30/4/2014
www.musiccorner.gr

Οι Singularity Project ξεχώρισαν και επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival την Πέμπτη 29 Μαΐου στις 23:00 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Με όνομα που μπορεί να προκύπτει από τη θεωρητική φυσική ή και την επιστημονική φαντασία (και σύντομα πραγματικότητα), το δημιουργικό αυτό μουσικό σχήμα αποτελούν ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, ο σαξοφωνίστας και φλαουτίστας David Lynch, ο νιγηριανής καταγωγής κιθαρίστας Adedeji Adetayo, ο κουβανός μπασίστας Yoel Soto και ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος. Οι πέντε μουσικοί συναντιούνται για να δημιουργήσουν μια ουσιαστική μονάδα απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό.

Η μουσική των Singularity Project κινείται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης τζαζ – έχοντας όμως σαν σημείο εκκίνησης τον βασικό και θεμελιώδη εκείνο ηχορυθμό που μπορεί να προκύπτει από την αφρικάνικη μουσική και στη συνέχεια να αναπτύσσεται και να καταλαμβάνει κάθε διατιθέμενο χώρο, από τα απλά σπιρίτσουαλς ως τις εκτενείς και προχωρημένες σύγχρονες τζαζ συνθέσεις. Η κάθε μουσική των Singularity Project είναι και ένα αυτόνομο και αυτεξούσιο ταξίδι στον κόσμο μας. Ή την φαντασία μας.

Ο καθένας από τους ήδη καταξιωμένους μουσικούς, φέρνει τα δικά του μουσικά ιδιώματα και τον χαρακτήρα για να συμπληρωθεί ένα πολυεθνικό παζλ με τζαζ διάθεση.

Μουσικά σχήματα από Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία θα μας ταξιδέψουν μέσω της μουσικής τους από την Πέμπτη 29 Μαΐου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου.

singularity_project_2014_05

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3475518, 210 3453548

Είσοδος Ελεύθερη

Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here