8/4/2014
Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μεσοβδόμαδα βρεθήκαμε Κολωνάκι, κάπου στην οδό Σκουφά και πιο συγκεκριμένα στο Big Apple, ένα από τα πιο γνωστά στέκια της περιοχής που εδώ και κάμποσο καιρό φιλοξενεί τις Τετάρτες ένα ροκ συγκρότημα. Ακούει στο όνομα «15 50» και αποτελείται από παιδιά γεμάτα όρεξη, ενέργεια και αγάπη για τη μουσική που υπηρετούν. Με ρεπερτόριο τέτοιο ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, κατάφεραν σε λίγη ώρα να ξεσηκώσουν τον κόσμο που ήρθε να διασκεδάσει και μένα να θυμηθώ τη …φαρυγγίτιδα που με ταλαιπωρεί κάθε φορά που ξεχνιέμαι και αρχίζω το τραγούδι!

1550_2014_04_01

Πριν βγουν στη σκηνή για το live, ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου και ο Μηνάς Τσίγκος διέθεσαν λίγο από το χρόνο τους για να μας πουν κάποια πράγματα γι’αυτούς και το συγκρότημα..

Music Corner: Αρχικά θα ήθελα πολύ να μας λύσεις την απορία σχετικά με το όνομα του συγκροτήματος, ποιος το σκέφτηκε και πώς προέκυψε;
Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Δεν θα σας το πω τώρα αυτό. Θα το αποκαλύψουμε μόνο όταν κλείσει κάποτε το κεφάλαιο των 1550 ως συγκρότημα…

Music Corner: Εκτός από κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος κάνεις και την ενορχήστρωση στον Παντελή Παντελίδη. Πώς συνδυάζει κανείς δύο τόσο διαφορετικά είδη μουσικής;
Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Ο Παντελής είναι ένας λαϊκός τραγουδιστής, όχι όμως “σκυλάς”. Μου άρεσε ο τρόπος που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία καθώς δεν είμαι υπέρ των talent shows, τα οποία θεωρώ στημένα σε μεγάλο ποσοστό. Μου άρεσε αυτή η ροκιά στον τρόπο που βγήκε, η αυθεντικότητά του. Ούτως ή άλλως εγώ μεγάλωσα σε ταβέρνα οπότε το λαϊκό στοιχείο μου είναι οικείο.

1550_2014_04_03

Music Corner: Ο τραγουδιστής των 1550 έχει αλλάξει αρκετές φορές. Γιατί, θεωρείς, συνέβη αυτό;
Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν ήταν στη φωνή των 1550 δύο άλλα παιδιά, εξίσου αξιόλογα. Ο Μηνάς Τσίγκος είναι πλέον ο βασικός τραγουδιστής μας και ταιριάζει πολύ καλύτερα με όλα τα μέλη.

Music Corner: Το τελευταίο άλμπουμ είχε τίτλο “Άγριες Νύχτες”. Τι περιμένουμε για το μέλλον; Υπάρχει κάποια νέα δισκογραφική δουλειά σε εξέλιξη;
Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Έχει κυκλοφορήσει ένα single, το “Να καιγόμουνα” και ετοιμάζουμε τώρα το επόμενο άλμπουμ με το οποίο, παράλληλα, θα κυκλοφορήσει μια συλλογή που θα ονομάζεται “Super Market Rock Music Ltd”, κάτι που είναι όνειρο δικό μου πιο πολύ και θα περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε κάνει δικά μας, όπως το “Σαν σταρ του σινεμά” ή το “Θεός αν είναι”. Κομμάτια που παίζουμε χρόνια τώρα, συγκεντρωμένα σε ένα δίσκο.

1550_2014_04_27

Music Corner: Εμφανίζεστε εδώ και κάποιο διάστημα τις Τετάρτες στο Big Apple στο Κολωνάκι. Μετά από εδώ που θα μπορούμε να σας ακούσουμε;
Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Είμαστε στο Big Apple εδώ και 2,5 περίπου μήνες και θα είμαστε μέχρι και την Τετάρτη πριν το Πάσχα. Μετά θα συνεχίσουμε τις εμφανίσεις σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί στη Γλυφάδα αλλά είμαστε ακόμη σε συζητήσεις. Το Big Apple ήταν μια επιτυχημένη επιλογή καθώς είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, με εύκολη πρόσβαση, καλό ήχο και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Όσο για το καλοκαίρι, συνεχίζουμε με συναυλίες σε Αθήνα και όχι μόνο…

Music Corner: Εσύ Μηνά, τώρα που δεν μας ακούει ο Ρουσσέτος, θα μας πεις …πώς προέκυψε το όνομά σας;
Μηνάς Τσίγκος: Όχι, ούτε εγώ πρόκειται να σας το αποκαλύψω!

1550_2014_04_02

Music Corner: Πώς ξεκίνησες ως τραγουδιστής στους 1550 και σε ποιο δίσκο αρχίζεις ενεργά τη συμμετοχή σου στο γκρουπ;
Μηνάς Τσίγκος: Με τα παιδιά γνωριζόμαστε από το 2004 όταν πήγαινα για να τους ακούσω στο “Όνομα του Ρόδου”. Με το που είδα την ανακοίνωση που είχαν ανεβάσει, σύμφωνα με την οποία έψαχναν νέο τραγουδιστή, συζήτησα με το Ρουσσέτο, πέρασα κάποιες οντισιόν και πλέον έχουμε βγάλει μαζί δύο singles, το “Να καιγόμουνα” και τη διασκευή των Nickelback, το “Εγώ είμαι για σένα”.

Music Corner: Τι θα ακούσουμε απόψε;
Μηνάς Τσίγκος: Συνήθως στα live ακολουθείται μια συγκεκριμένη σκαλέτα αλλά γενικά οι 1550 παίζουμε σύμφωνα με το εκάστοτε κοινό, οπότε η ροή διαμορφώνεται έτσι ώστε να περνάει ο κόσμος όσο γίνεται καλύτερα! Ελπίζουμε κι εσείς να περάσετε πολύ όμορφα απόψε!!

Music Corner: Αυτό είναι σίγουρο. Πάμε να σας απολαύσουμε!

—————–

Κατά τις 23:00 ξεκίνησε το “πανηγύρι” με τον Μηνά Τσίγκο στη φωνή (πολύ καλή φωνή + εξαιρετική αγγλική προφορά -> σπάνιος συνδυασμός), τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου στην κιθάρα (και ιδρυτή της μπάντας), τον Γιάννη Κουμέττη στο μπάσο, τον Τάσο Σταύρακα στα πλήκτρα, τον Γιάννη Ράνη στα τύμπανα και τέλος τον Ιωσήφ Μοσχόπουλο στην κιθάρα και κάποιες φορές στη φωνή. Μαζί με το κοινό, σε ένα τραπέζι στο βάθος, παρών και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για να διασκεδάσει παρέα με όλους…

Το πρόγραμμα ξεκίνησε δυνατά με το «Your sex is on fire»,  «Dance with somebody», «Can’t stop», «Gangsters paradise» και συνέχισε με «Satisfaction», «It’s my life» «Crying» «Always» «Unchain my heart», λίγα μόνο από τα κλασσικά ροκ κομμάτια που ακούσαμε από τον Μηνά. Εμβόλιμος ο πιο low-profile Ιωσήφ Μοσχόπουλος με το «Bigmouth», «Dance with somebody», «Lonely boy», «Wonderwall» και «Radioactive» κατάφερε να μας μεταφέρει νοητά προς Αγγλία με την υπέροχή του χροιά.

1550_2014_04_06

Χοροπηδήξαμε με «Bella ciao», μελαγχολήσαμε με «With or without you» και «Here without you» και στο καπάκι ανεβήκαμε με «Hippie hippie shake». Η δε γενιά των early 80’s αναπόλησε μαθητικά χρόνια με κομμάτια όπως «Ο βασιλιάς της σκόνης», «Γυριστρούλα», «Πούλα με» και «Για το καλό μου».

Ενδιάμεσα απολαύσαμε τραγούδια των 15 50 που αγαπήθηκαν πολύ όπως τα «Τις νύχτες ντύνομαι παιδί», «Ταξιδιώτης της ερήμου» και «Στη σκηνή των Αθηνών» από παλιότερο άλμπουμ και τα πιο πρόσφατα «Εγώ είμαι για σένα» και «Να καιγόμουνα». Για το τέλος άφησα τη διασκευή του «Θεός αν είναι», κομμάτι λατρεμένο και χιλιοτραγουδισμένο απ’όλους, μόνο που αυτή τη φορά όταν το άκουσα δεν υπήρχε στο μυαλό μου παράλληλα η φωνή της Χ. Αλεξίου, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα.

1550_2014_04_09

Οι 15 50 θα συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο Big Apple μέχρι και την Τετάρτη πριν το Πάσχα και στη συνέχεια θα κατηφορίσουν σε μαγαζί της Γλυφάδας. Αν δεν έχετε ήδη πάει να τους ακούσετε να το κάνετε. Άμεσα! Και δε θα θέλετε να τελειώσει η βραδιά!

ΥΓ: Να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Big Apple για την εξυπηρέτηση, και πιο πολύ τον Τάσο και το Βασίλη που μας ανέχτηκαν όλο το βράδυ!!

1550_2014_04_20

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here