26/9/2014
www.musiccorner.gr

“Είναι, πιστεύω, εύκολο αν βρεις μια ταυτότητα να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο, ειδικά αν τύχει να γνωρίσουν κάποια σχετική επιτυχία τα πράγματα που κάνεις” λέει η Μόνικα για το τρίτο άλμπουμ της, “Secret in the Dark” που μόλις κυκλοφόρησε από την Archangel Music, και συνεχίζει: “Ευτυχώς έχω αυτό το μικρόβιο που μου φωνάζει και με σπρώχνει να αλλάζω συνέχεια. Έτσι έχω, ίσως, την αίσθηση πως προχωράω, πως εξελίσσομαι όχι μόνο στη μουσική, αλλά και σαν άνθρωπος. Θέλω να αισθάνομαι γόνιμη, να λύνω προβλήματα. Έτσι είμαι, δεν ξέρω άλλο τρόπο να υπάρχω!”

Η αναφορά της αυτή σηματοδοτεί και την αλλαγή της πορείας της. Την ανάγκη που την έκανε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ όπως το “Secret in the Dark”, το οποίο παρουσίασε με μια γιορτή στη sold out συναυλία του Ηρωδείου, καταφέρνοντας να ενώσει το παρελθόν της με το μέλλον της. Μαζί με τους Αμερικάνους μουσικούς που το ηχογράφησαν στα Dunham Studios του Brooklyn, αλλά συνάμα και με μέλη της ελληνικής μπάντας της, στη φτιαγμένη από καθρέφτη σκηνή του Ηρωδείου, η Μόνικα ξετύλιξε όλη την πορεία της, από το πρώτο της τραγούδι, το “Οver the Hill”, ως και τις τελευταίες νότες του “Secret in the Dark”.

monika_2014_09_01

“Το Ηρώδειο ήταν ένα όνειρο. Αρκετά παλιό, ίσως και να ήταν φαντασίωση που είχα, πως κάποτε θα κατάφερνα να παίξω εκεί. Μόνο ευγνωμοσύνη αισθάνομαι πια γι αυτή την νύχτα που γεφύρωσα τους δύο κόσμους μου! Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που μας εκπαιδεύουν, με σκληρό τρόπο ίσως, να γιορτάζουμε κάθε μα κάθε στιγμή της. Πέρασα μια από αυτές, κι από τότε φροντίζω καθημερινά να μην το ξεχνάω. Έτσι γράφτηκε το άλμπουμ. Από την ανάγκη μου να γιορτάσω τη ζωή.”

Το “Secret in the Dark” πατάει σε σωματικούς ρυθμούς περασμένων δεκαετιών, δοσμένους σε μια σύγχρονη, παγκόσμια, εκδοχή και με ένα μάλλον πρωτοποριακό αλλά τελείως κλασικό τρόπο στις ολοένα εναλλασσόμενες επιταγές της σύγχρονης pop μουσικής. Ηχογραφημένο ζωντανά και αναλογικά στο στούντιο, χωρίς τις προσταγές της σύγχρονης τεχνολογίας, αφήνει τη μουσική, τους μουσικούς και την Μόνικα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους σε διαφορετικά μοτίβα και συναισθήματα. Από τη χαρμολύπη του “Babyboy”, στην pop μαεστρία του “Shake your Ηands” και του εκρηκτικούoμότιτλου τραγουδιού, ως το “Lonely World” και το “We Came Into This World” – που η Μόνικα έγραψε για την γνωριμία με τον παραγωγό της Homer Steinweiss – είναι ένα άλμπουμ που ανοίγει καινούργια μονοπάτια για την Μόνικα. Το αφηγηματικό “Give Us Wings”, που έδωσε και τον τίτλο της συναυλίας στο Ηρώδειο, και το “Take Me With You”, που ηχογραφήθηκε στο στούντιό της στην Αθήνα, είναι τα μόνα που θυμίζουν ίσως τη λυρική της πλευρά όπως την μάθαμε μέσα από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της “Avatar” και “Exit”, ενώ τα “One More” και “Stripping” της δίνουν το άλλοθι να επισκεφτεί την αγαπημένη της μουσική δεκαετία, τα 80s.

“…let the lights go off, I’m still alive, I still go on, αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες μου στιγμές στο Ηρώδειο. Επιθυμούσα όσο τίποτα άλλο να τραγουδήσω μέσα σε απόλυτο σκοτάδι αυτούς τους στίχους στο Ηρώδειο, από την ώρα που τους ηχογραφούσα στο στούντιο. Κι έγινε!”, λέει για το “Get Off My Way”. 

Ποιο είναι τελικά το μυστικό μες το σκοτάδι; “Ακούστε το άλμπουμ και θα καταλάβετε. Θα το βρείτε.”

Το “Secret in the Dark” κυκλοφορεί σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία της Ελλάδας από την Archangel Music

Κυκλοφορεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here