Ένας νέος χώρος στην Ιερά Οδό, «κόσμημα» για την Αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση, άνοιξε τις πόρτες του για τα Μέσα Ενημέρωσης στις 7 Απριλίου, μια ημέρα πριν ξεκινήσουν επίσημα οι εμφανίσεις του Γιάννη Πλούταρχου. Μια γιγαντιαία οθόνη είχε στηθεί στην είσοδο, όπου εναλλάσσονταν σκηνές από video clip του καλλιτέχνη και μία αφίσα που ενημέρωνε τον κόσμο για τα εγκαίνια του σχήματος.

Το Acro, από το Acropolis, βρίσκεται στο δεύτερο όροφο ενός νεόκτιστου κτιρίου, ενός πολυχώρου που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολιτιστικά γεγονότα. Ο χώρος τον οποίο έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Παντελιδάκης, είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε μέσα από τον γυάλινο τοίχο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την ορχήστρα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια εκπληκτική άποψη της νυχτερινής Αθήνας και μια μοναδική θέα του Ιερού βράχου της Ακρόπολης. Στη συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε για την παρουσίαση του χώρου μίλησαν τόσο ο επιχειρηματίας Ηλίας Μαροσούλης όσο και ο ίδιος ο Γιάννης Πλούταρχος.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Ηλίας Μαροσούλης ο οποίος ανέφερε πως πριν 18 χρόνια ήταν από τους πρώτους που επιχείρησε να επενδύσει στην ανάπτυξη της τότε υποανάπτυκτης, όπως τη χαρακτήρισε, περιοχής, η οποία σήμερα αποτελεί το αντίστοιχο ελληνικό Broadway. Αναφέρθηκε στις προοπτικές, τις δυνατότητες αλλά και τις καινοτομίες του χώρου, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι δούλεψαν για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πλούταρχος ευχαρίστησε τα Μέσα Ενημέρωσης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάθε κάλεσμά του, καθώς και τον κ. Μαροσούλη για την «παλικαρίσια κίνηση» του, όπως χαρακτηριστικά είπε, να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε τόσο πολύ κόσμο. Τέλος, απεύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές του τελευταίου του δίσκου, αλλά και στη δισκογραφική του εταιρεία.

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε από την διευθύνουσα σύμβουλο της ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ κα. Μαργαρίτα Μάτσα, η οποία, αφού ευχήθηκε με τη σειρά της «καλοτάξιδος ο καινούριος χώρος», ανακοίνωσε ότι ο δίσκος του Γιάννη Πλούταρχου έγινε …εξαπλά πλατινένιος (!) και προσκάλεσε στη σκηνή όλους τους συντελεστές. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες και την εξίσου απαραίτητη τούρτα, ο Γιάννης Πλούταρχος κάλεσε στη σκηνή τον έτερο Γιάννη, το Γιάννη Γιοκαρίνη και το συγκρότημα Μέλισσες. Αφού ευχήθηκε να έχουν μια καλή σεζόν, επισήμανε πόσο όμορφη είναι η φετινή συνεργασία τους.

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός μικρού μέρους του προγράμματος που θα  φιλοξενηθεί στο Acro, με τα ολοκαίνουρια τραγούδια του Γιάννη Πλούταρχου, αλλά και παλιότερες επιτυχίες σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις. Έτσι, απολαύσαμε το «Δεν είμαι Θεός» και το «Μη μιλάτε για ‘κεινη» με τη συνοδεία σαξοφώνου, φλάουτου, τρομπέτας και πιάνου. Τη σκυτάλη πήρε ο νοσταλγός του Rock ‘n’ roll Γιάννης  Γιοκαρίνης, που …αναστέναξε για μια «Ευλαμπία» και οι Μέλισσες που τραγούδησαν «Κρυφά».

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν και η αποκάλυψη στα Μέσα Ενημέρωσης του τρόπου έναρξης του προγράμματος. Ένας καταιγισμός αστεριών εμφανίστηκε στις δύο τεράστιες οθόνες τη σκηνής που στο τέλος δημιούργησαν μια καρδιά. Ακολούθησαν σκηνές με καθημερινούς ανθρώπους «ντυμένες» με τα τραγούδια του Γιάννη Πλούταρχου, η μορφή του οποίου σχηματίστηκε επίσης από αστέρια!

Το Acro είναι ο μεγαλύτερος μουσικός χώρος στην Ελλάδα και θα εγκαινιαστεί με ένα πρόγραμμα πρόκληση-πρόταση για την νυχτερινή Αθήνα…

Περισσότερες φωτογραφίες από την απονομή

   

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here