14/1/2013
www.musiccorner.gr

Τα λαϊκά τραγούδια του παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα μαζί, στο Παλλάς στις 19 και 20 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος.

Όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης «…εδώ και χρόνια μου είχε καρφωθεί η ιδέα να μαζέψω τα λαϊκά τραγούδια που έχω γράψει και να τα παρουσιάσω στη δισκογραφία συγκεντρωμένα, αλλά και σε συναυλίες. Είχα και εγώ εκπλαγεί με τη διαχρονική επιτυχία της Πιρόγας, με την τρέλα που ακολουθούσε την Ρόζα αλλά και από το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί άνθρωποι της Μουσικής εκτιμούσαν ιδιαιτέρως αυτή μου την πλευρά. Δεν καταλάβαινα τι γίνεται εντός μου και πως μεταπηδούσα από την όπερα, τα έγχορδα ή τον Καββαδία στην Ατομική μου ενέργεια και στο Πατησίων και Παραμυθιού γωνία. Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω πως η Ρόζα και το Ερωτικό έγιναν πανεθνικά σουξέ χωρίς ρεφρέν παρέα με τους Βησιγότθους, καταρρίπτοντας όπως λέει ο φίλος μου ο Οδυσσέας όλο το σχεδιασμό του δισκογραφικού μάρκετινγκ. Πρέπει λοιπόν να μαζέψω τα λαϊκά μου τραγούδια και να ξαναταξιδέψω μαζί τους…»

Κι έτσι ήρθε αυτή η στιγμή ο μεγάλος μας συνθέτης να παρουσιάσει μία επιλογή από τα λαϊκά του σε στίχους πολύ σπουδαίων στιχουργών όπως είναι ο Άλκης Αλκαίος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Κώστας Λαχάς αλλά και ο Μάνος Ελευθερίου και ο ποιητής Νίκος Καββαδίας.

Και είναι τρεις σπουδαίες φωνές που θα τα τραγουδήσουν: Ο Μανώλης Μητσιάς που ο Μικρούτσικος πιστεύει πως είναι από αυτούς τους μετρημένους στα δάχτυλα τραγουδιστές που κατάφεραν κάποια στιγμή να γίνουν η συνισταμένη της φωνής του Έλληνα. Καλλιτέχνης υψηλού ήθους που δεν έκλεισε ποτέ το μάτι στο ευτελές. Ο Γιάννης Κότσιρας, ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία και ο Δημήτρης Μπάσης, η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή που έχει βάλει πλώρη για σπουδαία πράγματα. Μαζί τους εξαιρετικοί μουσικοί με επικεφαλής τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα μουσικό και φυσικά στο πιάνο ο συνθέτης.

Στο Παλλάς λοιπόν στις 19 και στις 20 Γενάρη δυο βραδιές με τραγούδια του Θάνου με έντονο λαϊκό αίσθημα, τραγούδια απρόβλεπτα αλλά και αναμενόμενα.

Και θυμηθείτε:   Το καραβάνι φεύγει μες  τη σκόνη
                              Η ανάγκη γίνεται ιστορία
Κι εμείς όλοι;       Πάντα γελαστοί και γελασμένοι

——-

Παίζουν οι μουσικοί:
Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά
Γιάννης Παπαζαχαριάκης – κιθάρα
Γιάννης Σινάνης – μπουζούκι
Άκης Γαβαλάς – ντραμς
Γιάννης Γριπαίος – μπάσο
Θάνος Μικρούτσικος – πιάνο

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων : 45€, 40€, 35€, 30€, 25€
Φοιτητικό 20€, ανέργων 15€ (αγορά μόνο από το ταμείο)

Προπώληση:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3213100

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here