15/2/2012
Γράφει η Πέννυ Ζαμπούκα
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr

Με αφορμή, την επανακυκλοφορία του δίσκου των θρυλικών Εν Πλω με τον ομώνυμο τίτλο ο Ντίνος Σαδίκης με την μπάντα του κατέβηκαν στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις στο Bar². Στην πρώτη τους βραδιά ήμασταν εκεί, ανάμεσα στο λιγοστό δυστυχώς κόσμο για να τους ακούσουμε στην πρώτη τους ουσιαστικά φορά σε δική τους συναυλία στην Αθήνα.

Το Live ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.00 και το κλίμα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του κόσμου: Αν και ήταν σχετικά λίγοι όσοι ήταν εκεί, το κλίμα ήταν πολύ δυνατό και όλοι φαινόταν να γνώριζαν τα τραγούδια του Ντίνου: “Απαισιόδοξο τραγουδάκι, “Και λοιπόν τί;”, η πολύ γνωστή διασκευή του “Αντιλαλούν οι φυλακές”, αλλά και το κλασσικό “Χωρίς κανόνα” από τον πρώτο δίσκο των Εν Πλω (ο οποίος επανακυκλοφορεί τώρα από την alltogethernow, την δισκογραφική εταιρεία του Γιάννη Αγγελάκα), ήταν μερικά από τα κομμάτια που ακούσαμε όλοι μαζί.

Η διάθεση όλης της μπάντας ήταν σίγουρα ανεβασμένη, εφόσον έπαιζαν non-stop δυνατά κομμάτια χωρίς διάλειμμα για σχεδόν δύο ώρες. Τον Ντίνο Σαδίκη συντρόφευαν σε πλήρη αρμονία ο Πάνος Παπάζογλου και ο Sonny Touch στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Χρήστος Παππάς στο μπάσο, ο Λάζαρος Πλιάμπας στα τύμπανα και ο George Boy στον ήχο.

Ο Ντίνος Σαδίκης, που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με το Γιάννη Αγγελάκα, σίγουρα άξιζε μιας πιο ένθερμης υποδοχής εκείνο το βράδυ, στην πρώτη του ουσιαστικά προσωπική συναυλία. Μια από τις πιθανές αιτίες που δεν μαζεύτηκε πολύς κόσμος ήταν πιθανόν και η τιμή της εισόδου (10 ευρώ χωρίς ποτό), που ίσως αποθάρρυνε αρκετό κόσμο.

Όπως και να ‘χει, ήταν μια συναυλία “privé” για λίγους, την οποία απολαύσαμε στο έπακρο όσοι ήμασταν εκεί!

Μετά το Live βρεθήκαμε στα παρασκήνια και μιλήσαμε με το Ντίνο Σαδίκη προκειμένου να πάρουμε δηλώσεις ενώ ο ίδιος ήταν σε χαλαρή διάθεση και έκανε πλάκα με τα άλλα μέλη της μπάντας του. Τελικά όποιος έχει ζήσει για αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη αποπνέει αυτό το ωραίο και χαλαρό στύλ που δυστυχώς εμείς οι “Πρωτευουσιάνοι” έχουμε απολέσει για τα καλά…

Music Corner: Καλησπέρα! Πολύ ωραίο Live, ευχαριστούμε! Γιατί δεν κατεβαίνεις πιο συχνά Αθήνα;
Ντίνος Σαδίκης: Το έχω ξαναδηλώσει ευθαρσώς: Είμαι τεμπέλης! Δύσκολα ξεσηκώνομαι να κατέβω από Θεσσαλονίκη… Και τώρα να σκεφτείς ήρθαμε με χιόνια, είχαμε να κουβαλήσουμε τόσο ηχητικό εξοπλισμό, πολύ ταλαιπωρία για να το κάνουμε συχνά! (Γελάει)

Music Corner: Πως είναι τα πράγματα τώρα Στη Θεσσαλονίκη;
Ντίνος Σαδίκης: Όπως κι εδώ, σκούρα τα πράγματα, με τη μόνη (βασική) διαφορά ότι εκεί λειτουργεί ακόμα η αμεσότητα της παρέας, βρίσκεσαι με φίλους και παίρνεις δύναμη. Ενώ εδώ είναι μεγαλύτερες οι αποστάσεις και νιώθεις ίσως πιο μόνος.

Music Corner:Παίζει μεγάλο ρόλο η παρέα, οι φίλοι, κατά τη γνώμη σου;
Ντίνος Σαδίκης: Μα φυσικά! Κάνει τη χαρά μεγαλύτερη και τη λύπη πιο ανεκτή. Εγώ για να καταλάβεις, ακόμα και μουσική μέσα από τις παρέες μου έμαθα. Ώσπου γνώρισα το Λάζαρο (Πλίαμπα) και είπαμε να κάνουμε κάτι “διαφορετικό”. Ε και έπειτα μέσα από κάποια παρέα πάλι συναντήθηκα με το Γιάννη (Αγγελάκα) και “τα βρήκαμε” και προχωράμε κάνοντας όμορφα πράγματα…

Music Corner: Καινούρια σχέδια; Νέα τραγούδια;
Ντίνος Σαδίκης: Δουλεύουμε πάνω σε κάτι καινούριο, παρά την τεμπελιά μας, αυτόν τον καιρό, χωρίς άγχος και όποτε μας βγεί.

Music Corner: Πως το βλέπεις το μέλλον;
Ντίνος Σαδίκης: Είμαι αισιόδοξος! Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, θα ξεσηκωθούμε και θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους! Θα φέρουμε την ανατροπή. Μπορεί να υπάρξουν απώλειες αλλά θα τα καταφέρουμε!

——————-

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν θεωρώ ότι 10€ ήταν πολλά για ένα τέτοιο λάϊβ…Θα έπρεπε ίσως να αναφέρετε την απεργία των μέσων μεταφοράς εκείνη την ημέρα, καθώς και τα επεισόδια στο κέντρο, που είναι πραγματικά αποθαρρυντικοί λόγοι για να παραστεί κάποιος οπουδήποτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here