27/4/2012
www.musiccorner.gr

Οι DILEMMA με ξεχωριστές εικόνες και ήχους, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό, ανεβαίνουν στη σκηνή του ιδιαίτερης αισθητικής χώρου του  FAUST την Κυριακή 13 Μαϊου 2012, γιορτάζοντας παράλληλα και την επίσημη κυκλοφορία του 2ου album τους RISE UP. 

Οι  DILEMMA, ένα από τα πλέον πρωτότυπα και ανατρεπτικά σχήματα της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, που συνδυάζουν τον ηλεκτρονικό ήχο με τα φυσικά όργανα,  μετρώντας 9 χρόνια μουσικής πορείας και συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία και εξωτερικό, υπόσχονται μια ξεχωριστή  βραδιά, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην κλασική, τη jazz και την πειραματική σκηνή, με rock αποχρώσεις . Οι εμφανίσεις τους είναι ένας συνδυασμός μουσικής και απαγγελίας επιλεγμένων  αποσπασμάτων από τη λογοτεχνία και την ποίηση, ενώ πλαισιώνονται από το χοροθέατρο Cast της Μπέττυς Βυτινάρου. Γι’ αυτή τη βραδιά συμπράττει μαζί τους o Πάνος Τσεκούρας στο theremin.

O Σωτήρης Τράγκας (φωνή, τενόρο/σοπράνο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο, φυσαρμόνικες, πιάνο, σύνθεση, στίχοι) και η Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κλασική/ ακουστική/ ηλεκτρική/ 12-χορδη κιθάρα, πιάνο, laptop, loopers, σύνθεση), σχημάτισαν τους DILEMMA τον Αύγουστο του 2002 στην Αθήνα. Οι μουσικές τους αναφορές, ένα αμάλγαμα από την κλασική, τη jazz, την πειραματική και την εναλλακτική / ανεξάρτητη ροκ σκηνή, μεταμορφώνουν καθημερινές ιστορίες σε καθολικές εμπειρίες.

Εύγλωττοι, εκμυστηρευτικοί, αφοριστικοί, παράδοξοι, ερωτικοί, με λυρικές προεκτάσεις και ρυθμικές εναλλαγές ξεδιπλώνουν τη μουσική τους πρόταση  με αναφορές στη ζωή, το θάνατο, την αγάπη και την απώλεια, τη θλίψη και τη χαρά.

Στα 9 χρόνια της πορείας τους έχουν εμφανιστεί ζωντανά στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ  έχουν γράψει μουσική για εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. ‘Εχουν παραχωρήσει πoλλές συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά.

Το debut album τους με τον τίτλο “PENDULUM”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 από την cultroad records και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο. Toν Απρίλιο  του  2012 κυκλοφόρησε  το δεύτερο τους album με τον τίτλο “RISE UP”,  από την deadscarlet records. Tο  album αυτό ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 στο Half Note Jazz club  της Αθήνας.

FAUST
Διευθυνση: Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12
Ώρα έναρξης:22.30
Ώρα προσέλευσης:22.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here