9/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Μαρία Κόζαρη

Ο Λόλεκ είναι ένας νέος καλλιτέχνης με μια ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα που έχει διακριθεί ανάμεσα σε πληθώρα νέων δημιουργών και έχει γίνει αρκετά αναγνωρίσιμος χάρη της αυθεντικότητάς του. Κατά τη προσωπική μου άποψη, ο Λόλεκ  ήρθε …για να μείνει στο μουσικό προσκήνιο! Η επόμενη live εμφάνισή του θα γίνει αυτή τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 21.30 σε ένα χώρο που αγαπάμε, το six d.o.g.s. στο Μοναστηράκι. Η είσοδος είναι αρκετά προσιτή, μόλις 8 ευρώ, πράγμα που χαροποιεί ιδιαίτερα το κοινό του, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει.

Μαζί του οι νέοι του συνεργάτες και μέλη της μπάντας του, Κωσταντίνος Τσιώλης, Μάνος Χαμαράκης, Μάριος Σαρακηνός, άτομα τα οποία όπως μας εκμυστηρεύτηκε θαυμάζει και εκτιμά για το ταλέντο τους. Εκτός από τους δύο προηγούμενους δίσκους του “Alone” και “Aχινός”, θα μας παρουσιάσει και νέα τραγούδια του και υπόσχεται να μας εκπλήξει με τις διασκευές του!

Το Music Corner, λίγες μέρες πριν τη συναυλία, μίλησε με τον Λόλεκ και οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν άκρως ενδιαφέρουσες… Δεν εστιάσαμε τη προσοχή μας μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά επεκταθήκαμε και στο σχολιασμό της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας…

Music Corner: Από που αντλείτε έμπνευση για να συνθέσετε;
Λόλεκ: Από οτιδήποτε με απασχολεί κατά καιρούς.

Music Corner: Εντοπίζετε βασικές διαφορές ανάμεσα στη μουσική νοοτροπία και αντίληψη ενός έλληνα και ενός ευρωπαίου;
Λόλεκ: Στην Ελλάδα δεν έχουν μεγάλη τύχη τα πιο σκληρά ή ωμά τραγούδια. Έχουν πέραση τραγούδια μελωδικά, «καθαρά», με μια μικρή δόση μελαγχολίας για να σε «ταξιδεύουν» ή κάτι χαζοχαρούμενα. Λείπει τόλμη από τους δημιουργούς και γράφει ο καθένας για το κοινό του. Είναι λογικό και σεβαστό, γιατί φαντάζομαι είναι ο μόνος τρόπος να βιοποριστείς απο τη μουσική, απλά δε με αφορά…

Music Corner: Πως ένας νέος που άκουγε μανιακά metal και Black Sabbath στράφηκε σε άλλους μουσικούς ορίζοντες; Έχετε κάποιες επιρροές που θεωρείτε ότι σας έχουν στιγματίσει;
Λόλεκ: Γιατί να μη στραφεί δηλαδή; Μανιακά άκουγα πάντα μουσική. Στα 12 αυτά έτυχε να ακούσω και με ενθουσίασαν. Ακόμα με ενθουσιάζουν κάποια συγκροτήματα όπως οι Sabbath, απλά τώρα μου αρέσουν και άλλα πράγματα που άκουσα μεγαλώνοντας.

Music Corner: Υπάρχουν συγκεκριμένοι μουσικοί που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Λόλεκ: Ναι. Οι μουσικοί που είναι στην μπάντα μου είναι άτομα που θαυμάζω (Κωσταντίνος Τσιώλης, Μάνος Χαμαράκης, Μάριος Σαρακηνός). Συνεργάζομαι ήδη με τον Μανώλη Αγγελάκη που είναι εξαιρετικός τραγουδοποιός.

Music Corner: Τι περιγράφετε στα τραγούδια σας; Είναι βιωματικά; Μυθοπλαστικά; Είναι η οπτική σας γωνία;
Λόλεκ: Άλλες φορές είναι βιωματικά, άλλες μυθοπλαστικά…

Music Corner: Δεδομένης της τεταμένης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και όντας μάρτυρας αυτής, θεωρείτε ότι η μουσική δρα ως ηρεμιστικό στις νευρώσεις που αναπτύσσει κανείς εξαιτίας του άγχους και της αβεβαιότητας για το μέλλον; Πόσο η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει την πορεία των συνθέσεων σας, τον τρόπο ενδεχομένως που γράφετε μουσική;
Λόλεκ: Δεν γνωρίζω. Δεν μου έχει πει κανείς ότι αντί για ηρεμιστικά ακούει τους δίσκους μου. Δεν πιστεύω πως ο κόσμος πιστεύει τόσο εύκολα πια σε κάτι, ούτε ελπίζει εύκολα. Είναι πολύ φοβισμένος και κουρασμένος και χρειάζεται μεγάλη ώθηση για να κάνει το οτιδήποτε. Θέλω να πιστεύω πως όταν νιώσει έτοιμος θα διεκδικήσει αυτά που θέλει σε κάθε επίπεδο. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, το άγχος και το αίσθημα αβεβαιότητας υπήρχε πάντα στη ζωή μου και σε μεγάλο βαθμό. Η κατάσταση σήμερα με δυσκολεύει, όπως όλους μας, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο.

Music Corner: Πώς προέκυψε να μελοποιήσετε ποίηση του Κων/νου Καβάφη; Είναι από τους αγαπημένους σας ποιητές;
Λόλεκ: Μου το είχε προτείνει ο κύριος Χρονάς με αφορμή την κυκλοφορία του τεύχος αφιερώματος στον Καβάφη της «Οδού Πανός». O Kαβάφης είναι απο τους αγαπημένους μου ποιητές και τα «Κεριά» από τα αγαπημένα μου ποιήματα.

————————–

λόλεκ Live @ six d.o.g.s
(Χορηγός Επικοινωνίας: MusicCorner.gr)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 8 ευρώ

Λόλεκ: φωνή, κιθάρα
Κώστας Τσιώλης: rhodes piano, synthesizer, ακορντεόν
Μάνος Χαμαράκης: μπάσο
Μάριος Σαρακηνός: τύμπανα

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι – Αθήνα
Tηλ. 210 3210510

 

————————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here