28/5/2014
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή 23 Μαΐου είχαμε παραμονή… ‘’Πανουγέννων’’. Γι’ αυτό το λόγο ο Πάνος Μουζουράκης κάλεσε στο Anodos Live Stage φίλους, γνωστούς αλλά και θαυμαστές για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 35α γενέθλια του. Ανάμεσα σε αυτούς πλειάδα καλλιτεχνών, όπως οι ηθοποιοί Σύλβια Δεληκούρα, Κατερίνα Τσάβαλου και Γιώργος Χατζηπαύλου. Κωστής Μαραβέγιας, Σπύρος Γραμμένος και Σοφία Κουρτίδου ήταν επίσης εκεί, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Μαρία Σολωμού.

mouzourakis_live_2014_05_29

Από νωρίς οι φίλοι του Πάνου Μουζουράκη σχημάτιζαν μια μεγάλη “ουρά” έξω από τη μουσική σκηνή. Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 10:30μ.μ. και ο χώρος σταδιακά γέμισε με νεολαία κυρίως. Μεταξύ των παρευρισκομένων και οι συνεργάτες του Πάνου Μουζουράκη στη μουσική παράσταση “Γκαγκαντίν”: Διονύσης Σαββόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Ζουγανέλης.

mouzourakis_live_2014_05_06_zouganelis_savvopoulos

Πριν ακόμα λάβει χώρα η δράση επί σκηνής, η μουσική από τα ηχεία μας έβαζε στο γιορτινό κλίμα με jazz και swing κομμάτια. Φυσικά από ένα οργανωμένο πάρτυ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καπελάκια, που μοιράστηκαν σε όλους ανεξαιρέτως. Ο Πάνος ως καλός οικοδεσπότης είχε φροντίσει να μη λείπουν ούτε τα γλυκά εδέσματα από τους καλεσμένους του.

mouzourakis_live_2014_05_34

Τη γιορτή-συναυλία άνοιξαν οι Greeklish Babylon, ένα ανερχόμενο rock συγκρότημα, με δικά τους κομμάτια όπως και rock/metal διασκευές. Αυτή η αξιόλογη μπάντα άναψε τα αίματα και μας κράτησε σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία στιγμή.

mouzourakis_live_2014_05_20_greeklish_babylon

Λίγο πριν τον ερχομό του πρωταγωνιστή της βραδιάς η ταλαντούχα Σοφία Κουρτίδου μας υποδέχτηκε στην πεντάλεπτη “πτήση” της στη σκηνή σαν… αεροσυνοδός και τραγούδησε το “Beautiful nightmare” της Beyonce. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σοφία με τη βοήθεια της τεχνολογίας ηχογράφησε επιτόπου τη μουσική με μόνο όπλο τη φωνή της.

mouzourakis_live_2014_05_24_kourtidou

Έπειτα ήταν η ώρα του εορτάζοντα. Ο Πάνος Μουζουράκης περίμενε ως τις 12 τα μεσάνυχτα για να κάνει την εμφάνισή του ώστε να του τραγουδήσουμε όλοι μαζί το “Happy Birthday”. Πάντα με το ιδιαίτερο στυλ και το καπέλο του ξεκίνησε δυναμικά ένα live με πολλή jazz, πολλά αστεία και πολλές εκπλήξεις.

mouzourakis_live_2014_05_54

Οι εκλεκτοί μουσικοί του με τα γιλέκα τους ήταν λες και αναδύονταν από αμερικανική ταινία του 1930. Φυσικά, τι μπορώ να πω για τις μουσικές τους ικανότητες; Έπαιρναν κάθε τραγούδι και του έδιναν ένα εντελώς δικό τους ύφος. Μεταξύ άλλων, ακούσαμε πολλές διασκευές σε παλιά jazz τραγούδια αλλά και jazz διασκευές σε τραγούδια του Πάνου Μουζουράκη. Ο “Στόχος”, οι “Γοργόνες” είναι μόνο μερικά από αυτά. Το σχετικά καινούριο “Madame”, το οποίο ήδη έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, τραγουδήθηκε μαζί με τον Παντελή Αμπαζή που είναι και ο στιχουργός του εν λόγω κομματιού.

mouzourakis_live_2014_05_39_ampazis

Το live είχε ένα concept. Τον έρωτα! Όλα τα τραγούδια συνδέονταν μεταξύ τους και, μαζί με τις ενδιάμεσες διευκρινίσεις του ανατρεπτικού τραγουδοποιού, δημιουργούσαν μια ιστορία που ξεκινούσε από τον πρώτο μας έρωτα και έφτανε στον… αναπόφευκτο χωρισμό. Φυσικά από τα γενέθλια δεν θα μπορούσαν να λείπουν η τούρτα και τα δώρα. Ο πολυτάλαντος Λευτέρης Ελευθερίου (που είχε κι αυτός γενέθλια) εμφανίστηκε στη σκηνή με την τούρτα και τα κεράκια, μεταμφιεσμένος σε Σάκη Ρουβά, ενώ ο Σπύρος Γραμμένος έκανε δώρο στον φίλο του… τον εαυτό του, αφού έκανε την εμφάνισή του μέσα από ένα κουτί και τραγούδησε μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη το ‘’Σαλάμι’’.

mouzourakis_live_2014_05_44_grammenos

Οι jazz και funky ήχοι εναλλάσσονταν με swing ρυθμούς και ο χορός δεν σταματούσε ποτέ. Ένιωθες πως βρίσκεσαι κάπου πίσω στο χρόνο σε κάποιο μπαρ του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δύο τραπέζια βρίσκονταν και πάνω στη σκηνή “…για να νιώθουμε οικεία σε περίπτωση που έρχονταν μόνο 10 άτομα”, όπως είπε με χιούμορ ο Μουζουράκης. Πάντως το στοίχημα κερδήθηκε για τον Πάνο και τους συνεργάτες του αφού ο μεγάλος χώρος του Anodos Live Stage ήταν σχεδόν γεμάτος. Σίγουρα ο Πάνος Μουζουράκης δεν θα φανταζόταν καλύτερο τρόπο να γιορτάσει τα γενέθλια του. Ήταν ένα πάρτυ που θα το θυμάται για πολλά χρόνια. Να τα εκατοστήσει λοιπόν και να μας χαρίζει τέτοια ξεχωριστά live!

mouzourakis_live_2014_05_32

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here