Οι Appleseed Cast για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

31/10/2013
www.musiccorner.gr

Οι Appleseed Cast (TAC), με έδρα την πόλη Lawrence του Kansas, σχηματίστηκαν στα τέλη των ’90s και κατά τη διάρκεια της 15ετής καριέρας τους έχουν κυκλοφορήσει 8 δίσκους καθώς και αρκετά EPs. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από έντονη μελωδικότητα με έμφαση στα drums και τις κιθάρες. Αυτό που τους διαχωρίζει στην post-rock σκηνή όπου και ανήκουν, σε αντίθεση με συγκροτήματα όπως οι Explosions in the Sky, είναι τα shoegaze φωνητικά τα οποία δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα όργανα δημιουργώντας μια έξτρα ηχητική παράμετρο, πέρα από τους μουσικούς πειραματισμούς, τα κιθαριστικά αρπίσματα και τα κρεσέντο. Έχοντας στις αποσκευές τους το πρόσφατο όγδοο άλμπουμ τους, Illumination Ritual, οι The Appleseed Cast πραγματοποιούν Ευρωπαϊκή περιοδεία, κάνοντας στάση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο six d.o.g.s.

the_appleseed_cast_A3poster_03

Οι Appleseed Cast αποτελούνται από τους:
Christopher Crisci – Vocals/Guitar
Nathan Whitman – Bass
Nathan Wilder – Drums
Taylor Holenbeck – Guitar

Επίσημη Δισκογραφία
The End of the Ring Wars (1998)
Mare Vitalis (2000)
Low Level Owl: Volume I (2001)
Low Level Owl: Volume II (2001)
Two Conversations (2003)
Peregrine (2006)
Sagarmatha (2009)
Middle States (EP) (2011)
Illumination Ritual (2013) 

the_appleseed_cast_2013_10_02

Satelights (GR)

Οι Satelights είναι ένα νέο αθηναϊκό συγκρότημα, τα μέλη του οποίου συνυπάρχουν μουσικά ήδη πριν τον ερχομό της δεκαετίας. Συνδυάζοντας τον αμερικάνικο ήχο με τις ευρωπαικές εκφάνσεις του, επιχειρούν να προτείνουν μέσα από ένα φάσμα επιρροών του ροκ, τη δική τους εκδοχή σε αυτό. Τον Νοέμβριο του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP ως Satelights.

Χώρος | six d.o.g.s. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Ημερομηνία | Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013
Πόρτες ανοίγουν | 21:00

Τιμή Εισιτηρίου
Προπώληση 12€ | Ταμείο 12€

Προπώληση Εισιτηρίων
https://theappleseedcastathens.eventbrite.com/

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here