28/11/2012
Γράφει η Ελεάνα Κυτούγια
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr

Το τελευταίο Σάββατο του Νοέμβρη βρεθήκαμε στο Cabaret για να απολαύσουμε το δοκιμασμένο μεν, αλλά πάντα ανατρεπτικό δίδυμο του Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα. Οι δύο καλλιτέχνες κατάφεραν να συνθέσουν μια βραδιά που να συνδυάζει club, ροκ, disco και παραδοσιακή μουσική!

Αρκετά πριν αρχίσει το live, ο χώρος είχε γεμίσει από κόσμο. Το παρών μάλιστα έδωσαν αρκετοί επώνυμοι, φίλοι των καλλιτεχνών. Λίγο μετά η σκηνή γέμισε από τα μοναδικά χορευτικά που είχαν ετοιμαστεί για την έναρξη σε ήχους μεγάλων σύγχρονων αλλά και παλαιότερων επιτυχιών. Αν και η σκηνή ήταν σχετικά μικρή και τόσο εμείς όσο και το κοινό δυσκολευόταν να δει τα τεκταινόμενα, το κλίμα ήταν αρκετά ξεσηκωτικό και δεν μας εμπόδισε να μπούμε στο ρυθμό των δύο τραγουδιστών. Ο Μύρωνας καλωσορίζει τον κόσμο και μαζί με τον Ησαία τραγουδούν ένα αρκετά αισιόδοξο κομμάτι της Rihanna, το “We found the love”. Ο Ησαΐας δηλώνει πως απλά είμαστε στην αρχή και συνεχίζουν με “Κλείσε τα μάτια”,”Love is gone”, “I like the way you move”, ”In love with you”.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Ησαΐας, ερμηνεύοντας το καινούριο του τραγούδι “Πώς να είμαι”, το οποίο ζητά γελώντας να επιδοκιμάσουμε αυθόρμητα, ενώ ακολουθούν γνωστές του επιτυχίες όπως “Αντέχω”, “Θα περιμένω”, ”Είμαι καλά και σ’ αγαπώ”. Ύστερα, εμφανίζεται ο Μύρωνας στους ρυθμούς των “Όχι εγώ”, “Καρδιά μου εγώ” , “1800” και ”Σκοτεινή μου πλευρά”. Ωστόσο το κοινό ξεσηκώνεται στο άκουσμα της μεγάλης του επιτυχίας (με την οποία έγινε γνωστός άλλωστε), το “Πάνω απ’ όλα”.

Η στιγμή για το υπερθέαμα έφτασε …ώρα για λίγο Σάκη” ανακοινώνει ο Μύρωνας ενθουσιάζοντας το κοινό και όλοι μαζί τραγουδούν “Ξανά” , “όλα γύρω σου γυρίζουν” , “και σε θέλω”.

Η βραδιά κυλά και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς ανεβαίνουν και οι δύο στη σκηνή. Ο Μύρωνας, σε ρόλο …Rose, και ο Ησαΐας, σε ρόλο Jack, ερμηνεύουν αρκετά ρομαντικά το “Μy heart will go on”. Το λόγο παίρνει ο Στέφανος, στα πλήκτρα, ο οποίος παρουσιάζει τους τραγουδιστές ως boxers, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ησαΐα “ο άνθρωπος που δεν τα πάει καλά με τα ραντεβού.. ο σκοτεινός ιππότης” ενώ αναφέρεται στον Μύρωνα προσφωνώντας τον …Chuck Norris της ελληνικής δισκογραφίας! Εκείνοι με γάντια του box μπαίνουν κατευθείαν στο κλίμα και ερμηνεύουν “The eye of the tiger”. Στη συνέχεια με μια μπάλα του μπάσκετ αλλάζουν τελείως ρόλους και ακολουθεί το “Final countdown”. Για τη συνέχεια, σειρά έχει ένα άκρως sexy κομμάτι… Ένα σκαμπό στη σκηνή, μια περιπετειώδης κοπέλα όπως εκείνοι ζήτησαν και “You can leave your hat on”.

Αλλάζουν για ακόμα μία φορά θέμα και περνούν στο “τριγκιτραγκα section” όπως το χαρακτηρίζει ο Μύρωνας, ο οποίος παίρνει την κιθάρα ενώ η μπάντα αποχωρεί. Χαλαρώνουν το κοινό ερμηνεύοντας τον “Αύγουστο” και το  “Ραγίζει απόψε η καρδιά” του Παπάζογλου ενώ συνεχίζουν με το “Πόσο μου λείπει” σε μια πιο έντεχνη εκδοχή. Δεν μας άφησαν όμως να ξεκουραστούμε αρκετά καθώς συνεχίζουν εντελώς ανεβαστικά μετατρέποντας το cabaret σε club τραγουδώντας πολλά hits όπως, “Give me everything tonight”, “Gagnam style”, “I’m sexy and I know it”, βάζοντας μάλιστα και ελληνικούς στίχους, ενώ συνεχίζουν με Locomondo: “Γαμήλιο πάρτυ”, “Δεν κάνει κρύο”, “Μαγικό χαλί”…

Και εκεί που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, από την κιθάρα του Μύρωνα βγαίνουν οι πρώτοι …νησιώτικοι ήχοι εκπλήσσοντας τους πάντες ευχάριστα στο άκουσμα του “Περιπλανώμενου”, της “Λυγαριάς” και του “Στην Πάρο και την Νάξο”! Για ακόμα μία φορά η παράδοση έδειξε τη δύναμή της  κάνοντας το κοινό να χορεύει ασταμάτητα. Μύρωνας και Ησαΐας επανέρχονται σε σύγχρονα κομμάτια όπως “Moves like Jacker” , “Euphoria”, “I follow rivers”, “ Θέλω ό,τι θέλεις εσύ” και “Κρυφά”. Ακολουθεί το “Κορίτσι του Μάη” στο οποίο εμφανίζονται με περούκες μεταφέροντάς μας στο κλίμα της εποχής. “WMCA”, “Καλοκαιρινές διακοπές” και λίγο πριν το τέλος σε μια πιο dance εκδοχή, το “Σαν σταρ του σινεμά”.

“Πάνω απ’ τα σύννεφα” τραγουδούν και μας καληνυχτίζουν αφήνοντάς μας στα σύννεφα εξαντλημένους από τον ασταμάτητο χορό! Αν λοιπόν σας αρέσουν οι συνεχείς ανατροπές σε μια νύχτα τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Cabaret!!!

 

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here