18/7/2012
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr

Η Παρασκευή επιφύλασσε μια πολύ ζεστή βραδιά, για όσους βρισκόμασταν στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλα αυτά, εμείς καταφέραμε να βρεθούμε στον 7ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Μια από τις ωραιότερες ταράτσες της Λεωφόρου Συγγρού, φιλοξενούσε την Όλγα Κουκλάκη, μαζί με τη Liset Alea (του συγκροτήματος Nouvelle Vague) και το dj Ντέιβιντ, στα πλαίσια του Athens Festival.

Για όσους δε γνωρίζουν, οι συστάσεις είναι απαραίτητες. Η Όλγα Κουκλάκη είναι, όπως τη χαρακτηρίζουν, η «ιέρεια της electro» ή, καλύτερα, η «electro γοργόνα της Μεσογείου»! Με πολλές συνεργασίες και ενδιαφέρουσες δημιουργίες στο εξωτερικό, και κυρίως στο Παρίσι, από όπου ξεκίνησε, έχει καταφέρει να χτίσει και να εξελίξει ένα εντελώς προσωπικό της style, στο χώρο της dark pop electro.

Η συνεργασία της με την ενεργητική και «καθηλωτική», θα μπορούσαμε να πούμε, μορφή της Liset Alea τη συνοδεύει στο τελευταίο της album «I U Need».  Η Liset βρισκόταν εκεί το βράδυ της Παρασκευής και, μαζί με την Όλγα και τον dj Ντέιβιντ, μας έδωσαν μια γερή γεύση του είδους που εκπροσωπούν, είδος το οποίο στην Ελλάδα γνωρίζει κάποια κωλύματα και, ίσως, πολλοί από εμάς να μην έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τόσο συχνά.

Ο 7ος όροφος του Ιδρύματος Ωνάση άρχισε να γεμίζει μετά τις 22:00. Το bar είχε ήδη αρχίσει να εξυπηρετεί τον κόσμο προσφέροντας κρύο κρασί και δροσιστικά cocktails. Λίγο μετά τις 22:00, ο dj Ντέιβιντ πήρε θέση μπροστά από την κονσόλα του, καθώς θα ήταν αυτός που θα μας ταξίδευε μέσω των ηλεκτρονικών του για το show που θα ακολουθούσε. Στη συνέχεια, η Όλγα, με ένα απλό και διακριτικό μπλε φόρεμα, πήρε το μικρόφωνο και ξεκίνησε με το κομμάτι-σήμα κατατεθέν για την ίδια, «Her own right», από το πρώτο album της το 2008, «Get a Life».

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του με τα σπαστά, πλέον, ελληνικά της, αφιέρωσε το επόμενο κομμάτι σε μια φίλη της από τη Γαλλία. «C’est pour toi!» ακούστηκε στα ηχεία του μικρού θεάτρου και ο dj Ντέιβιντ ξεκίνησε τα ηλεκτρονικά του «Hollow Lives», γεμάτα break-beats και ήχους που τη μια σε χαλαρώνουν και την άλλη σε πετούν ψηλά. Τα φωνητικά ανήκαν φυσικά στη Liset, η οποία με το ελαφρύ της λίκνισμα και τη χαρακτηριστική, σχεδόν αισθησιακή, φωνή της μας θύμιζε κάτι από τον αέρα των Nouvelle Vague, στους οποίους η Ελλάδα έχει μια αδυναμία άλλωστε.

Η Όλγα ήταν άξια θαυμασμού πάνω στη σκηνή. Με παραγωγή on stage, πλήκτρα, φωνητικά και μια εμφανή αλληλεπίδραση με τη Liset, κατάφερε να ανταπεξέλθει στο κλίμα και τις απαιτήσεις των κομματιών. Η σκηνή φωτιζόταν πότε με πράσινα, κόκκινα, μπλέ και πότε με κίτρινα φώτα, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τα κομμάτια της Όλγας. Ο dj Ντέιβιντ ήταν επίσης ιδιαίτερα αφοσιωμένος στην κονσόλα του, στην οποία διοχέτευσε όλη του την ενέργεια για το βράδυ της Παρασκευής.

Η Liset χαιρέτησε την Αθήνα που απλωνόταν μπροστά της από τη θέα του 7ου ορόφου και τον κόσμο που είχε έρθει να παρακολουθήσει το show της με την Όλγα. Στη συνέχεια, ακολούθησε κι από τις δυο το κομμάτι «Sweetheart», το οποίο συναντάμε στον τελευταίο δίσκο της Όλγας, με τη φωνή της Melanie Pain αυτή τη φορά.

Ενώ η Liset αποσύρθηκε για λίγο, η Όλγα βρήκε ένα, κατά τη γνώμη της, επίκαιρο κομμάτι και ταιριαστό με τα σημερινά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, το «Euro girl». Λίγο πριν τελειώσει η βραδιά, η Liset μας χάρισε ένα κομμάτι από το συγκρότημά της, Nouvelle Vague. Θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αποχωρήσει κανείς χωρίς να πάρει μια γεύση από γαλλικό «Νέο Κύμα»… Έτσι, ακούσαμε το κομμάτι «Belugosi’s dead», σε μια ατμόσφαιρα μάλλον σκοτεινή και μυστήρια, όπως αρμόζει στο εν λόγω κομμάτι.

Για «καληνύχτα», η Όλγα μας αφιέρωσε «Pick up your pieces», ένα ακόμη κομμάτι από το πρώτο της album. Ίσως το show να μην κράτησε πολλή ώρα, αλλά ήταν μάλλον ακριβώς όσο χρειαζόταν για να απολαύσουμε ένα τέτοιο είδος μουσικής και να μη χαθεί μέσα στο χρόνο.

Μετά το τέλος του show, ο κόσμος μεταφέρθηκε ξανά στο bar του 7ου ορόφου και απήλαυσε ένα dj set από τον Ντέιβιντ, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here