20/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Οι συναρπαστικοί Νίκος Τουλιάτος και Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου για μία ακόμη φορά στην καρδιά της πόλης στο υπέροχο Café Burlesque. Ο διεθνούς βεληνεκούς κρουστός Νίκος Τουλιάτος και η εξαίρετη ελληνίδα εμηνεύτρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου θα παρουσιάσουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ένα μοναδικό πρόγραμμα με υπέροχα, πολυαγαπημένα τραγούδια και πλούσιους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Ένα μαγικό, ανεπανάληπτο ταξίδι από δύο μοναδικούς περφόρμερς. Μαζί τους οι Φίλιππος Κωσταβέλης στο πιάνο και Λάκης Τζήμκας στο κοντραμπάσο.

Ο Νίκος Τουλιάτος, ο οποίος το 2004 οργάνωσε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών και την τελετή λήξης των αγώνων με ομάδα 30 μουσικών, χορευτών και ηθοποιών, αποτελεί έναν από μεγαλύτερους, διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Βασικός συνεργάτης για περισσότερο από 30 χρόνια των Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α. έχει συνεργαστεί διεθνώς με τους Gunter Sommer – Herman Naehring – Mra Oma – Fredy Studer – Mark Ambrams – Michelle Vurcio – Peter Kowald – Σαβίνα Γιαννάτου – Don Parker – Ανδρέα Συμβουλόπουλο – Αnatoly Vapirof –Antony Ntotsef – Stoyan Yankoulov – Elitsa Todorova κ.α..

Η Νατάσσα Μαρε Μουμτζίδου διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d’ Oxor, Cont. Artists in Holland κ.α.) και συνεργασίες με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Institut Francais, τα Υπουργεία Β. Ελλάδος, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τις Προξενικές Αρχές, το Ίδρυμα Μελετών Μητέρας, τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., την Κρατική Τηλεόραση κ.α.. Έχει οργανώσει, παρουσιάσει και συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Με προσωπική δισκογραφία («α», 2006 – «The Embrace», 2008 – «Seul a Trois», 2010) για την οποία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, είναι μέλος των Καλλιτεχνών Χωρίς Σύνορα και συνεργάζεται με τους Christine Alavoine, Marc Roger, Jason Carter, Eric Lemieux, David Moore. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό έχει ηχογραφήσει στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών (ΚΣΥΜΕ), που ιδρύθηκε από τον Ιάννη Ξενάκη και συμμετάσχει σε συναυλίες με το KSYMEnsemble. Το 2011 με το 8μελές μουσικό της σχήμα «Mediterra» ξεκίνησε ένα νέο κύκλο συναυλιών με θεματική τη Μεσόγειο. Παράλληλα πραγματοποιεί σειρές συναυλιών και κονσέρτων με τους «Seul à trois», «kmnTrio», «Natassa Mare 4tet» και τον γνωστό Έλληνα κρουστό Νίκο Τουλιάτο.

afisa
Café Burlesque
Σκρα 10, Θεσσαλονίκη, 54622
(2o στενό πίσω από την εκκλησία Αγ.Σοφία, κάθετο στη Αλ.Σβώλου)
Τηλ.  6976568624  και 6947 351142

Ώρα έναρξης : 22:00
Είσοδος: 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here