28/3/2012
www.musiccorner.gr

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη, μία από τις πιο αισθαντικές ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ανεβαίνει στην σκηνή του Ιανού, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, μαζί με τον Θωμά Κοντογιώργη στο πιάνο, έναν από τους κορυφαίους έλληνες πιανίστες με μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του,  που είχε την πρωτοβουλία να καταγράψει σε νότες όλα τα τραγούδια της Λιλιπούπολης σε μια πρόσφατη έκδοση βιβλίου, για να μας παρασύρουν σε ένα μελωδικό οδοιπορικό που ξεκινά από την Ελλάδα και περνάει από τους πιο μαγικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μαζί τους ο Νίκος Μυτιληναίος και η Άννα Σαράντη.

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο μελωδικές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, αλλά και συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε μουσικές σκηνές, θέατρα και φεστιβάλ. Έχει παίξει δύο φορές με την Λαϊκή Ορχήστρα του Μ. Θεοδωράκη, έχοντας ερμηνεύσει τραγούδια του και διδάσκει φωνητική και ορθοφωνία σε διάσημους καλλιτέχνες, αλλά και σε Ωδεία. Το 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Σαν προσευχή στην πιο βαθειά εμπιστοσύνη».

Με όλα αυτά τα εφόδια που αποκόμισε στην πορεία μας παρασέρνει σε μια ακουστική παράσταση, με πρωταγωνιστές τη φωνή και το πιάνο,  υπηρετώντας πάντα πιστά το έντεχνο και ποιοτικό τραγούδι και ερμηνεύει τραγούδια δικά της αλλά και άλλα που αγάπησε στην πορεία. Διαχρονικά και αγαπημένα ακούσματα σε μια μουσική συνάντηση που με μαεστρία συναρπάζει και οδηγεί στα πιο αναπάντεχα μελωδικά ταξίδια, μέσω ενός συνδυασμού ηχητικής λιτότητας που παράλληλα όμως έχει έναν μοναδικό πλούτο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των:  Μ. Χατζηδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Β. Τσιτσάνη, Γ. Ζαμπέτα, Θ. Μικρούτσικου, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Παπαϊωάννου, Ν. Κυπουργού, Γ. Ανδρέου, Κ. Λειβαδά, αλλά και τραγούδια του Kurt Weil, Του Nino Rota, του Leonard Kohen όπως επίσης και από την Λιλιπούπολη (Λ. Πλάτωνος), που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Παρασκευή 30 Μαρτίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here