16/7/2012
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Συνεπείς στο καλοκαιρινό ραντεβού τους είναι και φέτος οι Αδελφοί Κατσιμίχα. Μετά τη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, δεύτερος σταθμός της επιλεκτικής περιοδείας τους ήταν το Κηποθέατρο Παπάγου, όπου την Τετάρτη 11 Ιουλίου υποδέχτηκαν τους φίλους τους για να περάσουν παρέα ένα όμορφο βράδυ.

Οι πόρτες του θεάτρου άνοιξαν στις 20.00 και πλήθος κόσμου γέμισε ένα-ένα όλα τα καθίσματα, ώσπου μερικά λεπτά μετά τις 21.00 ελάχιστες θέσεις υπήρχαν άδειες, σκόρπιες στο χώρο. Τότε ήταν που από τα ηχεία ακούστηκε το τραγούδι «Μολώχ», από τον καινούριο δίσκο των δύο αδερφών με τίτλο «Beat Poetry», που αποτελεί ουσιαστικά μία μουσική εργασία πάνω στην ποίηση της beat γενιάς, που έδρασε στην Αμερική τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Μετά από αυτό τα φώτα έσβησαν, στη σκηνή ανέβηκαν οι πέντε μουσικοί που συνοδεύουν τους δύο καλλιτέχνες στο μουσικό τους ταξίδι και ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το συμβολικό και πάντα διαχρονικό «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον».

Το λόγο πήρε ο Πάνος Κατσιμίχας για να μας καλωσορίσει και να μας ευχαριστήσει που βρεθήκαμε εκεί παρόλη τη ζέστη της ημέρας και που τόσα χρόνια στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και στις καλές και στις κακές εποχές. Στη συνέχεια δίπλα στον αδερφό του στάθηκε και ο Χάρης Κατσιμίχας, για να τραγουδήσουν μαζί τις «Προσωπικές οπτασίες», αλλά και για να συμπληρώσει αναφερόμενος στο Διονύση Τσακνή, που βρισκόταν στο χώρο εκείνη τη βραδιά, πως είναι από τους λίγους που δεν κατέβασαν τα παντελόνια τους μέσα στα χρόνια.

Είτε μαζί, είτε εναλλάξ πάνω στη σκηνή, οι δίδυμοι αδερφοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό,  παρουσιάζοντας, πολλά αγαπημένα τραγούδια απ’ όλη την πορεία και τους δίσκους τους. Με τη βοήθεια μιας …βεντάλιας και μιας πετσέτας, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την ομολογουμένως αφόρητη ζέστη της βραδιάς, ενώ αστειευόμενοι απευθύνονταν στο κόσμο και μοιράζονταν μαζί του προσωπικές τους ιστορίες. «Έλα στ’ όνειρό μου», «Μάρκος και Άννα», «Γυμνή σκιά», και «Υπόγειο», μέχρι να πάρει τη σκυτάλη ο Μάνος Λιδάκης για να μας χαρίσει το «Δι ευχών» και το «Νότο».

Στη σκηνή ξανά ο Πάνος Κατσιμίχας, μας εξομολογείται πως ακούγοντάς μας να τραγουδάμε χαιρόταν, διότι οι καλλιτέχνες που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμά είναι φίλοι τους, που τους αγαπάνε και τους τιμούν. Και άλλα αγαπημένα τραγούδια για τη συνέχεια. «Για ένα κομμάτι ψωμί», «Φάνης» και «Μια βραδιά στο λούκι» από ένα δίσκο ορόσημο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Και όμως η λίστα δεν τελειώνει. Δεν μπορεί να τελειώσει τόσο εύκολα. Ακούγονται πολλά ακόμα τραγούδια που αγαπάει ο κόσμος. «Η μοναξιά του σχοινοβάτη», «Της αγάπης μαχαιριά», «Ανόητες αγάπες», «Νύχτωσε νύχτα», «Μη γυρίσεις». Η ώρα έχει πάει 23.00 και κάπου εκεί …διακοπή! Σοβαρό “τεχνικό” πρόβλημα! «Δε μας αφήσει η αστυνομία να συνεχίσουμε», μας ενημερώνει ο Πάνος Κατσιμίχας. «Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον κύριο Δήμαρχο». Αστείο πράγμα να συμβαίνει σε μια συναυλιακή βραδιά! Όλοι διαμαρτύρονται, όμως πλέον μετράμε αντίστροφα… 3, 2, 1… «Θεσσαλονίκη», «Ρίτα Ριτάκι», «Γέλα πουλί μου» και …τέλος!

Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο ώρες και τα φώτα σβήνουν. Ο κόσμος ζητάει κι άλλο, αλλά δεν μπορεί να το έχει και έτσι αποχωρεί σιγά-σιγά από το χώρο. Η μουσική όμως έχει κάνει τη δουλειά της. Μας έχει χαλαρώσει, μας έχει ταξιδέψει, μας έχει προβληματίσει … Γιατί κι αν η ελπίδα το μέλλον συντηρεί / η μνήμη τρέφει το παρόν / το παρελθόν μας δικαιώνοντας

———————-

Με τους αδελφούς Κατσιμίχα παίζουν οι μουσικοί:
Μανώλης Λιδάκης: κιθάρα
Σπύρος Παπαδάτος: πιάνο-πλήκτρα
Μάνος Νεόφυτος: τύμπανα
Βαγγέλης Καραπέτρος: μπάσο
Νίκος Τσιμπούκης: κιθάρα

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία…


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here