20/6/2014
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Στις 17 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν από την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, το MusicCorner βρέθηκε στο live των Thievery Corporation στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, το οποίο ήταν από μόνο του μια γιορτή της μουσικής.

thievery_corporation_live2014_06_43

Από πολύ νωρίς άρχισε η προσέλευση του κοινού και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και εντονότερη. Η Πλατεία Νερού είναι ένας τέλειος χώρος για καλοκαιρινές συναυλίες καθώς βρίσκεται πάνω στη θάλασσα! Με θέα τη Μαρίνα Φαλήρου, λοιπόν, παρακολουθήσαμε μια από τις πιο groovy συναυλίες του καλοκαιριού. Μέσα στον χώρο είχαν στηθεί περίπτερα που διαφήμιζαν διάφορα προϊόντα, ενώ ο κόσμος σε μικρά «πηγαδάκια» περίμενε τη μεγάλη στιγμή χωρίς να δείχνει να βιάζεται. Όλοι απολάμβαναν τη στιγμή. Ήταν λες και είχε σταματήσει ο χρόνος… Ή τουλάχιστον θα θέλαμε να σταματήσει μόλις ανέβηκαν στη σκηνή οι Thievery Corporation.

Πολύ νωρίς, γύρω στις 8 παρά, ανέβηκαν στη σκηνή οι δικοί μας, Penny & the Swingin’ Cats, με το «Εξωτικό Χαρμάνι» τους που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Με πολύ swing, πολύ ρυθμό και ένταση, ήταν ότι έπρεπε για να ξεκινήσει μια τέτοια συναυλία. Ήταν ένα καλό ζέσταμα κι ένα τεστ για το τι θα επακολουθούσε.

thievery_corporation_live2014_06_04_penny_swingin_cats

Η βελγική μπάντα Boogie Belgique είχε σειρά, όπου με τα κυρίως instrumental κομμάτια της, μας έδωσε μια δική της εκδοχή του swing, με τους ηλεκτρονικούς της ήχους.

thievery_corporation_live2014_06_11_boogie_belgique

Τρίτοι πάνω στη σκηνή βρέθηκαν οι Imam Baildi με το νεορεμπέτικο στυλ τους και τα χιπ χοπ του MC Yinca να ξεσηκώνουν το κοινό πριν το αποκορύφωμα της βραδιάς. Στα κενά ανάμεσα στα συγκροτήματα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Pepper 96,6 έκαναν τα σχόλιά τους και έβαζαν μουσική ώστε να μην υπάρξει «κοιλιά» στο πρόγραμμα.

thievery_corporation_live2014_06_24_imam_baildi_mc_yinka

Λίγο μετά τις έντεκα, ήταν η ώρα που όλοι περίμεναν. Οι Thievery Corporation πήραν τη σκυτάλη για να απογειώσουν το αθηναϊκό κοινό. Τα διαφορετικά είδη μουσικής που έχει «μπλέξει» η μπάντα από τη Washington δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Dub, jazz, reggae είναι μόνο μερικά από αυτά. Φυσικά, δεν έλειπαν και οι Bossa Nova ρυθμοί, ενώ το σιτάρ έδινε μια εξωτική νότα στο όλο πράγμα.

thievery_corporation_live2014_06_31

Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το κοινό να είναι πολύ εκδηλωτικό και ζεστό. Χαρακτηριστικό είναι πως τα μέλη του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της συναυλίας τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τον κόσμο που δεν σταματούσε να τραγουδά και να χορεύει. Πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό οι Thievery Corporation μίλησαν και λίγο στη γλώσσα μας με κάποια «ευχαριστώ» και μερικά «γεια σας», ενώ τα μέλη της μπάντας έδειξαν την αγάπη για τη χώρα μας με δηλώσεις όπως… «Η Ελλάδα πλέον είναι το δεύτερο σπίτι μας»

thievery_corporation_live2014_06_32

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, η συμμετοχή του κοινού ήταν έντονη –και πώς να μην είναι με όλη αυτήν την ενέργεια που έβγαζε η αμερικάνικη μπάντα επί σκηνής; Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς όμως ήταν στο τραγούδι “The richest man in Babylon”, όπου συνυπήρξαν στη σκηνή και οι τέσσερις τραγουδιστές της μπάντας και ξεσήκωσαν κυριολεκτικά τους πάντες. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα ξεκίνησε να γράφεται στη χώρα μας, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Rob Garza, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος. Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο μπασίστας με τις εκφράσεις του, τις χορευτικές του επιδόσεις και το stage divingλίγο πριν το τέλος της συναυλίας. Ο αεικίνητος Ashish Vyas πήδηξε στο κοινό και συνέχισε να παίζει μπάσο απτόητος.

thievery_corporation_live2014_06_35

Στα τελευταία τραγούδια, οι Thievery Corporation έστησαν κυριολεκτικά ένα πάρτι επί σκηνής. Μερίδα του κοινού ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε μέχρι τελικής πτώσης, τραγούδησε και φωτογραφήθηκε με τα μέλη της μπάντας. Οι ακούραστοι Thievery Corporationέπαιξαν ασταμάτητα και σε τρελούς ρυθμούς για δυο ώρες και κάτι κι όμως όλοι ήθελαν λίγο ακόμα! Μια πραγματική, αληθινή γιορτή της μουσικής, ένα μεγάλο πάρτι, που ό,τι και να πω δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια!

thievery_corporation_live2014_06_37

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here