10/6/2010
www.musiccorner.gr

Με μια μεγάλη παραγωγή θα γιορτάσει τα 25 χρόνια της η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ, το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο.

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων άρχισε το ταξίδι της στο χώρο της μουσικής. Δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 14 δισκογραφικές παραγωγές, δύο χρυσούς δίσκους, περισσότερα από 100 έργα που έχουν γραφτεί για αυτήν, δεκάδες συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους τόσο από το χώρο του κλασσικού ρεπερτορίου όσο και από το χώρο  του Ελληνικού τραγουδιού, είναι ένας πολύ σύντομος απολογισμός τής μέχρι τώρα παρουσίας της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο. Αυτά τα χρόνια, αυτή την γεμάτη με καλλιτεχνική δραστηριότητα πορεία, γιορτάζει η ορχήστρα με μια συναυλία που διοργανώνεται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, στις 12 Ιουνίου.

Μια συναυλία όπου θα συμμετάσχουν ερμηνευτές, συνθέτες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, που την τίμησαν, την εμπιστεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί της στιγμές.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν οι ερμηνευτές: Tάνια Tσανακλίδου, Eλένη Tσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Eλένη Πέτα, Κώστας Μακεδόνας,  Kώστας Θωμαΐδης, Φωτεινή Δάρρα, Xρήστος Θηβαίος, Σία Κοσκινά, Σπύρος Κλείσσας, οι συνθέτες: Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Aνδρέου, Θοδωρής Οικονόμου. Στην συναυλία επίσης θα συμμετάσχει και η Πέμη Ζούνη.

Διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Τσιπινάκης.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει απονομή χρυσού δίσκου στην Ορχήστρα και στους ερμηνευτές από την εταιρία Legend για το άλμπουμ «Τραγούδια κάτω από το φεγγάρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here