάποια παράσταση της Μαρινέλλας στο Ζουμ, χωρίς επιτυχία και τώρα έχει την τιμή να την χορογραφεί.

Ο Λάμπρος Λιάβας μίλησε για τη ζωή της Βέμπο και τις πολλές πρωτοπορίες που έφερε στο μουσικό θέατρο και αντίστοιχα για τις πρωτοπορίες που και η Μαρινέλλα έφερε στο  τραγούδι. Και για την παράσταση τόνισε, ότι δεν είναι μόνο το έπος της ζωής της Βέμπο αλλά το έπος μιας ολόκληρης γενιάς. Και τέλος αναφέρθηκε στο τραγούδι «Όταν ξυπνάει το θέατρο» που έγραψε για την παράσταση ο Γιάννης Ξανθούλης και μελοποίησε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και ακούγεται στην αρχή της παράστασης.

marinella_mixalis_adam_2014_01_01
Η Μαρινέλλα με τον κ. Μιχάλη Αδάμ…

Ο μαέστρος Γιώργος Ζαχαρίου είπε ότι  σε μια τόσο ψηφιακή εποχή, αυτή είναι μια παράσταση που περιέχει άφθονο «αναλογικό» συναίσθημα και η βραβευμένη ενδυματολόγος Εύα Νάθενα ότι άφησε τη συγκίνηση να υπερισχύσει της έρευνας που έκανε, και ότι άφησε την αίσθηση να πει την ιστορία.

Ο Αντώνης Λουδάρος με το γνωστό του χιούμορ, είπε ότι δεν παίζει ούτε τη Βέμπο, ούτε τη Μαρινέλλα αλλά τον «Παυλάρα», συνοδοιπόρο της Βέμπο στο έργο, πότε σαν οδηγός σκηνής και πότε σαν θεατρίνος. Καιότι είναι χαρά και τιμή του να συνεργάζεται για τρίτη φορά με τη Μαρινέλλα.

Τέλος ο Χρήστος Στέργιογλου που ερμηνεύει τον ρόλο του Μίμη Τραϊφόρου, μίλησε για την πολύχρονη φιλία του με τη Μαρινέλλα και αστειευόμενος είπε πως έχουν ένα πολύ δύσκολο στάδιο να ξεπεράσουν επί σκηνής, από φίλοι να γίνουν θυελλώδεις εραστές!

Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΒΕΜΠΟ

από 22 Ιανουαρίου 2014

Θέατρο Badminton

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το  «Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΒΕΜΠΟ» είναι ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα,  συναντά επί σκηνής μια άλλη γυναίκα θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η παράσταση ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας  Σοφίας Βέμπο. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης».

Παιχνίδι αναμνήσεων η παράσταση ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, μεταξύ «είναι και φαίνεσθαι», πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας. Η Μαρινέλλα πρωτοβγήκε στη σκηνή τραγουδώντας Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ξαναπιάνει το δρόμο της αφετηρίας, το νήμα της αρχής, για να παρουσιάσει μια σκηνική εξομολόγηση προς τη γυναίκα που υπήρξε δασκάλα και οδηγός της.

marinella_vempo_2013_11_01

Η Βέμπο με την ισχυρή της προσωπικότητα ταυτίστηκε με την Ελλάδα και την ιστορία της. Έγινε η φωνή της, η καρδιά της. Πολέμησε και νίκησε με τον τρόπο της. Πρωτοστάτησε σε αγώνες, σε ανατροπές, σε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις. Πάλεψε σαν άνδρας στη ζωή της και γύρισε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο την σημαία της πίστης προς την πατρίδα της. Η κοντράλτο φωνή της άλλαξε το μουσικό κατεστημένο και η δυναμική της προσωπικότητα έστησε νέους κόσμους. Η Αθηναϊκή επιθεώρηση της οφείλει πολλά.

Θέλοντας να ακουμπήσουμε τη βιογραφία και αποφεύγοντας την αγιογραφία της σπουδαίας αυτής γυναίκας , το έργο μας ακολουθεί την πορεία του άστρου της. Την ακμή και την παρακμή. Την αποδοχή αλλά και την απόρριψη του ειδώλου. Την δύναμη της πρωταγωνίστριας αλλά και την ανθρώπινη αδυναμία της.

Δίπλα στη Μαρινέλλα- Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος, ο Παυλάρας, του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, που ακόμα περνά στα στόματά μας σαν παρακαταθήκη. Ενός θησαυρού που δεν πρέπει να χαθεί.

«Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΒΕΜΠΟ»

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΛΙΑΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ
ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΑΡΓΥΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ

marinella_vempo_2013_11_02

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ
ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ ΝΤΑΙΖΗ ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΟΙ
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ:
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΗ    ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ     ΖΩΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ     ΛΟΥΣΑ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ       ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ     ΆΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ   ΛΗΔΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ     ΜΑΝΩΛΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΓΑΛΑ      ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΤΑΚΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ       ΕΥΑ ΒΑΡΣΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ     ΣΤΑΥΡΙΝΑ ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΣ
ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΣΣΟ
ΚΑΠΙΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ  ΤΥΜΠΑΝΑ
ΤΣΑΟΥΣΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΛΗΚΤΡΑ
ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΒΙΟΛΙ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΡΟΥΣΤΑ
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΝΕΥΣΤΑ
ΛΑΚΗ ΑΝΝΑ  ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΛΗΚΤΡΑ
ΜΑΡΓΙΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ- ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ

Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ώρα έναρξης: Πεμ, Παρ, Σαβ στις 20:00 – Τετ, Κυρ στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
Α’ ζώνη: 45 ευρώ / Β’ ζώνη: 35 ευρώ / Γ’ ζώνη: 30 ευρώ / Δ’ ζώνη: 25 ευρώ /
Ε’ ζώνη: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)

Προπώληση: 210 8840600| abcd.gr | viva.gr |
Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου & Seven Spots

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here