29/1/2014
Γράφει η Γιώτα Πριόνα
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το Σάββατο 25/01 βρεθήκαμε στην πρεμιέρα μιας από τις πιο πολυσυζητημένες συνεργασίες του φετινού χειμώνα. Η Ελένη Βιτάλη και η Ηρώ Σαΐα ένωσαν τις φωνές τους στην παράσταση “Νυν και Αεί Τσιτσάνης”, ερμηνευοντας τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, υπό την επιμέλεια και διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Το αποτέλεσμα… μαγικό! Πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την παράσταση στην «Ιερά Οδό», ανάμεσά τους και σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

vitali_ksarxakos_live_2014_01_11_vitali

Η άψογη εξυπηρέτηση του μαγαζιού και ο όμορφος χώρος σε προδιέθεταν από την αρχή ευχάριστα. Η βραδιά ξεκίνησε με την είσοδο της δεκαμελούς ορχήστρας στην σκηνή, η οποία άνοιξε το πρόγραμμα με την «Αθηναίισσα». Εξ αρχής φάνηκε πως η συνέχεια θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τη σκυτάλη πήρε η Ηρώ Σαΐα, η οποία ερμήνευσε μεταξύ άλλων τα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Ακρογιαλιές δειλινά», «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια» και «Παίξτε μπουζούκια».

vitali_ksarxakos_live_2014_01_09_saia

Στη συνέχεια, ήταν σειρά της Ελένης Βιτάλη να ανέβει στην σκηνή προκειμένου να ερμηνεύσει τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Με καλή διάθεση και την προσήλωση όλων στις ερμηνείες της, η Ελένη Βιτάλη ερμήνευσε τα γνωστά «Κάνε λιγάκι υπομονή», «Τα λερωμένα, τ’ άπλυτα», «Κάποια μάνα αναστενάζει», «Απόψε κάνεις μπαμ», που αποτελούν μόνο μικρή γεύση όσων ακολούθησαν. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του προγράμματος με την ερμηνεύτρια να ευχαριστεί το κοινό και να δηλώνει χιουμοριστικά: «Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα μας φάτε πάλι στη μάπα!»

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιελάμβανε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. Ο συνθέτης ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τις τραγουδίστριες και καθ’ όλη τη διάρκεια συντόνιζε την ορχήστρα. Οι δύο καλλιτέχνιδες ερμήνευσαν τα «Καίγομαι, καίγομαι», «Μπουρνοβαλιά», «Μάνα μου Ελλάς», «Το δίχτυ» και «Το πρακτορείο» ενθουσιάζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

vitali_ksarxakos_live_2014_01_16_saia

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με τις δύο ερμηνεύτριες να τραγουδούν «Της αμύνης τα παιδιά» και να υποκλίνονται μπροστά σε κοινό και Ξαρχάκο, τιμώντας με τις φωνές και την παρουσία τους μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, τον Βασίλη Τσιτσάνη.

vitali_ksarxakos_live_2014_01_13_saia

Η γεύση που μας άφησε η βραδιά γλυκιά, μα η αναδρομή στο παρελθόν σύντομη. Αρκετή ωστόσο για να θυμίσει πως η καλή μουσική χαράζει ανεξίτηλη πορεία στο χρόνο. Δεν φθείρεται, δεν ξεθωριάζει…

————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner και της Χαράς Γερασιμοπούλου…

Φωτογραφίες από τη Παραγωγή…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here