4/2/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Βραδιά «Μελωδία» την Πέμπτη στο Σταυρό του Νότου, αφιερωμένη στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη και βρεθήκαμε εκεί για την πρόβα τζενεράλε της νέας της παράστασης. Αφορμή για αυτήν τη μουσική βραδιά ήταν τόσο η επερχόμενη κυκλοφορία του νέου της δίσκου «Μετακόμιση τώρα», που δάνεισε τον τίτλο και στις εμφανίσεις της, όσο και τα γενέθλια της ταλαντούχας τραγουδίστριας, τα οποία γιόρτασε με φίλους, συνεργάτες και το κοινό της!

Μετά από μία σειρά μουσικών εμφανίσεων στη συμπρωτεύουσα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στην ανακαινισμένη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, ένα χώρο συμβολικό για εκείνην, αφού από εκεί πρωτοξεκίνησε τις εμφανίσεις της πριν από περίπου 5 χρόνια… Η βραδιά άνοιξε με το «Η αγάπη αργεί» και τα «Μικρά βεγγαλικά», καθιερωμένα πλέον τραγούδια από τη δισκογραφία της.

Στη συνέχεια ακούσαμε το «Τα λέμε» και την «Αττική οδό», δύο τραγούδια με «εκκεντρικό» στίχο από τη Σάννυ Μπαλτζή, με διαφορετικό ήχο και αρκετά «αλλαγμένο» σε σχέση με την πρώτη εκδοχή. Ιδιαίτερα την «Αττική οδό», την ακούσαμε σε μία εκδοχή, όπως αυτή που την είχε πρωτοακούσει η ίδια η Ελεωνόρα Ζουγανέλη από τον Λάκη Παπαδόπουλο, που έγραψε τη μουσική, με μία ξεκούρδιστη κιθάρα. Μερικά από τα κομμάτια που ακούστηκαν παρακάτω ήταν, η «Δουλειά», το «Εγώ μιλάω για δύναμη», το «Μακριά μου να φύγεις» και το «Billie Jean» του Michael Jackson, ένα από τα ελάχιστα αγγλόφωνα κομμάτια που διαμορφώνουν το πρόγραμμα και δίνουν μια άλλη νότα και μία pop ατμόσφαιρα στην παράσταση!

Πέρα από το ροκ στοιχείο που χαρακτηρίζει πάντα της εμφανίσεις της Ζουγανέλη, υπήρχε ειδικό μέρος αφιερωμένο σε παλιά λαϊκά τραγούδια, αγαπημένα σε εκείνην αλλά και στον κόσμο, όπως το «Τι σου ‘κανα και πίνεις», το «Θα κλείσω τα μάτια» και ο «Πυρετός». Αρκετές φορές, κατά την διάρκεια των δηλώσεών της, έδειξε την αγάπη της για τον ελληνικό Κινηματογράφο και για τα μεγάλα τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή παλιές ελληνικές ταινίες.  Σε ερώτηση του Δημήτρη Βραχνού και του Ξενοφώντα Ραράκου, απάντησε ότι ως αγαπημένες ερμηνεύτριες θεωρεί ανάμεσα σε άλλες, τη Βίκυ Μοσχολιού, την Πόλυ Πάνου, την Τζένη Βάνου, γύρω από το πρόσωπο της κάθε μίας «υπάρχει μία ολόκληρη ιστορία».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια, ακούσαμε και το «Μονάχα εγώ» και το «Που να σε βρω», σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους της του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και της  Ελεάνας Βραχάλη αντίστοιχα, παίρνοντας μία ευχάριστη γεύση από το νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο. Τον τίτλο στο δίσκο, έδωσε το ομώνυμο κομμάτι του Κώστα Λειβαδά, που θα συμπεριλαμβάνεται στη δουλειά και συμβολίζει την πραγματική μετακόμιση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στην περιοχή του κέντρου, μία επιθυμία χρόνων που επιτέλους έγινε πράξη, όπως είπε η ίδια.

Την πολύ ξεχωριστή και ανανεωτική ενορχήστρωση του προγράμματος ανέλαβε ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ενώ την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία ο Μίνως Θεοχάρης. Στο χώρο βρίσκονταν επίσης και μέλη από το επίσημο fun club «Έλεως» (λογοπαίγνιο από το «Ελεωνόρα») που ακολουθούν πιστά την πορεία της τα τελευταία χρόνια.

Λίγο πριν το κλείσιμο με την ερμηνεία του «Μονάχα εγώ», που το ακούσαμε δύο φορές και είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό, όλο το μαγαζί ευχήθηκε στην ταλαντούχα τραγουδίστρια «Χρόνια πολλά» με μία τούρτα! Βρισκόμαστε σε αναμονή λοιπόν για το νέο δίσκο «Μετακόμιση τώρα» και τις εμφανίσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο, αλλά και για ό,τι καινούριο φέρει στην μουσική επικαιρότητα η νέα και -ευχόμαστε- δημιουργική δεκαετία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here