1/11/2013
www.musiccorner.gr

Tον Vinicio Capossela, τον έχουν χαρακτηρίσει «το μεγαλύτερο μυστικό της Ιταλίας», «τον πιο ενδιαφέροντα μουσικό ταξιδιώτη της Ιταλίας», όμως το πιο γνωστό «παρατσούκλι» του είναι «ο Tom Waits της Ιταλίας». Κάτι που δεν αντικρούει, μάλιστα έχει συνεργαστεί και με τον Αμερικάνο κιθαρίστα του Tom Waits, τον Marc Ribot, στο πλατινένιο άλμπουμ του «Ovunque Proteggi», όπου αναδεικνύεται η πολυμορφία της μουσικής του.  Ο Capossela παραθέτει  πάντα στις συναυλίες του έντονα τα στοιχεία του ροκ και της θεατρικής ερμηνείας. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 24άχρονης καριέρας του, η μουσική του ελευθερώθηκε από γεωγραφικούς περιορισμούς: «ανοίχτηκε» και προς άλλες πατρίδες, άλλες κουλτούρες, χώρες όπου ζούνε δαίμονες, χαμένες ψυχές, ηττημένοι. Φλερτάρισε με την ιταλική λαϊκή μουσική, το αμερικάνικο φολκ, το ευρωπαϊκό burlesque, το αργεντίνικο tango, τη μόρνα και πρόσφατα, το ρεμπέτικο.

Το «Rebetiko Gymnastas» του 2012 είναι ένας χαιρετισμός του Capossela, – πρός την Ελλάδα , ο οποίος  δηλώνει  “Έλληνας” («sulla crisi siammo tutti greci) , και στην νέα του ταινία «Indebito» , η οποία  αφηγείται την καθημερινή πια ελληνική επικαιρότητα, βαδίζοντας στα χνάρια του ρεμπέτικου, στα λόγια και τη μουσική της ελληνικής εξέγερσης.Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “INDEBITO”,παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία  στο  φετινό 66ο Φεστιβάλ ταινιών του Λοκάρνο.

Ο Vinicio Capossela στην συναυλία της Αθήνας, θα είναι επικεφαλής μιας Ιταλο-ελληνικής μπάντας, στην οποία θα συναντήσουμε αξιόλογους  Έλληνες μουσικούς (όπως ο εξαιρετικός  Μανώλης Πάππος), που συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του δίσκου «Rebetiko Gymnastas», που έγινε αναλογικά στο θρυλικό Sierra Studios στην Αθήνα. Ο Vinicio Capossela τραγουδάει «τα blues της Ελλάδας» κι εμείς εκτελούμε τα ρεμπέτικα γυμναστικά του παραγγέλματα!

rsz_vinicio_capossela_06

Vinicio Capossela: φωνή, κιθάρα, πιάνο, μπαγλαμάς

SPECIAL GUEST: Δήμητρα Γαλάνη

Συμμετέχουν:
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Δημήτρης Αποστολάκης
σε ένα τραγούδι μαζί με τον Vinicio Capossela!

Glauco Zuppiroli: μπάσο
Μανώλης Πάππος – μπουζούκι
Βασίλης Μασσαλάς: μπαγλαμάς, κιθάρα
Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά

 

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης : 21:30

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ: 210 – 9315600

ΤΙΜΕΣ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 e ( προπώληση ) , 18 e ( πόρτα )

V.I.P : 25 e ( καθήμενοι , κρατήσεις 210 -9315600 )

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
 www.ticketservices.gr
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 – ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ
Τηλεφωνικά : 210 7234567

www.i-ticket.gr

PUBLIC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here