28/5/2014
www.musiccorner.gr

Το συγκρότημα ΑΡΜΟΣ από την Κρήτη, γνωστό για το ιδιαίτερο Μεσογειακό ύφος αλλά και την πρωτότυπη και μεστή χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων, παρουσίασαν το 2007 τον δίσκο “Αμόνι και Νερό” και το 2010 τον δίσκο “Άνεμοι και Παλίρροιες”, με τις συμμετοχές των Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Λιζέτας Καλημέρη κ.α.

Σήμερα μας παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Μια σταγόνα Φως” η όποια κυκλοφορεί από την Minos-Emi.

Ένα CD που περιέχει 13 τραγούδια, δέκα συνθέσεις του συγκροτήματος και τρία σε μουσική του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του αξέχαστου ποιητή Άλκη Αλκαίου!

Ο Θάνος Μικρούτσικος έχοντας συνεργαστεί μαζί τους σε κάποιες παραστάσεις του, τους εμπιστεύτηκε δύο ανέκδοτα τραγούδια του και ένα σε επανεκτέλεση, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση του στη μέχρι τώρα πορεία των Αρμός!

Μάλιστα, ο Θάνος Μικρούτσικος μιλώντας για το συγκρότημα, τους χαρακτηρίζει σπουδαίους συνθέτες της γενιάς τους που διευρύνουν τα μουσικά όρια και που πατώντας, εν μέρει, στη μουσική παράδοση της Κρήτης, ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον.

armos_cover_2014_05

Το “Μια Σταγόνα Φως” αποτελεί την πιο ώριμη αλλά και πιο εξωστρεφή δουλειά του κρητικού συγκροτήματος, με τραγούδια που χωρίς να εντάσσονται απαραίτητα σε ένα μουσικό είδος, συνυπάρχουν ενορχηστρωτικά, αλληλοσυμπληρώνονται νοηματικά και τελικά, δημιουργούν ένα ενιαίο, δυναμικό αλλά και κυρίως, άκρως μελωδικό και επίκαιρο άκουσμα, με έντονες αναφορές στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή μουσική.

Στο δίσκο συμμετέχουν οι σημαντικοί καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Κανά και Μίλτος Πασχαλίδης οι οποίοι, μαζί με τους τραγουδιστές του συγκροτήματος, Λευτέρη Μουρτζάκη και Μάνο Σμαργιανάκη, αποδίδουν με συνέπεια τους άλλοτε δυναμικούς κι άλλοτε ευαίσθητους και νοσταλγικούς στίχους των Άλκη Αλκαίου, Κώστα Μπουρναζάκη αλλά και Γιώργου Λεκάκη, Αναστασίας Στυλιανίδη, Άννας Παντελιδάκη και Ελένης Πίπη.

Οι Αρμός είναι οι: Λευτέρης Μουρτζάκης στο τραγούδι, Μάνος Σμαργιανάκης στο τραγούδι και την κιθάρα και Απόστολος Ξυριτάκης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις.

Ειδικοί συνεργάτες τους, ο Γιάννης Κιαγιαδάκης και ο Νίκος Βογιατζάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here