13/4/2011
www.musiccorner.gr

Η δισκογραφική εταιρία Protasis σας παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Ντένιας Κουρούση με τίτλο «Τι παράξενη κοπέλα». Το cd περιλαμβάνει 11 επανεκτελέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών και ένα οργανικό κομμάτι του Τσιτσάνη.

Στην πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά, με επανεκτελέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών, η Ντένια δίνει δύο από τις καλύτερες ερμηνείες σε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει ήδη, από διασκευές. Το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» (τραγούδι που ακούστηκε διασκευασμένο στους τίτλους της σειράς «Το νησί») καθώς και το «Τι παράξενη κοπέλα» (ένα εξαιρετικό τραγούδι του Μανώλη Χιώτη, που διασκευάστηκε πρόσφατα από τα Υπόγεια Ρεύματα).

Και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου είναι μια έκπληξη για αυτούς που αγαπούν το είδος: τραγούδια σχεδόν άγνωστα όπως «Τα πρωτοβρόχια» του Γ.Μητσάκη, αλλά και σπάνια όπως τα «Άνθρωποι, άνθρωποι» του Γ.Παπαιωάννου, «Μας ζηλεύουνε» του Κ. Καπλάνη και «Φτωχό κορμί» του Β. Τσιτσάνη, που τραγουδά ο Αγάθωνας.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι λείπουν και διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια όπως το «Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί» του Γ. Σταμούλη και το «Κλαμένη ήρθες μια βραδιά» του Β. Τσιτσάνη.

Λίγα λόγια για τη Ντένια

Η Ντένια Κουρούση είναι μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια, με εμπειρία χρόνων σε ρεμπέτικα και λαϊκά πάλκα, δίπλα σε σημαντικά ονόματα όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Μαριώ, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Χαρούλα Λαμπράκη και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Στη δισκογραφία, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Μαμαγκάκη στο Κέντρο Διερχομένων, στο Ρεμπέτικο Προσκλητήριο, στο Χαμένες Πατρίδες και στο Στεναγμός Ανατολίτης μαζί με τους Ανδρέα Καρακότα, Ζαχαρία Καρούνη, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Τάσση Χριστογιαννόπουλο. Έχει ακόμα συμμετάσχει σε δίσκους του Αντρέα Κουμπαρούλη, της Μαριώς, του Γεράσιμου Νεόφυτου με τις Υρώ Μανέ, Μαρία Καβογιάννη κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here