17/6/2014
www.musiccorner.gr

Η πολυαναμενόμενη τρίτη δισκογραφική δουλειά των ImamBaildi είναι πια γεγονός!
Μην την αναζητήσετε όμως στα δισκοπωλεία πριν τις 14 Ιουλίου, γιατί το νέο τους CD θα διατίθεται για πρώτη φορά αποκλειστικά στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου εκείνη την ημέρα στο Θέατρο Βράχων.

imam_baildi_dt_2014_6

Καλεσμένη των ImamBaildi εκείνο το βράδυ θα είναι η Γλυκερία, που δε συμμετέχει στο album αλλά είναι μία φωνή με την οποία οι Ιmam ήθελαν από καιρό να συμπράξουν επί σκηνής, ενώ μαζί τους θα είναι επίσης ο παλιός τους γνώριμος Εισβολέας, που συμμετέχει στο album και αρκετοί ακόμα καλεσμένοι – έκπληξη.

Ο τίτλος του δίσκου κινεί και αυτός την περιέργεια. Θα λέγεται απλά ImamBaildiIII”. Όπως δηλώνουν τα αδέρφια Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας, ο λόγος είναι ότι:
«ο τρίτος δίσκος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για κάθε συγκρότημα. Το να φτάσεις στο τρίτο album, σημαίνει ότι έχεις διανύσει ήδη κάποια πορεία, αλλά είναι η στιγμή που πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να κάνεις ένα ακόμα καλύτερο δίσκο και να προτείνεις και κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό, τι έχεις κάνει πριν. Όλα αυτά ήταν σκέψεις που ήταν συνέχεια στο μυαλό μας όσο καιρό το δουλεύαμε, φυσικά δεν μπορούσαμε να τις συμπεριλάβουμε όλες στον τίτλο, οπότε δώσαμε το συμβολικό όνομα ‘Τρία επειδή συμπυκνώνει όλη αυτή τη δημιουργική πορεία.»

Στο νέο album ξεχωρίζουν:
Το εξωτικό remix του «Αργοσβήνεις Μόνη»
Τα συγκινητικά «Σημείωμα» που έχει ήδη κάνει αίσθηση στα ραδιόφωνα της Αθήνας, και «Οι Πόλεις», πρώτα κομμάτια σε μουσική και στίχους των ImamBaildi.
Τα albumversions της «Μουρμούρας» και του «Χωριό μου χωριουδάκι μου», τα δύο remix που επιμελήθηκαν οι ImamBaildi για τους τίτλους αρχής των τηλεοπτικών σειρών «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Κάτω Παρτάλι» και έχουν ήδη αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Η συμμετοχή της Μαίρης Λίντα, όχι όμως με sample από τα παλιά κομμάτια όπως μας είχαν συνηθίσει ως τώρα οι ImamBaildi, αλλά σε μια καινούρια ηχογράφηση της μεγάλης αυτής φωνής.
Το κινηματογραφικό «TheRider» με χρώματα από Western και EnnioMorricone, επίσης σύνθεση των ImamBaildi.
H φωνή της Ρένας Μόρφη που δίνει τη δική της μοναδική ερμηνεία σε παλιά λαϊκά κομμάτια αλλά και στις συνθέσεις των αδερφών Φαληρέα.
Οι συμμετοχές στις ηχογραφήσεις του Γιάννη Δίσκου, Περικλή Αλιώπη, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και Αλέξη Αραπατσάκου, μελών της μπάντας που μέχρι τώρα απολαμβάναμε μόνο στις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Οι φιλικές συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών – όχι από το χώρο της μουσικής, που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here