16/4/2010
www.musiccorner.gr

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις – πρόκειται – χωρίς ίχνος αμφισβήτησης –  για ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού, που σε κάθε επίσκεψη του στην χώρα μας δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας live μπάντας του πλανήτη και που επιστρέφει τώρα για ένα μοναδικό best of show επί σκηνής, με guest vocalists & dancers, mc’s αλλά και εντυπωσιακά ηχητικά και οπτικά εφέ, που θα ανεβάσουν τη διάθεση στο κόκκινο!

Ετοιμαστείστε για ένα ταξίδι από τη Τζαμάικα μέχρι τη Βόρεια Αφρική, με πολλούς ενδιάμεσους εξωτικούς αλλά και μητροπολιτικούς σταθμούς, με τη μουσική στο προσκήνιο, και πολύ πολύ χορό!

Οι Thievery Corporation, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, με όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπάμε από το παρελθόν τους.

Σάββατο, 29/05 – Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 – Εναρξη: 21.30

Τιμή εισιτηρίων: 40 euro προπώληση – 45 euro ταμείο

Τα χρυσά παιδιά του Eighteenth Street Lounge

Οι Thievery Corporation, ή αλλιώς το ντουέτο των Rob Garza και Eric Hilton που κατοικοεδρεύει στo Washington D.C., ξεπέρασαν γρήγορα τα αμερικανικά σύνορα και πέταξαν προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού, για να την κατακτήσουν και να ταυτιστούν με αυτό που εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε τον όρο lounge στη μουσική. Οι συνθέσεις τους, άλλωστε, είναι ένα μίγμα από dub reggae, acid jazz, κλασικούς ήχους της Ινδίας αλλά και της Βραζιλίας (αγαπούν ιδιαίτερα τη bossa nova), vintage μουσικές από soundtrack ταινιών αλλά και rock αναφορές, και όλα αυτά δεμένα μεταξύ τους με ένα ιδιαίτερο ύφος που όταν πρωτοέσκασαν μύτη στην ντόπια σκηνή, τους εξασφάλισε, δικαιωματικά, τον τίτλο του μοντέρνου, του καινούριου.

Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 1995, στο Eighteenth Street Lounge, το venue που τώρα πια είναι διεθνώς γνωστό ως το ορμητήριο της underground σκηνής της πόλης. Η απόφαση για το γκρουπ πάρθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, μετά από αμέτρητα δυνατά ποτά, και με έμπνευση πολλούς dub, bossa nova και jazz δίσκους. Eighteenth Street Lounge ονόμασαν και το ανεξάρτητο label που έστησαν, ευρύτερα γνωστό με τα αρχικά ESL, και με το οποίο γρήγορα έφτασαν να ακούγονται και εκτός συνόρων. Η αρχή έγινε με τα πρώτα δύο 12ιντσα που έφτασαν ένα πρωί στα χέρια όλων των σημαντικών underground djs της περιοχής, τα “Shaolin Satellite” και “2001 Spliff Odyssey”, ενώ λίγο μετά, το 1997, ακολούθησε και το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Sounds from the Thievery Hi-Fi. Το ντουέτο είχε ήδη αρχίσει να διαμορφώνει ένα νέο είδος ηλεκτρονικού ήχου, πιο πλούσιο σε αναφορές, που περιγράφηκε με διάφορες ονομασίες: Downtempo, chill out ή leftfield είναι μερικές από αυτές.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Το 2002 κυκλοφορούν τα άλμπουμ The Mirror Conspiracy (απ’όπου και το κλασικό πλέον Lebanese Blonde) και The Richest Man in Babylon, που περιέχει 15 tracks και συμμετοχές από τις τραγουδίστριες που έκτοτε συνεργάζονται σταθερά με τους TC, τις Emiliana Torrini, Loulou και Pam Bricker.

Τρία χρόνια μετά, σειρά έχει το πιο ψυχεδελικό σε ύφος, The Cosmic Game, όπου αυτή τη φορά έχουν και special guests, αστέρια της διεθνούς rock σκηνής, όπως ο Perry Farrell, o David Byrne ή ο Wayne Coyne των Flaming Lips.

Ακολουθεί, το 2006, το Versions, μια ανθολογία από remixes που είχε κάνει το ντουέτο για άλλους καλλιτέχνες (The Doors, Sarah McLachlan, Astrud Gilberto, Nouvelle Vague, Wax Poetic with Norah Jones, Anoushka Shankar και Transglobal Underground), καθώς και μια περιοδεία στις Η.Π.Α., στη διάρκεια της οποίας περνάνε και από τη σκηνή του Lollapalooza και τον Σεπτέμβριο του 2009 το επαναστατικό αριστούργημα Radio Retaliation!

Στην πολυαναμενόμενη συναυλία τους αυτό τον Μάϊο στην Ελλάδα, όπου σημειωτέον, πάντοτε είχαν μεγάλο και πιστό κοινό, το γκρουπ παρουσιάζει ένα μοναδικό best of αφιέρωμα σε τραγούδια που κυριολεκτικά λατρέψαμε!

Εκτός από τα εντυπωσιακά γυναικεία φωνητικά, και τους πολυεθνικούς στίχους τους (οι TC γράφουν σε αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ιρανικά, πορτογαλικά, ρουμάνικα και ινδικά!), υπόσχονται ένα show με όλη τη σημασία της λέξης, αφού σκοπεύουν να ανεβάσουν στη σκηνή μέχρι και χορεύτριες της κοιλιάς! Αυτό και αν είναι γνήσιο multi-culti πάρτυ.

Ραντεβού το Σάββατο, στις 29 Μαϊου, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, για μια βραδιά που υπόσχεται να είναι καλύτερη από εκείνη την τελευταία sold-out εμφάνισή τους στο Λυκαβηττό, μερικά χρόνια πίσω…

Όπως έχει γράψει για αυτούς το Rolling Stone “μαζί οι Hilton και Garza εξερευνούν τις ξένες κουλτούρες με ορθάνοιχτα μάτια και μια προτίμηση στο απρόβλεπτο. Κατόπιν κλειδώνονται σε ένα στούντιο και ηχογραφούν τραγούδια που διηγούνται ιστορίες για έναν καλύτερο κόσμο…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here